El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències anima a participar en la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'

19/11/2021

- L'òrgan assessor està integrat per estudiants de Primària, que ofereixen el seu punt de vista sobre els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències i participen en iniciatives com formar part del jurat del certamen 'Acció pel clima' - El Museu de les Ciències regalarà visites guiades als primers vint col·legis que s'inscriguen en este concurs dedicat al medi ambient
El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències anima a participar en la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'

El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències anima la comunitat escolar a participar en la nova edició del concurs 'Acció pel clima' organitzat pel Museu de les Ciències. Este òrgan assessor ha mantingut la primera reunió del curs 2020-2021 amb motiu de la celebració aquest dissabte del Dia Mundial de la Infància i l'Adolescència.

El Consell de la Infància està integrat per estudiants de tercer cicle de Primària (aquest curs, dels centres: Col·legi Públic Lluís Vives, Col·legi Santiago Apòstol de València, Col·legi Pío XII, Col·legi Nuestra Señora de los Desemparados de Natzaret i Comenius Centre Educatiu) que col·laboren estretament amb el Museu de les Ciències per a conéixer-ne la visió sobre els continguts, les instal·lacions i el funcionament des del punt de vista de la infància.

També proposen nous continguts, com ha sigut el cas de l'exposició 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho', situada al Carrer Menor del Museu des de 2020. Enguany el Consell de la Infància també forma part del jurat de la segona edició del concurs 'Acció pel clima', organitzat gràcies a la col·laboració de Global Omnium, Reciclamás, Kumótica i Planeta Huerto. consulteu ací.

El Museu de les Ciències regalarà visites guiades als i les participants dels primers 20 col·legis que s'inscriguen en el concurs i premiarà així la seua aportació a donar idees a favor del medi ambient.

L'alumnat de primer cicle de Primària ha de dissenyar un hort escolar i mostrar com el manté, mentre que en el segon cicle de Primària es planteja el disseny i la construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar). Els grups dels cursos de tercer cicle de Primària centraran el projecte en l'aprofitament de l'aigua.

En Secundària, per a 1r i 2n curs i Formació Professional Bàsica, el desafiament mediambiental consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social, com ara iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental.

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà de Disseny participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com la programació, l'electrònica, la mecànica o la robòtica, que mostre algun aspecte de les energies renovables o permeta una classificació eficient de diversos tipus de residus.

La final i el lliurament de premis tindrà lloc al Museu de les Ciències el 25 de març de 2022. El termini per a inscriure-s'hi és fins al 11 de gener de 2022, la data de lliurament del projecte conclourà el 14 gener de 2022 i la comunicació dels grups finalistes serà el 25 de febrer de 2022.