L'exposició 'Mart. La conquista d’un somni' tanca de forma temporal el pròxim 27 de gener

21/01/2019

La mostra es trasllada a la tercera planta on s’obrirà al públic el 8 de març
L'exposició 'Mart. La conquista d’un somni' tanca de forma temporal el pròxim 27 de gener

 L’exposició 'Mart. La conquista d’un somni' podrà visitar-se en la primera planta del Museu de les Ciències fins al pròxim diumenge 27 de gener. A partir d’eixa data i durant tot el mes de febrer començarà el seu trasllat i muntatge en la tercera planta. La nova ubicació correspon a l’espai que ocupava fins al passat 6 de gener 'Els nostres dinosaures”. 

Es tracta de la primera de les actuacions previstes enguany a fi de renovar els continguts del Museu de les Ciències, després de la recent inauguració de la exposició 'Érase una vez' el passat mes de desembre. Amb el trasllat de 'Mart. La conquista d’un somni' quasi la mitat de la tercera planta centrarà la seua temàtica en l’espai, ja que se suma a l’actual exposició 'Gravetat Zero'.

Altra de les novetats de 2019, l’exposició 'Talking Brains' sobre neurociència, s’ubicarà en la primera planta en el lloc que deixa lliure 'Mart. La conquista d’un somni'. L’objectiu és dedicar el mes de febrer al desmuntatge i muntatge expositiu per a obrir al públic ambdós exposicions en el mes de març. 

Interactius marcians

Fins al diumenge 27 de gener es podrà visitar en la primera planta del Museu 'Mart. La conquista d’un son' que compta amb interactius que permeten, per exemple, escoltar com seria la nostra veu a Mart, què pesem en els diferents planetes del Sistema Solar, descobrir les diferències amb la Terra, o moure un globus interactiu per a descobrir com podrien haver sigut els mars i oceans de Mart en el passat. 

La mostra exhibix peces reals com un fragment de Mart caigut el 3 d’octubre de 1962 a Nigèria, i il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons', la coneguda obra de H.G. Wells. Altres de les recomanacions és el mòdul de realitat virtual 'Missió a Mart' que convertix al visitant en tot un pioner de la colònia marciana. 

'Marte. La conquista d’un son' també inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. L’exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Institut Nacional d’Astrofísica d’Itàlia (INAF), entre altres, tant en l’assessorament com en préstec de peces.