La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra jornades especials per a docents

02/10/2021

 - Més de 400 col·legis ja han formalitzat la seua reserva per al nou curs - L'obra de teatre científic musical 'Ramona i Cajal' en el Teatre de la Ciència i la nova pel·lícula Full Dome 'Oceans, entre les novetats  
La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra jornades especials per a docents

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra jornades gratuïtes dedicades al personal docent que inclouen visita guiada al Museu de les Ciències i al Hemisfèric amb l'objectiu de mostrar-los els recursos didàctics del complex. Es tracta de l'activitat 'Dia del Docent' que es realitzarà hui dissabte 2 d'octubre, i també el 23 d'octubre i el 6 de novembre. Estes tres primeres jornades del curs han obtingut un gran acolliment i les places ja s'han cobert pel que s'ha convocat un nou 'Dia del Docent' el pròxim 20 de novembre.

Estes visites es reserven a través del Programa Especial d'Educació i Ciència (CIENCIAPEC) que fa accessible l'oferta educativa al professorat i alumnat. El col·lectiu docent disposa a més d'una web dedicada a l'oferta didàctica.

Els centres interessats poden inscriure's a través de l'àrea privada, consultar els concursos i apuntar-se a les jornades especials (Dies del Docent) per a conéixer els recursos didàctics de la Ciutat de les Arts i les Ciències i preparar futures visites escolars.

També la tendència està sent positiva aquest inici de curs quant a reserves escolars. Més de 10.000 escolars ja tenen reservada la seua entrada al Museu i més de 9.000 al Oceanogràfic i al Hemisfèric. Destaca la demanda d'activitats educatives per a complementar la visita, com són els tallers de 'La Ciència a Escena', que supera les 9.000 reserves, i les visites guiades temàtiques per a recórrer les exposicions acompanyats de personal divulgador científic, amb més de 2.000 reserves.

La Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb una oferta especialment dissenyada per al públic escolar, adaptada al nivell educatiu de l'alumnat i a l'interés del docent, amb visites guiades generals i temàtiques (d'astronomia, biologia, ciències naturals, física i música) i exposicions com 'Play. Ciència i música', 'Érase una vegada...la ciència per als amants dels contes' i 'Mart. La conquesta d'un somni', entre altres propostes del Museu de les Ciències com els tallers 'La Ciència a Escena'.

Entre les novetats d'enguany destaca l'obra de teatre científica 'Ramona i Cajal. El secret del Museu' en el Teatre de la Ciència, situat en la primera planta del Museu, i que es representarà a partir del 21 d'octubre. A més de la nova pel·lícula 'Oceans: our blue planet', el Hemisfèric oferix planetaris en directe adaptats a cada nivell educatiu del Hemisfèric (des d'Infantil a Batxillerat i cicles formatius). Les visites al Oceanogràfic completen l'oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències.