'TecnoRevolució', el futur es ara en el Museu

22/06/2017

-Un panell de 64 ulls robotitzats dóna la benvinguda al visitant en esta nova exposició organitzada per l’Obra Social 'La Caixa'   - Mòduls interactius i audiovisuals expliquen la rellevància de les tecnologies convergents en la nostra vida diària
'TecnoRevolució', el futur es ara en el Museu

El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el  director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Fernando Corell, i el responsable d’exposicions i programes de divulgació de la Fundació Bancària “la Caixa”, Javier Hidalgo, han presentat hui la exposició 'TecnoRevolució', una mostra que té com a objectiu donar a conéixer els avanços de les tecnologies convergents.

L’exposició reunix mòduls interactius, audiovisuals i sistemes de projecció d’última generació, així com elements museogràfics únics. 'TecnoRevolución' combina les últimes tecnologies amb peces reals per a mostrar la rellevància de la convergència tecnològica en la nostra vida diària i visualitzar la importància de cooperar, compartir i complementar l’ús d’estes tecnologies. Des de l’àmbit sanitari, passant per l’art, fins a la vestimenta, la tecnologia inunda tots els aspectes de les nostres vides. 

Nanotecnologia, biotecnologia, TIC i ciències cognitives

Què són, per a què servixen i algunes de les seues aplicacions més rellevants, així com la interrelació entre elles, és el que es mostra en el primer àmbit de la mostra, on un panell de 64 ulls robotitzats dóna la benvinguda al visitant; un exemple més de convergència tecnològica.

Simular la realitat a escala nanométrica, visualitzar en un mòdul interactiu com varien les nostres ones cerebrals en funció de la música que escoltem i inclús el repte de jugar al tres en ratlla amb un robot són algunes aplicaciones de les tecnologies convergentes que mostra esta exposició interactiva. 

En 'TecnoRevolución' els visitants experimenten amb alguns dels avanços més revolucionaris del món tecnològic i que demostra com la nanotecnología, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TICs), i les ciències cognitives (NBIC) formen part ja de la nostra vida.

El control i la manipulació de la matèria a nivell de nanoescala han permés comprendre millor els sistemes biològics, descobrir el món del coneixement del cervell o simular models fora de l’abast de l’acció humana. Però estes noves ferramentes no sols faciliten a científics, metges o enginyers estudiar millor el nostre món, sinó que contribuïxen al desenrotllament general de la societat i obrin enormes possibilitats que fins fa poc eren impensables.

'TecnoRevolució' una de les novetats de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a este estiu, que presenta noves exposicions en el Museu dels Ciències i estrenes en l’Hemisfèric, amplia horaris en els diferents edificis i prolonga la seua oferta nocturna amb actuacions en directe els divendres en 'Les Nits del Museu', planetaris per a conéixer com és el cel a l’estiu en 'Les Nocturnes' i també 'Les Nits de l’Oceanogràfic'.