EL PASSEIG DE L'ART DE L'UMBRACLE ACULL TRETZE ESCULTURES DE L'ARTISTA PORTUGUÉS FRANCISCO SIMÕES

08/06/2016

La mostra “Cos de Dona” és de lliure accés i romandrà en la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al pròxim mes d’octubre
EL PASSEIG DE L'ART DE L'UMBRACLE ACULL TRETZE ESCULTURES DE L'ARTISTA PORTUGUÉS FRANCISCO SIMÕES

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull fins al pròxim mes d’octubre una nova exposició formada per tretze escultures realitzades per l’artista portugués Francisco Simões. La mostra “Cos de Dona” s’ubica en el Passeig de l'Art de l'Umbracle, és de lliure accés i reunix obres que representen diferents figures femenines realitzades en marbre verd, roig, negre i travertí. 

Segons la comissària de l’exposició Margarida Prieto la figura femenina té un paper fonamental en l’obra de l’artista, “en les seues escultures Francisco Simões exposa la nuesa de la dona, el seu moviment com si es tractara d’una composició musical o un ballet clàssic, on la voluptuositat caracteritza el seu cos”. Per a Prieto “l’enorme sensualitat transmesa en totes les obres de Francisco Simões, des del disseny que l’artista plàstic considera “la Mare de totes les arts”, al resultat final de cada escultura que admirem, ens revela la presència constant d’enorme amor i adoració a la Dona, tantes vegades elogiades al llarg de la història”. 

Francisco Simões va nàixer en 1946 en Porte Brandão (Almada) Portugal. Estudià en l’Escola d’Arts Decoratives d’Antonio Arrojo on es va llicenciar en 1964. En 1968, va treballar en el Museu de Louvre, en 1969 va traslladar la seua residència a Funchal i va formar part de la comissió directiva del Museu Da Quinta das Cruzes. Després de tornar a Lisboa en 1975 va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Almada i en 1989 Conseller d’Arts Plàstiques per a diferents projectes del Ministeri d’Educació. Ha realitzat 60 exposicions col·lectives i 40 individuals a Portugal, França, Itàlia i Veneçuela. Hui continua treballant en el seu taller de Sintra (Portugal).