EL MUSEU DE LES CIÈNCIES CONTINUA A LA TARDOR ELS CICLES DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA AMB CONFERÈNCIES GRATUÏTES

20/10/2016

- Dimecres, 26 d'octubre. Conferència 'Diagnosticant malalties a la velocitat de la llum'.  - Dijous, 3 novembre. Conferència 'Internets of things'  - Dijous, 10 novembre. Conferència  'Lanikea: el nostre lloc en l’Univers'
EL MUSEU DE LES CIÈNCIES CONTINUA A LA TARDOR ELS CICLES DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA AMB CONFERÈNCIES GRATUÏTES

El Museu de les Ciències continua a la tardor els cicles de divulgació científica 'Astronomia en la Ciutat dels Arts i els Ciències', 'De ciència certa' i el nou programa 'Una Comunitat amb ciència' . Estos programes de conferències gratuïtes responen a l’objectiu de promoure la divulgació i permeten el contacte directe entre els científics i el públic. Les xarrades, de lliure accés prèvia inscripció en la web, se celebren a partir de les 19.30 hores en l’Auditori Santiago Grisolía. 

El programa "De ciència certa" continuarà el 22 de novembre amb la xarrada 'Super-atletas: la línia roja de l’esport'. EL doctor Juan Pedro Molina Alventosa, de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, repassarà el 22 de novembre la carrera de diferents súperatletas en la història de l’esport i plantejarà alguns aspectes ètics relacionats amb l’obtenció del màxim rendiment. 

"Astronomía en la Ciutat de les Arts i les Ciències" oferix les xarrades 'Lanikea: el nostre lloc en l’Univers' (10 de novembre) i 'Buscant rastres de vida a Mart' (1 de desembre). Carlos Hernández Monteagudo, del Centre d’Estudis de Física del Cosmos d’Aragó (Terol), descriurà com ha evolucionat l’univers; des dels seus primers instants, fins a l’actualitat, fent especial èmfasi en els fenòmens físics que van determinar cada època cosmològica. L’1 de desembre, Jorge Vague, d’ExoMars Project Scientist / EIXA, explicarà als assistents com és la busca de vida a Mart. 

Investigació en valencià 

També s’ha posat en marxa el nou cicle "Una Comunitat amb ciència" que presenta les conferències 'Diagnosticant malalties a la velocitat de la llum' (26 d’octubre), 'Internets of things' (3 de novembre) i 'Un curta-entrebanc genètic revoluciona la tècnica CRISPR' (30 de novembre). 

En la seua conferència el 26 d’octubre, Jaime García Rupérez, coordinador dels projectes H2020 Phocnosis i Saphely, explicarà el cas concret del desenrotllament de biosensors fotónicos en el camp del diagnòstic metge, així com les possibilitats que oferix esta tecnologia revolucionària. El 3 de novembre serà la conferència de Carlos Palau Salvador, coordinador d’un dels projectes més importants que existixen en l’actualitat en este àmbit a nivell europeu: el projecte H2020 Inter-Iot. Per la seua banda, Francisco Martínez Mojica del departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant explicarà en la seua xarrada del 30 de novembre la tècnica genètica derivada de les seqüències CRISPR, amb grans possibilitats d’aplicació des de l’estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegenerativas, i el càncer. 

Amb una mitjana d’assistència d’entre 150 i 200 persones, les enquestes de satisfacció destaquen l’encert tant en els ponents invitats com en les temàtiques plantejades. En estos programes han participat reconeguts divulgadors a nivell internacional en l’àmbit de l’astronomia, la química, la física, l’arqueologia, les ciències de la salut, la robòtica, la genètica, les matemàtiques, la nutrició o les noves tecnologies de la informació, com Marcus du Satoy, Juan Ignacio Cirac, Valentín Villaverde, Michael Brooks i Kevin Warwick, entre altres reconeguts divulgadors. A més, les conferències complementen els continguts expositius que oferix el Museu.