ELS MISTERIS DE LA COSMOLOGIA, LANIAKEA I PER QUÈ LA VIA LÀCTIA (JUNT AMB CENTENARS DE MILERS DE GALÀXIES) ES DIRIGIXEN CAP AL "GRAN ATRACTOR", ESTA SETMANA EN 'ASTRONOMIA EN EL MUSEU'

07/11/2016

-Conferència 'Laniakea, el nostre lloc en l’Univers', este dijous 10 de novembre, a partir de les 19:30 h, lliure accés previa inscripció -Impartida per l’expert Carlos Hernández, del Centre d’Estudis de Física del Cosmos d’Aragó (Terol)  
ELS MISTERIS DE LA COSMOLOGIA, LANIAKEA I PER QUÈ LA VIA LÀCTIA (JUNT AMB CENTENARS DE MILERS DE GALÀXIES) ES DIRIGIXEN CAP AL

Quin és el nostre lloc a l’univers? Pareix una pregunta exclusivament filosòfica i, no obstant això, és la base de la cosmologia moderna. El doctor Carlos Hernández ens descriurà com ha evolucionat l’univers; des dels seus primers instants, fins a l’actualitat, fent especial èmfasi en els fenòmens físics que van determinar cada època cosmològica. En eixe apassionant viatge explorarem l’anomenada "edat fosca de l’univers", i descobrirem com era l’univers primitiu, albirarem la formació de les primeres estreles i coneixerem les naixents galàxies.

Al final d’eixe recorregut accedirem a l’estructura, a gran escala, tal com l’observem hui en dia en l’univers local. La Via Làctia junt amb centenars de milers de galàxies més conformen Laniakea; una inimaginable immensitat. Totes eixes galàxies, igual que la Via Làctia, es dirigixen fins el cor mateix de Laniakea: El Gran Atractor. Una regió que tira de nosaltres amb la seua titànica gravetat.

19:30 hores. Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències. Lliure accés prèvia inscripció