EL MUSEU DE LES CIÈNCIES AMPLIA LES SESSIONS DE TALLERS DE LA CIÈNCIA A ESCENA ESTE DIMECRES 12 D’OCTUBRE

11/10/2016

 - Els visitants experimenten amb làser, reaccions químiques, cuina molecular i inclús poden realitzar un programa de TV  - Els xiquets de 4 a 8 anys compten amb el seu propi taller: 'Científic per un dia' a les 11.30 hores 
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES AMPLIA LES SESSIONS DE TALLERS DE LA CIÈNCIA A ESCENA ESTE DIMECRES 12 D’OCTUBRE

El Museu de les Ciències estarà obert de 10 a 19 hores este dimecres 12 d’octubre i amplia els horaris dels tallers i activitats d’animació científica amb motiu de la jornada festiva pel Dia de la Hispanitat. Entre les propostes que poden triar els visitantes destaquen els experiments en directe de 'La Ciència a Escena' amb sessions a les 11:30 hores ( taller 'aLUZina!'), a les 13 hores (Horror al buit), a les 16 hores (taller 'Fred, fred'), i a les 17:15 h (taller 'Màgia Química'). Es tracta de demostracions en què guiats pels divulgadors científics el públic participa en experiments en directe al voltant del làser, els canvis d’estat i diverses reaccions químiques o el concepte de pressió.

Recomanat per a xiquets de 4 a 8 anys, el taller 'Científic per un dia' està programat a les 11:30 hores. En este taller els més menuts se submergixen en el paper de científic: la sala es convertix en un lloc d’experimentació i tenen a la seua disposició material de laboratori com a ulleres especials o guants. El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics, plantejant diferents hipòtesis: substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses... Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats, per a extraure les seues pròpies conclusions.

De Matías Prats a Ferran Adrià

Una altra de les activitats que oferix el Museu és 'Estudi de tv' que es realitza a les 11:45 hores. Los assistents coneixen com es realitza un programa de televisió de curta duració i es convertixen en els presentadors de la seua pròpia producció. 

Per a descobrir què hi ha de ciència en la cuina a les 13:00 h es realitza el taller 'Molècules saboroses' en el que els participants aprenen alguns dels secrets de la denominada 'cuina molecular’ que aplica tècniques de laboratori als foguers. Gelat de xocolate al nitrogen i inclús escultures de vidre de sucre són alguns dels 'plats’ que el públic cuina mentres experimenta amb nous sabors i textures. El preu de les entrades per a assistir als tallers de 'Ciència a escena' i 'Estudi de tv' és de 3,50 euros per persona i no cal comprar l’entrada general al Museu.

El Museu de les Ciències organitza també visites guiades a les exposicions 'Nikola Tesla. Idees com a rellamps' i 'Els nostres dinosaures'. L’horari de les visites guiades comença a partir de les 11 h, 12h, 13h, 16h, 17h i 18 hores, i el preu és de 2, 5 euros a més de comprar l’entrada general al Museu. L’oferta es completa amb 'Teatre de l’Electricitat', 'Simulador espacial', o l’exposició 'Gravetat Zero', entre altres propostes.