AGENDA OCTUBRE CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

01/10/2018

Un mes de grans conferències,  nova pel·lícula de l’Hemisfèric i últimes setmanes per a veure 'Travelling Bricks' 
AGENDA OCTUBRE CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES

Estrenem pel·lícula en l’Hemisfèric

A partir de l’1 d'octubre. Estrena ‘Els secrets de la gravetat’.  Nova pel·lícula en l’Hemisfèric. La pel·lícula d’animació Fulldome “Els secrets de la gravetat” t’oferix el viatge de dos amics a través de l’espai i el temps després dels passos d’Albert Einstein. Per què els objectes sempre cauen a terra? Com estructura la gravetat el sistema solar i l’univers a gran escala? Com interactua la matèria-energia amb l’espai-temps? Estes i moltes altres qüestions troben resposta en esta projecció protagonitzada per Limbradur, un jove aprenent de mag que somia de ser astronauta, i Alby, un xicotet i intel·ligent robot programat per a emmagatzemar i compartir coneixement.


 

Exposició Museu de les Ciències

Ultimes setmanes per a visitar ‘Travelling Bricks’ Fins al 21 d’octubre en el Museu de les Ciències. La història del transport a través de peces de LEGO® de la llunyana Mesopotàmia fins als confins del cosmos.  Gràcies a la imaginació i perícia de vints professionals certificats que han dissenyat i construït les 120 impressionants figures que formen esta exposició.


 

Un mes de grans conferències

Dimecres, 3 d’octubre. 19:30 hores. Auditori Museu de les Ciències. Conferència ‘L’espai en la vida quotidiana’ impartida per Héctor Guerrero. Cap del Laboratori d’Optoelectrònica. Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial – INTA, que oferirà una visió global dels beneficis i les dificultats associades a l’aventura espacial.Després de véncer la gravetat terrestre en els anys 50, i diverses dècades de tenaços desenrotllaments, es disposa tota una sèrie de satèl·lits artificials, madurs i fiables, que calladament faciliten el nostre dia a dia. D’altra banda, l’exploració espacial busca expandir el coneixement humà, i gràcies a esta perspectiva científica compta amb un gran suport social. La conquista de l’òrbita terrestre, l’espai que ens és pròxim, és l’antesala a l’exploració de Mart i la busca de vida en el Sistema Solar i més enllà.

Diumenge, 7 d’octubre Auditori Museu dels Ciències 19:00 hores. Conferència "Desvelant els secrets de l’univers amb neutrins, rajos gamma i ones gravitacionals" a càrrec de Takaaki Kajita, Premi Nobel de Física en 2015. En l’univers hi ha molts fenòmens d’altes energies que no poden ser estudiats usant llum visible. Per exemple, les explosions de supernova, amb les que acaba la vida d’algunes estreles, són fàcilment visibles amb els telescopis òptics però el mecanisme que les produïx només pot ser entés si les observem per mitjà de neutrins i ones gravitacionals. L’origen de la matèria de l’univers podria estar també íntimament lligat als neutrins i a les seues xicotetes masses. En esta xarrada, Takaaki Kajita explicarà com es van descobrir les masses dels neutrins i repassarà com els rajos gamma i les ones gravitacionals poden tirar nova llum al nostre coneixement de l’univers

 
Dijous, 18 d’octubre Auditori Museu de les Ciències. Conferencia "Nanotecnologia: La revolució dels nous materials’ impartida pel  professor Hermenegildo García. L’impacte de la nanociència i la nanotecnologia ha revolucionat moltes àrees científiques que han impactat ja en al vida diària dels sers humans i que van des de materials cosmètics, alimentació, microelectrònica, sensors fins a noves teràpies més eficients i amb menys efectes secundaris. El  professor Hermenegildo García ens presentarà en la seua conferència com el desenrotllament de tècniques d’estudi de nanomateriales ha fet possible des dels anys 80 del segle XX l’avanç d’esta disciplina fins a arribar a les aplicacions actuals i quin podria ser l’evolució en el futur. En la seua presentació farà especial èmfasi en els materials que han sigut estudiats en l’Institut de Tecnologia Química de la Universitat Politècnica de València.

 
Dimarts, 30 d’octubre 19.30 hores. Auditorio Museu de les Ciències Conferència ‘Una breu història de l’exploració de Mart’ José Manuel Grandela. Ex-Ingeniero controlador de naus espacials IINTA-NASA revisarà, d’una manera molt original, amb el suport de les il·lustracions dels segells de correus, els èxits i fracassos de l’allau d’exploradors robòtics enviats al planeta roig. Durant mig segle, estes missions han partit amb l’objectiu principal de desvetlar els seus secrets i, molt especialment, el més apassionant de tots: hi ha vida més enllà de la Terra?