L'ESCULTURA DE HEINZ MACK ES CONVERTIX EN OBJECTE D'APRENENTATGE

10/10/2016

-El projecte gira entorn de com es representa la llum i es desenrotlla des d’Infantil a Batxillerat   - També participen universitats valencianes 
L'ESCULTURA DE HEINZ MACK ES CONVERTIX EN OBJECTE D'APRENENTATGE

La Ciutat de les Arts i les Ciències està desenvolupant un projecte educatiu en torn a l'obra "The Sky Over Nine Columns" de l’artista alemany Heinz Mack, l’eix conceptual del qual residix en com representar i treballar amb llum i comunicar-ho als altres estudiants de totes les edats, des d’infantil fins a universitaris. La obra, formada per nou columnes simètriques, de més de set metres d’altura cada una, recobertes per 85.000 tessel·les daurades i que canvien en funció del Sol, estarà exposada en la Ciutat dels Arts i els Ciències fins a l’1 de novembre. 

En el programa per als estudiants d’Infantil, atés que es tracta de xiquets que encara no usen un llenguatge articulat, es desenrotlla la didàctica amb altres tipus d’estímuls com la llum, comprovant si els colors representen els mateix per a tots. 

Els estudiants de Secundaria i Batxillerat experimenten l’obra a través d’una visita en què l’observen i fotografien para el seu posterior anàlisi artística. També s’establix un pont amb les Ciències Socials al destacar el megalitismo, les construccions monumentals i el control de la llum. 

També en distintes universitats valencianes s’està desenrotllant un projecte amb voluntaris que realitzaran treballs sobre l’obra de Mack, que més tard presentaran en centres de Primària i Secundària. Per a això, s’han incorporat a distintes classes l’estudi de l’obra de Heinz Mack, sobretot en aquelles àrees en què s’incidix sobre l’ús de la llum. 
L’obraThe 'Sky Over Nine Colums ha' sigut realitzada per la Fundació Ralph Dommermuth Stiftung Kunst und Kultur en col·laboració amb Beck Eggeling & International Fine Art ( Düsseldorf).