El Hemisfèric reestrena al març la pel·lícula 'Flames 3D, història d'una falla'

24/02/2021

Aquest documental narra les grans fites de la vida fallera, com 'la plantà' o la 'ofrena'  
El Hemisfèric reestrena al març la pel·lícula 'Flames 3D, història d'una falla'

El Hemisfèric projectarà a partir de l'1 de març el documental '3D Flames, història d'una falla', el primer que es va realitzar en 3D sobre les Falles de València. Aquesta pel·lícula es va estrenar l'any 2013 en el Hemisfèric i amb la seua reposició la Ciutat de les Arts i les Ciències vol mostrar el seu suport al món faller i posar en valor aquestes festes en el segon mes de març sense Falles a causa de la pandèmia.

La pel·lícula narra com es viuen aquestes festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco en 2016. Es mostren els moments més significatius de la vida fallera com la 'plantà' o la 'ofrena', les vivències de diversos personatges, fins i tot els moments íntims de l'artista en el seu taller o d'una comissió. Tot això emmarcat per la banda sonora original realitzada per Borja Penalba.

En la projecció, Leonardo da Vinci, a qui li presta la seua veu l'actor Juli Mira, 'compte' en primera persona com passa d'una idea de l'artista faller Manolo García a una obra d'art plantada per la falla Na Jordana en 2012.