L’Escola d’Estiu “Científics del Futur” de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclou tallers interactius sobre com programar i dissenyar robots

14/06/2016

- Últimes places per a les setmanes del 4 al 8 de juliol, de l’11 al 15 de juliol i del 18 al 22 de juliol (la primera del 27 de juny a l’1 de juliol ja està completa) - Dirigida a xiquets de 5 a 12 anys, es realitzarà de dilluns a divendres i es pot reservar en el 96 197 46 86 i en el correu info@cac.es - Planetari en directe en l'Hemisfèric, dormir amb taurons en l'Oceanogràfic, gincanes interactives en el Museu o navegar pels llacs en caiacs, altres propostes
L’Escola d’Estiu “Científics del Futur” de la Ciutat de les Arts i les Ciències inclou tallers interactius sobre com programar i dissenyar robots

La robòtica i les seues aplicacions destaquen en la nova edició de l’Escola d’Estiu de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb dos nous tallers adaptats per edats: els majors fins a 12 anys aprendran programació amb l’aplicació 'Scratch' desenvolupada per l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i el grup de 5 a 7 anys estrenarà el nou taller 'Robotets' en el que donaran instruccions a xicotets robots 'insectes'.

'Robotets' introduïx als xiquets en el món de la robòtica perquè aprenguen la importància que els robots tenen en la nostra vida quotidiana i que no sols els entenguen com un element de ciència-ficció. 'Robotet' és un xicotet robot amb forma d’insecte que seguix unes instruccions per mitjà de comandaments (avançar, retrocedir, girar...) Per a això, els xiquets hauran de seqüenciar correctament per a aconseguir un objectiu establit. Els xicotets futurs científics, ajudats pel seu robot insecte, realitzaran carreres, participaran en jocs i inclús enviaran a l’espai als seus robots.

El grup dels majors, de 8 a 12 anys, aprendran el llenguatge de la programació a través de la ferramenta Scratch, un projecte del MIT. Amb este llenguatge els participants desenvoluparan la seua creativitat i crearan les seues pròpies històries, jocs i inclús animacions en l’ordinador.

Més experiments i una nit amb taurons

A més dels tallers de robòtica, l’Escola de la Ciutat de les Arts i les Ciències oferix una setmana plena d’activitats divertides i didàctiques per als xiquets com experiments científics, planetari en directe, dormir una nit amb taurons i inclús navegar pels llacs que rodegen el complex.

Davall el lema 'Els curiosos de hui seran els científics del demà', la Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat un complet programa educatiu per a que els xiquets que participen en esta Escola disfruten en les instal·lacions de l’Hemisfèric, l’Umbracle, el Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic.

L’Escola d’Estiu 'Científics del futur' plantejarà als participants preguntes sobre els nous reptes del demà, si es deixaran d’utilitzar paper i boli en el col·legi per a usar només apps, com seran els cotxes del futur o si es podran dissenyar sers vius. Al llarg de la setmana, i acompanyats per animadors científics els 'futurs científics' s’endinsaran en els secrets de l’ADN, descobriran els secrets de l’Oceanogràfic i també està previst que tornen al mar una tortuga recuperada.

Els torns seran del 27 de juny a l’1 de juliol (setmana ja completa), del 4 al 8 de juliol, de l’11 al 15 de juliol i del 18 al 22 de juliol, on encara queden les últimes places. Tots els interessats poden ja reservar la seua plaça en el 96 197 46 86 i en el correu info@cac.es