La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza esta setmana accions per a promoure el desenrotllament sostenible que culminarà amb una encesa especial pel Dia dels Oceans 

31/05/2021

Les persones que publiquen de l’1 al 8 de juny una foto amb bicicleta en l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias podran beneficiar-se d’una promoció 2x1 en les entrades  
La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza esta setmana accions per a promoure el desenrotllament sostenible que culminarà amb una encesa especial pel Dia dels Oceans 

La Ciutat de les Arts i les Ciències dedica esta primera setmana de juny al desenrotllament sostenible amb accions especials que inclouen una promoció 2x1 per a premiar l’ús de la bicicleta, la instal·lació en els exteriors del Museu de l’exposició 'Sobre Rodes' amb models clàssics i l’encesa especial de tot el complex el dimarts 8 de juny pel Dia dels Oceans. 

 A partir del dimarts 1 de juny es posa en marxa la promoció 2x1 #SobreRuedasCAC en Instagram amb la que es poden aconseguir entrades gratuïtes al Museu dels Ciències o a l’Hemisfèric. Fins al dimarts 8 de juny, les persones que publiquen en el seu compte d’Instagram una foto amb bicicleta en el complex podran beneficiar-se de dos entrades al preu d’una.

Només cal seguir el compte oficial de la Ciutat de les Arts i les Ciències en Instagram i publicar una foto amb bicicleta en l’entorn de la Ciutat dels Arts i els Ciències, com story o post, amb l’etiqueta #SobreRuedasCAC i etiquetant a @ciudadartesciencias. Els participants rebran per missatge privat l’octavilla 2x1 digital que hauran de mostrar en les taquilles del Museu o de l’Hemisfèric. Es podrà participar de l’1 al 8 de juny y l’octavilla serà vàlida fins al 30 de juny de 2021.

Es tracta d’una iniciativa amb què la Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració mundial del Dia de la Bicicleta, dijous que ve 3 de juny, en un mes que comença també amb el Dia del Medi Ambient el dissabte 5 de juny i el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny. Per a commemorar esta última data, l’Hemisfèric, el Museu dels Ciències, l’Oceanogràfic i Palau de les Arts s’il·luminaran de forma especial de color blau a partir de les 21 hores.

Una altra de les accions previstes és la instal·lació de l’exposició ‘Sobre Rodes’ en els exteriors del Museu. Des de models clàssics com el monocicle o el velocípede, la mostra recorre la història i evolució de les bicicletes a través de panells i reproduccions de diferents tipus d’este mitjà de transport.

Aposta per la sostenibilitat

En la seua aposta per promoure la mobilitat sostenible, la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb pàrquing de bicicletes amb suports totalment gratuïts en l’aparcament de l’Umbracle. Es troben a ambdós extrems de la planta baixa amb 81 llocs. A més, els i les ciclistes disposen d’este servici en l’entrada oest i este del Museu dels Ciències amb 96 llocs

També s’han instal·lat espais gratuïts per a estacionar els patinets elèctrics, tant en els passejos exteriors com en el propi aparcament de l’Umbracle, amb un total de 120 llocs en total. Entre els compromisos de futur destaca la instal·lació de puestos de càrrega en el pàrquing per a cotxes elèctrics o híbrids. Estes accions formen part de l’estratègia de la Ciutat de l’Arts i els Ciències, impulsant iniciatives pel desenrotllament sostenible, la salut i el benestar social com l’eliminació dels envasos de les botelles de plàstic en les seues màquines vending o la prestació de servicis de lloguers de vehicles sostenibles, entre altres. 

Naturalesa i medi ambient destaquen a més en l’oferta expositiva de la Ciutat dels Arts i els Ciències. La mostra 'El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho’, l’exposició ‘Davant del canvi, canviem’ o el documental IMAX ‘Amazon Adventure’ de l’Hemisfèric són algunes de les propostes. També enguany més de 500 estudiants han participat en la primera edició del concurs escolar ‘Acció pel clima’ organitzat per la Ciutat dels Arts i els Ciències.

 

Accions mediambientals de l’Oceanogràfic

 L’Oceanogràfic centra les seues accions mediambientals en diversos punts de la Comunitat Valenciana.

Per a commemorar el Dia del Medi Ambient, 5 de juny, la Fundació Oceanogràfic, dins dels seus projectes de conservació i recuperació d’espècies, soltarà tortugues d’aigua dolça, Tortugues Europeu, al Llac Viu de l’aquari. Eixe mateix dia, també es durà a terme la neteja de part de la platja de La Pobla de Farnals amb escolars del municipi, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar l’ecosistema marí.

Per al Dia dels Oceans, 8 de juny, es preveu la solta d’una tortuga recuperada en la platja de Cullera i s’inaugurarà l’exposició “Som Aigua” d’Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia, A Casa Mediterrani d’Alacant. Una col·lecció de fotografies subaquàtiques realitzades en l’Oceanogràfic que evoca un planeta somiat en el que conviuen animals i humans en perfecta harmonia.