Un grup de 32 docents comença hui en el Museu de les Ciències un nou curs CESAR Teachers Trainings dedicat a l’Agència Espacial Europea

15/10/2018

Visita guiada en la mostra 'Gravetat Zero' 
Un grup de 32 docents comença hui en el Museu de les Ciències un nou curs CESAR Teachers Trainings dedicat a l’Agència Espacial Europea

Un grup de 32 professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius compartixen des d' hui experiències amb científics i enginyers de l’Agència Espacial Europea (ESA) en el Museu de les Ciències. Fins a dijous que ve 18 d’octubre es convertixen en alumnes en el nou curs CESAR Teachers Trainings 'L’Agència Espacial Europea: investigant els planetes interiors del nostre Sistema Solar'.

A partir d’esta vesprada, els docents assistixen a videoconferències a València des del Museu de les Ciències. Els experts de l’ESA que treballen en les missions espacials BepiColombo, Mars Express, ExoMars i Venus Express presentaran els reptes que plantegen els planetes veïns: Mercuri, Venus i Mart. A més, els docents participan en visites guiades en les exposicions sobre astronomia del Museu de les Ciències. Hui dilluns està previst que visiten 'Gravetat Zero' i dimecres que ve 17 d’octubre recorrerán 'Mart. La conquista d’un somni' acompanyats per un divulgador científic.

Durant els cursos s’expliquen les principals missions científiques i com la tecnologia espacial pot usar-se en la Terra. També s’aporten ferramentes educatives que poden aplicar-se en els centres escolars i mostrar els distints continguts astronòmics de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Es tracta del tercer curs organitzat enguany, després de les convocatòries d’abril, 'Satèl·lits artificials: la seua tecnologia i funcionament', i de setembre, el curs 'Com usar un telescopi en el centre educatiu'. Esta iniciativa s’emmarca dins del programa CESAR Teachers Trainings que organitzen l’Agència Espacial Europea (ESA), el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de l’àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic (CEFIRE STEM) i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta d’un projecte pioner que permet posar en contacte a professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius amb els científics i enginyers de l’ESA.