El Museu de les Ciències celebra una nova edició del concurs 'Desafío Robot' amb més de 270 equips

09/05/2019

- El Carrer Major acull este divendres, 10 de maig, la competició robòtica que complix la seua onzena edició   
El Museu de les Ciències celebra una nova edició del concurs 'Desafío Robot' amb més de 270 equips

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra esta setmana un nou divendres de concurs científic, esta vegada amb 'Desafío Robot'. La jornada, de lliure accés, reunix enguany a més de 270 equips amb robots dissenyats, mecanismes i projectes realitzats per estudiants i docents de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Formatius i Enginyeries de la Comunitat Valenciana, Illes Balears, Múrcia i Madrid. 

La competició serà partir de les 9:30 hores el divendres 10 de maig en El Carrer Major del Museu. S'espera l'assistència de prop de 3.000 estudiants.  El concurs presenta cinc categories diferents entre les que hi ha una nova, 'Robòtica industrial', per a alumnes de qualsevol enginyeria universitària. En 'Lego' competixen robots realitzats només amb les famoses peces de muntatge, i també hi ha proves dins de 'Lliure', 'Desafio i 'Creativa'. 

Esta última compta amb dos modalitats: 'Robot Dance', una demostració de ball i coreografia robòtica, i 'Efecte papallona. Reacció en cadena', en què els equips han de posar en marxa un mecanisme capaç d'encistellar una pilota. 
L'accés tant al Carrer Major, on es realitzarà la competició, com a l'entrega de premis, en l'Auditori, és lliure i gratuït. 

Al llarg del curs escolar la Ciutat de les Arts i les Ciències convoca tres concursos per a promoure l'amor per la ciència entre els estudiants. Després de 'Cristal·lització en l'Escola', celebrat divendres passat, esta setmana és el torn de 'Desafío Robot' i el divendres, 17 de maig, se celebrarà el concurs 'Reacciona! sobre Química. 

Esta competició està organitzada per la Ciutat de les Arts i les Cièncias i ha comptat com a col·laboradors principals amb la Universitat Politècnica de València i les empreses enginy Kids, Omron i ArcerorMittal. També han col·laborat la Universitat d'Alacant, l'Institut d'Automàtica i Informàtica Indústria ai2, Cfz Cobots, Inescop, Aventura València, Unicad, ESAT, ByLinedu, LLEC, Xplora 360, Makeblock, Electric Bricks i Edde Microduino.