L'artista Hung Yi exposa en la Ciutat de les Arts i les Ciències les seues escultures inspirades en la cultura taiwanesa

17/12/2020

- La mostra 'Galàxia Hung' reuneix 14 obres, 4 instal·lades en el llac nord del Hemisfèric i 10 en el Passeig de l'Art del Umbracle - A partir del 23 de desembre i fins al 6 de gener, a les 12 hores es realitzaran visites guiades gratuïtes amb reserva previa per telèfon 961974686 (aforament limitat)
L'artista Hung Yi exposa en la Ciutat de les Arts i les Ciències les seues escultures inspirades en la cultura taiwanesa

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull des d'aquest dijous l'exposició de lliure accés 'Galàxia Hung', de l'artista taiwanés Hung Yi. Són en total 14 escultures, 10 d'elles instal·lades en el Passeig de l'Art del Umbracle i 4 en el llac nord del *Hemisfèric.

Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan, amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos. La mostra 'Galàxia Hung' romandrà en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al pròxim 21 de febrer.

Aquesta galàxia està habitada per una infinitat d'animals, tots ells amb una percepció colorista i amb una visió molt oriental expressada en aqueixos meticulosos dibuixos que acompanyen a les escultures instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències durant els pròxims tres mesos.

Visites guiades gratuïtes

Tots els dies a les 12 hores del 23 de desembre al 6 de gener (excepte el 25 de desembre i l'1 de gener) s'han programat visites guiades gratuïtes per a conéixer l'exposició en grups reduïts. Activitat amb aforament limitat. Imprescindible reservar per telèfon 961974686 com a mínim el dia anterior a la visita.

El punt de trobada serà en les dues escultures d'ossos colles que donen la benvinguda a l'exposició en el Passeig de l'Art del *Umbracle, en l'extrem que mira cap al Palau de les Arts.

Hung Yi és un escultor nascut a Taiwan en 1970. La seua obra s'ha exhibit en multitud de museus i galeries d'art a tot el món, principalment, en els últims anys, està sent molt prolífic en l'art urbà, exhibint les seues obres als carrers de les principals urbs del món.

El Passeig de l'Art del *Umbracle s'ha convertit en un dels espais més destacats d'art públic urbà de València. Des de la primera mostra de l'artista Juan Ripollés, en 2010, fins a les escultures 'My Secret Garden València' de Arne Quinze que va finalitzar el març passat, s'han exposat les obres de reconeguts artistes contemporanis com Jean Claude Farhi, Laurence Jenkell, Cristóbal Gabarrón, Jiménez Deredia. Francisco Simõés, Javier D'Ambrosio, Rogério Timóteo i Ruud Kuijer.