L'HEMISFÈRIC ESTRENA UN NOU CURS DE 'L'UNIVERS EN LA TEUA AULA'

13/10/2016

Programa de planetari en directe per a escolars 
L'HEMISFÈRIC ESTRENA UN NOU CURS DE 'L'UNIVERS EN LA TEUA AULA'

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull la primera sessió l’Univers en la teua aula' del curs 2016/2017, el programa de planetaris en directe per al col·lectiu escolar. Hi ha dos tipus de sessions de planetari en directe: per a estudiants de Primària ('Un passeig pel sistema solar') i de Secundària i Batxillerat ('Nostra llar en el cosmos'). Els alumnes descobrixen en la sala de projeccions de l’Hemisfèric des del cel a simple vista fins als confins de la Via Làctia, passant pels cossos del sistema solar.

Hui dijous es realitzarà una sessió de planetari per a alumnes que cursen Primària. En 'Un passeig pel sistema solar', l’Hemisfèric es convertix en una nau espacial on els escolars viatgen a través del sistema solar. Guiats per un planetarista, els xiquets descobrixen per què hi ha estacions, que es deu el color roig de Mart o com es produïxen els eclipsis de sol i de lluna. La pantalla còncava de l’Hemisèric els mostrarà l’envol i compte arrere des d’una nau espacial, el viatge pels planetes fins als confins del Sistema Solar, i la imatge final de la Via Làctia. 

Així, aprenen a diferenciar una estrela d’un planeta, comprenen com es produïxen els eclipsis de sol i lluna, sobrevolen Mart, coneixen les aplicacions que tenen els satèl·lits artificials, sobrevolen les Valls Marineris de Mart, i inclús travessen els anells de Saturn, gràcies a l’espectacular ferramenta del planetari digital. 

Estem sols en l’Univers? 

La pròxima sessió l’Univers en la teua aula' serà el dijous 27 d’octubre i en esta ocasió es dirigix a estudiants de Secundària i Batxillerat. En 'La nostra llar en el cosmos' als alumnes se’ls planteja una pregunta: hi ha altres racons de l’Univers en què es done la vida?. En esta sessió de planetari digital recorren el sistema solar en busca d’eixos llocs i coneixen, entre altres coses, què és una supernova, com es formen i evolucionen les estreles, de quina manera influïx el Sol sobre la Terra perquè esta siga habitable, quants exoplanetas coneixem, on estan o quins instruments empren els astrònoms hui en dia per a descobrir-los...