ELS TALLERS 'ROBOTETS' I 'NATURALESA ELÈCTRICA' I LES VISITES GUIADES A 'ELS NOSTRES DINOSAURES' DESTAQUEN ENTRE LES NOVETATS PER AL CURS 2016/2017

02/09/2016

-La campanya de visites i informació sobre l’oferta escolar del complex, que ha arribat a més de 1.200 centres escolars, continua al setembre i octubre - L’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències amplia els seus continguts per als alumnes d’Educació Infantil amb nous tallers
ELS TALLERS 'ROBOTETS' I 'NATURALESA ELÈCTRICA' I LES VISITES GUIADES A 'ELS NOSTRES DINOSAURES' DESTAQUEN ENTRE LES NOVETATS PER AL CURS 2016/2017

Els nous tallers de la Ciència a Escena 'Robotets' i 'Naturalesa elèctrica', les visites guiades a 'Els nostres dinosaures' i la pel·lícula en 3D 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' són els nous continguts de l’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a 2016/2017.

En 'La ciència a escena', que va comptar amb la participació de més de 17.000 escolars el curs passat, els alumnes assistixen a demostracions i tallers amb experiments científics. Hi ha l’opció de 'La ciència a escena en el teu cole', de manera que són els propis divulgadors científics els que acudixen al centre escolar per a realitzar les sessions, la qual cosa suposa un estalvi en transport i es facilita l’accés a estes experiències al nombre més gran d’alumnes possible. 

Ciència per a tots 

Experiments en directe, visites guiades i planetaris... els continguts s’adapten a cada nivell educatiu, d’Infantil a Batxillerat, i la temàtica  és àmplia, des d’astronomia, paleontologia o biologia, fins a robòtica i noves tecnologies, entre altres camps científics. Per al nou curs s’oferixen, junt amb els tallers 'Màgia química', 'Fred, fred' o  'Científic per un dia', noves sessions com 'Robotets', que introduïx als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica mentres programen uns xicotets robots amb forma d’insecte. També es posa en marxa el nou taller 'Naturalesa elèctrica' on descobrixen els secrets del magnetisme a través de jocs amb imants, entre altres experiències. 

Destaquen els nous continguts dedicat a la paleontologia amb la nova exposició 'Els nostres dinosaures' en el Museu de les Ciéncies i la nova pel·lícula de l’Hemisfèric 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D'. Conéixer com era la Comunitat Valenciana fa 200 milions d’anys, descobrir criatures impressionants com el Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca i rèpliques de fins a 12 metres de longitud són alguns dels atractius de la nova exposició que per primera vegada reunix en un mateix espai les principals troballes trobats en la Comunitat i que els escolars podran conéixer en visita lliure o guiats per divulgadors científics. 

Una altra de les novetats del Museu en 2016 és l’exposició 'Nikola Tesla: Idees com llamps', de la Fundació Telefónica, que recorre la vida i trajectòria de la figura d’este científic i inventor visionari. I en l’Hemisfèric continuen els programes de planetari en directe dissenyat per als escolars: 'L’Univers en la teua aula' amb sessions adaptades als diferents nivells educatius. 

Atenció al professorat

El Programa Especial d’Educació i Ciència (CIENCIAPEC) té com a objectiu presentar l’oferta educativa del Museu de les Ciències i de l’Hemisfèric al professorat i als seus alumnes. Els centres poden inscriure’s en CIENCIAPEC  i consultar les jornades especials que s’organitzen per a docents (dia del professorat), els cursos realitzats en col·laboració amb el CEFIRE i també tenen accés a un complet material educatiu online (guies, fitxes, jocs etc...) per a preparar la visita a la Ciutat de les Arts i les Ciències i assentar el que aprén després de l’excursió escolar. 

L’atenció als professors i la seua formació continua és un altre dels objectius educatius de la Ciutat de les Arts i les Ciències. El Museu de les Ciències junt amb la Universitat Politècnica de València i el CEFIRE de València organitza la desena edició del curs 'Com motivar els estudiants per mitjà d’activitats científiques atractives' que se celebra del 5 al 16 de setembre de 2016. 

Des de juny, més de 1.200 centres escolars de la Comunitat Valenciana i d’altres comunitats autònomes han rebut informació sobre la nova oferta didàctica del complex, que servix de suport i complement en l’activitat docent. La campanya d’informació i visites als centres per part de personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències continua durant setembre i octubre amb l’objectiu de traslladar al nombre més gran possible de docents tots els recursos educatius que oferix el complex.