ESTUDIANTS DEL COL·LEGI NUESTRA SEÑORA DE LOS DESAMPARADOS DE NAZARET HAN PARTICIPAT EN UNA ACCIÓ ESPECIAL PEL DIA MUNDIAL DEL COR

29/09/2016

- Visita guiada en l’exposició 'Bosc de Cromosomes' que compta amb mòduls dedicat al cor - El cardiòleg Antonio Salvador i el pacient José Ramón Soler han explicat als jóvens com és el cor i quins hàbits saludables cal seguir per a cuidar-ho
ESTUDIANTS DEL COL·LEGI NUESTRA SEÑORA DE LOS DESAMPARADOS DE NAZARET HAN PARTICIPAT EN UNA ACCIÓ ESPECIAL PEL DIA MUNDIAL DEL COR

Alumnes de 3r de Secundària del Col·legi Nuestra Señora de los Desamparados de Nazaret han recorregut hui l’exposició 'Bosc de Cromosomes' del Museu de les Ciències acompanyats per uns guies d’excepció: José Ramón Soler, pacient que ha patit diversos infarts i porta incorporat un desfibril·lador, i el prestigiós cardiòleg Antonio Salvador.

Durant la visita, ambdós han respost a preguntes relacionades amb el cor: com és el seu funcionament, què és un infart de miocardi, el seu tractament hospitalari i hàbits saludables per a evitar malalties cardíaques.  'Deixar de fumar, portar una alimentació sana i realitzar exercici físic són els tres pilars fonamentals per a cuidar el nostre cor' ha assenyalat Antonio Salvador als estudiants. Además, el prestigiós cardiológo els ha ensenyat com són les tècniques de reanimació en un taller de massatge cardíac i què fer davant d’una persona obstruïda.

Esta experiència l’han conegut els estudiants en primera persona gràcies al testimoni del pacient José Ramón Soler qui els ha narrat la seua història, com s’enfronta a la vida després d’una crisi cardíaca y la importància en esta fase de comptar amb el suport d’organitzacions especialitzades com l’INSVACOR.  

Entre els estudiants es trobaven alumnes amb malalties cardíaques i també altres amb familiars afectats per patologies relacionades. L’objectiu és que la classe que ha protagonitzat esta visita després guie per l’exposició a altres estudiants, tal com ha destacat el tècnic del departament de divulgació, José Antonio Gordillo, responsable d’esta acció. Jose Antonio Gordillo els ha animat a comptar tot el que han aprés hui als seus companys i als seus familiars perquè la cadena per a previndre i cuidar el nostre cor continue i arribe molt lluny'. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora per quart any consecutiu amb la Sociedad Espanyola de Cardiologia i l’Institut Valencià del Cor para celebrar el Dia Mundial del Cor, hui dijous, 29 de setembre.