L’Hemisfèric instal·la un sistema de bucle magnètic per a facilitar l’accessibilitat auditiva

03/12/2019

Està previst que este sistema siga operatiu en breu
L’Hemisfèric instal·la un sistema de bucle magnètic per a facilitar l’accessibilitat auditiva

 L’Hemisfèric ha instal·lat un sistema de bucle magnètic que permet a les persones usuàries d’audiòfons escoltar la narrativa neta i sense reverberacions en la sala de projecció. Este sistema transforma el senyal d’àudio en un camp magnètic que és captat pels audiòfons dotats de tecnologia 'T’i que convertix novament en so, sense soroll ambient i intel·ligible. 

L’Hemisfèric compta amb un sistema de so amb dos eixides d’àudio, d’una banda,  la música i efectes a través dels altaveus de sala, i d’un altre, la narrativa i diàlegs per mitjà de cascos. Estos cascos s’entreguen als espectadors a l’accedir a la sala i permeten la selecció d’idioma. 

La persona que utilitze el bucle magnètic se li entregarà, en lloc del casc, un llaç d’inducció individual que garantix una correcta recepció del senyal i un receptor de senyal igual a la resta d’espectadors, en el que podrà seleccionar l’idioma desitjat i fer un ajust individual de volum.

El bucle magnètic o llaç d’inducció que s’ha instal·lat en l’Hemisferic és universal i compatible amb tot tipus d’audiòfons, sempre que estiga activada la posició "T". La majoria d’audiòfons compta amb esta opció. Adaptant-se a les necessitats dels visitants amb diversitat funcional està previst que el sistema siga operatiu en breu. Esta iniciativa s’emmarca en el compromís social de la Ciutat dels Arts i els Ciències per a fomentar estratègies d’accessibilitat global en les seues activitats i serveis.