Més de 300.000 xiquets han experimentat amb els sentits i la casa inacabada en l’Espai dels Xiquets des de 2000

21/11/2016

Es tracta d’una zona dedicada a xiquets d’entre quatre i set anys, en la que juguen i experimenten sobre els sentits, l’aigua i els animals
Més de 300.000 xiquets han experimentat amb els sentits i la casa inacabada en l’Espai dels Xiquets des de 2000

El Museu dels Ciències compta amb zones especialment destinades als més xicotets com l’Espai dels Xiquets que des que es va inaugurar al novembre de 2000 ha rebut a més de 300.000 xiquets. Es tracta d’una zona dedicada a xiquets d’entre quatre i set anys, en la que juguen i experimenten sobre els sentits, l’aigua i els animals i inclús construïxen una casa inacabada.

Tota l’exposició està orientada a fomentar el treball en equip amb jocs que induïxen a situacions de comunicació i afavorixen les relacions entre els propis xiquets, que van alternant les activitats. Durant el curs els centres escolars poden triar entre diverses visites guiades, totes elles realitzades per animadors científics especialitzats.

En la visita guiada general es mostren totes les àrees del recinte, mentres que en les visites guiades temàtiques de sentits o animals s’aprofundix més en estes zones amb jocs i activitats específiques. La seua duració és de 90 minuts i es poden reservar a través del telèfon 96 197 46 86. Durant les vesprades, caps de setmana i vacacions escolars, els pares podran acompanyar als xicotets en la instal·lació i disfrutar amb els diferents jocs.

En la zona dels Sentits, s’introduïx als més xicotets en el món dels sentits: el tacte, la vista, l’olfacte... D’esta manera desenrotllen la capacitat d’observar i percebre sensacions a través de nombrosos jocs en què utilitzen els seus òrgans sensorials. En esta àrea s’estimula als xicotets, amb diversos mòduls interactius, a preguntar-se com són, i com utilitzen els sentits per a relacionar-se amb els altres i amb el món que els rodeja.

En l’àrea dedicada a l’Aigua, els xiquets tenen permés jugar amb l’aigua sense por de mullar-se i es divertixen a l’observar la flotabilitat de determinats elements, formant corrents d’aigua i, de nou, poden entendre com la força de l’aigua mou determinats objectes igual que ocorre amb el vent. En este espai els xiquets observen en una piscina com fluïx l’aigua per un sistema de canals, quins objectes suren i quins s’afonen.

La zona denominada Animals, introduïx al xiquet en el món de la naturalesa, aprén a conéixer els animals. En ella s’ensenya als jóvens visitants la morfologia dels animals, la seua alimentació, hàbitat, reproducció i mitjans de defensa, amb animals reals. Inclús poden convertir-se per un moment en una cria de cangur, una gran tortuga que descansa junt amb un arbre o un enorme escorpí que inclús mou les seues pinces.

La casa inacabada: Treball en Equip. En l’àrea dedicada al treball en equip, els xiquets, proveïts de jupetí i casc, treballen en equip per a acabar una obra iniciada. Ací poden construir i destruir una casa amb rajoles de goma utilitzant grues, carros i aparells de transport de joguet; jocs que afavorixen les relacions entre els xiquets per a fomentar els seus descobriments i experiències i potenciar el treball en equip, la cooperació i la comunicació i que els facilita coordinar-se per si mateixos entre ells per a jugar i construir la casa.