El concurs 'Desafío Robot 2019' convoca el Premi ArcelorMittal per a estudiants d'enginyeria

08/04/2019

La XI edició de Desafío Robot que tindrà lloc el divendres 10 de maig en el Carrer Major del Museu de les Ciències
El concurs 'Desafío Robot 2019' convoca el Premi ArcelorMittal per a estudiants d'enginyeria

'Desafío Robot' posa en marxa enguany la nova categoria  Premi ArcelorMittal de Robòtica Industrial dirigit a tots els alumnes que estiguen cursant qualsevol enginyeria universitària en el curs 2018-2019. En la imatge, el director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal,  el Coordinador Responsabilitat Corporativa i Comunicació d’ArcelorMittal Espanya, Xavier González, i la responsable d’Enginy Kids, Maika Herrera. 

El premi ArcelorMittal està basat en un cas real de la Línia d’Electrozincat de la planta de Sagunt, una instal·lació en què es du a terme un procés d’electrodeposición de zinc sobre la superfície d’acer amb la finalitat de millorar les seues característiques anticorrosives. Igualment, s’ha de garantir l’absència de defectes superficials, per al que es realitzen distintes proves manuals amb l’objectiu de detectar possibles defectes de qualitat que invalidarien el producte final.

Els participants en el certamen, dotat amb un premi de 3.000€, han de plantejar en el projecte una solució amb què es millore el rendiment del procés d’electrozincat  tenint en compte una sèrie de paràmetres tècnics i operatius. En esta primera edició, els estudiants que concórreguen podran fer-ho de manera individual o en grup i hauran de presentar un dossier amb què es documente i prove la idea que aporten com a millora per a optimitzar i mecanitzar el procés d’electrozincat. Els candidats hauran de presentar el seu projecte davant del Jurat en la competició 'Desafío Robot' i posteriorment seran avaluats per professionals d’ArcelorMittal.

Desafío Robot, la ciència a través dels seus protagonistes

Desafío Robot és un esdeveniment educatiu de referència sobre robòtica, en el que es reunixen durant un dia en el Museu de les Ciències aficionats a la robòtica, estudiants i professors de centres escolars de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.
Esta competició alberga distintes proves en què els participants, treballant en equip i assessorats pel seu professor si és el cas, competiran amb un robot construït, dissenyat i programat per ells, o amb un projecte que desenrotllaran al llarg de tot el curs.

A més de la fase de competició, Desafío Robot alberga zones d’exhibició on empreses, institucions i entitats de referència del món de la robòtica mostren al públic del Museu els seus projectes d’investigació, iniciatives i últims productes, i organitza distintes activitats complementàries i exhibicions.

ArcelorMittal Sagunt participarà en este gran esdeveniment científic a través de dos vies: per mitjà del suport que porta prestant durant els últims anys en forma de beques per a l’estudi de robòtica, i a partir de 2019, amb l’organització del Premi ArcelorMittal de Robòtica Industrial dirigit a les carreres universitàries d’Enginyeria.