El Museu de les Ciències celebra la final del concurs 'Cristal·lització en l’Escola'

02/05/2019

- Es tracta de la sexta edició del concurs que organitza la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I - Maig és el mes dels concursos escolars en la Ciutat de les Arts i les Ciències: el divendres 10 de maig serà 'Desafiament Robot' i el divendres 17 de maig la final de 'Reacciona!'
El Museu de les Ciències celebra la final del concurs 'Cristal·lització en l’Escola'

El Museu de les Ciències acull este divendres 3 de maig la final de la sexta edició de 'Cristal·lització en l’Escola' que organitzen  la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I. Més de 1.400 estudiants de Secundària i Batxillerat de la Comunitat Valenciana han participat en el concurs amb un total de 59 projectes de cristal·lografia. 

Després de la final, els millors treballs de cristal·lització formaran part d’una exposició en el Carrer Menor del Museu. Este certamen se celebra també en altres comunitats com Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, La Rioja, Castilla la Mancha, Múrcia, Madrid i País Basc. En total, en esta nova edició han participat més de 16.000 estudiants.

El concurs està dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat perquè presenten un projecte junt amb els seus professors. L’objectiu és descobrir la cristal·lografia als estudiants a manera de congrés científic 'competitiu': des de la investigació en el laboratori fins a la presentació dels resultats durant la final del concurs, que se celebra este divendres 3 de maig en El Carrer Major del Museu a partir de les  9:30 hores.

Al llarg del curs escolar la Ciutat de les Arts i les Ciències convoca tres concursos per a promoure l’amor per la ciència entre els estudiants. Després de 'Cristal·lització en l’Escola', el divendres 10 de maig se celebra l’onzena edició de 'Desafío Robot' i el divendres 17 de maig el concurs 'Reacciona! sobre química.