Francesco Tonucci visita la Ciutat de les Arts i les Ciències

12/02/2018

Els dies 16 i 17 de febrer, el pedagog italià participarà en una sèrie d’activitats en el Museu de les Ciències
Francesco Tonucci visita la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Museu dels Ciències acull des del passat mes de setembre l’exposició "Imaginar l’educació. 50 anys amb Frato", una mostra que invita a conéixer la trajectòria professional i personal de Francesco Tonucci.

El prestigiós pedagog, el concepte d’educació del qual està basat en el respecte i l’escolta dels xiquets, fomentant l’aprenentatge i la curiositat, visitarà València la setmana que ve i participarà en una sèrie de trobades en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Tonucci realitzarà el dia 16 una trobada amb el Consell dels xiquets del Museu. A la vesprada, impartirà una conferència amb aforament complet a professors de distints centres escolars de la Comunitat Valenciana en l’Auditori del Museu, amb el títol 'Com hauria de ser una escola que li agrade als xiquets'. En la sessió, el dibuixant es basarà en l’exposició del Museu, i plantejarà als assistents quines coses no suporta un xiquet del col·legi, al mateix temps que proposarà un model d’escola alternativa.

El dia 17, el mestre italià oferirà la mateixa conferència que la vesprada anterior. En el col·loqui estaran presents els néts amb els seus iaios. El dibuixant comptarà en un col·loqui algunes anècdotes de la seua infància i aconsellarà els iaios com poden recolzar en l’educació dels seus néts, a través d’exemples que es poden veure en l’exposició.