La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa senzills experiments per a fer a casa

11/04/2020

La pàgina web dedicada a l’Umbracle ensenya biomimética amb exemples pràctics
La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa senzills experiments per a fer a casa

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa en la sección web dedicada a la botànica de l'Umbracle senzills experiments per a fer a casa estos dies.
Així, les persones interessades en esta iniciativa podran comprovar cómo es pot moure un fluid sense tocar-ho, simplement creant una diferència de pressions amb un bolígraf, una botella d’aigua i un eixugador; o veure, amb l’ajuda d’un globus, arròs, paper, tisores, una cinta mètrica i una calculadora, que la esfera és la forma geomètrica que permet albergar el major volum con la mínima superfície.

D’esta manera, en les visites virtuals a l'Umbracle es podran apreciar curiositats sobre biomimética com que els fulls de les palmeres que es veuen allí responen a un peculiar sistema de refrigeració passiva i la majoria de les fruites tenen forma esfèrica per a protegir millor les llavors.

La biomimética és una disciplina que s’inspira en els dissenys, processos i sistemes naturals per a desenvolupar solucions innovadores en camps com l’arquitectura o l’enginyeria. En este sentit, els propis edificis del complex són un exemple d’esta inspiració en la naturalesa, que es pot apreciar en diversos dels seus detalls constructius.

Les fitxes sobre esta disciplina, a més d’explicar un aspecte, fet o raonament de la naturalesa i la seua aplicació biomimética, proposa un activitat que demostra l’anterior