La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'

10/10/2021

El certamen té com a objectiu conscienciar a l'alumnat sobre l'impacte que l'ésser humà causa en el medi ambient amb especial atenció al canvi climàtic
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la segona edició del concurs escolar 'Acció pel clima'

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat la segona edició del concurs "Acció pel clima" dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i Grau Mitjà als qui es plantegen diferents reptes mediambientals.

La final i lliurament de premis se celebrarà en el Museu de les Ciències el 25 de març de 2022. El termini per a inscriure's és fins al 17 desembre 2021, la data per a presentar el projecte finalitzarà el 14 gener de 2022 i la comunicació dels grups finalistes serà el 25 de febrer de 2022.

El certamen, organitzat en col·laboració de Global  Omnium i  Reciclamás, va comptar en la seua primera edició amb la participació de més de 500 estudiants i 55 equips diferents.

El concurs tindrà dues fases. Una a través d'internet, en la qual l'equip realitzarà un projecte, segons cada categoria, que haurà de gravar i enviar, i una altra fase presencial, que es realitzarà en el  Museu de les Ciències, a la qual optaran els treballs seleccionats pel jurat prèviament.

L'alumnat de primer cicle de Primària haurà de dissenyar un hort escolar i mostrar com el manté, mentre que al segon cicle de Primària se li planteja el disseny i construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar). Els grups de cursos de tercer cicle de Primària centraran el seu projecte en l'aprofitament de l'aigua.

En secundària, per a 1r i 2n curs i Formació professional bàsica, el desafiament mediambiental consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social, com a iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental.

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà Disseny participaran amb el muntatge d'un projecte  STEM, utilitzant disciplines com a programació, electrònica, mecànica o robòtica, que mostre algun aspecte de les energies renovables o permeta una classificació eficient de diferents tipus de residus.

Els projectes 'Classes sense COVID ni refredats' de l'IES Ramón Llull de València; 'Generador hidràulic' del Col·legi  CEU Sant Pau (Moncada); 'Estructura hivernacle ECO' del  CEIP La Caixa (Barcelona) i 'Terra sana  in  corpore sa' del Col·legi Vilavella (València) van ser els guanyadors de la primera edició.