L’Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències inclou un interactiu que convertix en animats als dibuixos de paper

21/08/2019

- Els dibuixos pintats en paper s’escanegen i apareixen en moviment en una pantalla gegant   
L’Espai dels Xiquets del Museu de les Ciències inclou un interactiu que convertix en animats als dibuixos de paper

Poden pintar al seu gust un samaruc, una salamandra o un rabosot comú entre quasi vint opcions d’animals i convertir eixe dibuix en la seua forma 3D perquè 'cobre' vida' en una pantalla gegant de projecció interactiva. És la nova proposta que oferix este estiu l’Espai dels Xiquets del Museu dels Ciències, que pot trobar-se en la zona dedicada als animals d’esta exposició especialment dissenyada per al públic infantil de 3 a 8 anys.
L’InstitutUniversitari de Robòtica i Tecnologíass de la Informació i Comunicació ( IRTIC)de la Universitat de València, en col·laboració amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha creat este dispositiu que permet als xiquets dissenyar els seus propis dibuixos animats.

Als jocs per a aprendre sobre els sentits, la importància de l’aigua i el treball en equip de l’Espai dels Xiquets se suma la nova experiència. La sala projecta en una pantalla gegant escenes d’un bosc mediterrani amb animacions i so ambiental.

Els xiquets i xiquetes trien un dibuix d’un animal per a pintar i, una vegada finalitzat, ho col·loquen en l’escàner. Després d’escanerlo, el dibuix es previsualitza en 3D en un dispositiu tipus holograma, per a projectar-se a continuació en la pantalla gegant. El dibuix en paper s’incorpora així a l’animació amb so i interaccions amb la resta de criatures animades i del paisatge recreat.

L’entrada a l’Espai dels Xiquets està inclosa en l’entrada general al Museu de les Ciències i hi ha sessions tots els dies a les 11.00 hores, 12.00, 13.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 i 20.00 hores fins al 8 de setembre ( del9 al 30 de setembre fins a les 18 hores, última sessió ).