L’exposició de lliure accés el Jardí d’Astronomia de l’Umbracle acosta al públic els principis bàsics d’esta disciplina

18/07/2017

A través de dotze elements, el visitant pot conéixer el moviment aparent dels astres, la diferència d’hora solar i civil o què és la declinació solar
L’exposició de lliure accés el Jardí d’Astronomia de l’Umbracle acosta al públic els principis bàsics d’esta disciplina

El visitant de la Ciutat dels Arts i els Ciències que passege pel Jardí d’Astronomia de l’Umbracle té l’oportunitat de descobrir esta disciplina mentres es divertix amb diversos instruments astronòmics. Esta exposició de lliure accés es concep com un balcó des del que mirar el cel i aprendre astronomia ja que acosta al públic els principis bàsics d’esta ciència a través de dotze elements o mòduls.

L’astronomia és una ciència estretament relacionada amb instruments d’observació i mesurament del cel i en este Jardí d’Astronomia s’han reunit algun d’ells. Tots són enginys que ha desenrotllat el ser humà al llarg de la història per a entendre els moviments que descriuen els distints objectes que contemplem en la volta celeste, sobretot el Sol, la Lluna i les estreles.

El públic que utilitze estos mòduls pot comprendre, de forma divertida i interactiva, alguns conceptes com el moviment aparent dels astres, la diferència entre hora solar i hora civil o entre longitud i latitud, quan es produïxen els solsticis i els equinoccis, què és la declinació solar, entre altres.