Més de 300.000 visitants han passat per l'exposició 'Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats'

22/12/2017

El Museu de les Ciències exposa una mostra en la qual ha col·laborat la Universitat de València i la Agència Valenciana de Turisme per la qual han passat un total de 308.090 persones La col·lecció, que continuarà oberta fins al 9 d'abril de 2018, pretén dónar a conèixer al visitant com la Comunitat Valenciana és una terra de contrastos caracteritzats pels seus paisatges  
Més de 300.000 visitants han passat per l'exposició 'Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats'


Un intens flux de visitants acudeix diàriament a l'exposició Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats. Des que al juliol passat obrira les seues portes, més de 300.000 persones s'han acostat a conèixer aquesta singular mostra. El mes amb més afluència de públic va ser agost, quan es van comptabilitzar 110.000 visitants. Els mesos de juliol, setembre, octubre i novembre va haver-hi un flux mitjà mensual pròxim a 50.000 persones.


Aquesta mostra ofereix al visitant la possibilitat de participar d'una anàlisi del paisatge de la Comunitat Valenciana, a més de compartir les diferents tipologies de paisatge a través dels seus cinc sentits. Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats compta amb fotografies, audiovisuals, pantalles tàctils, jocs com puzles, maquetes… Instruments mitjançant els quals es pretén reivindicar el valor del paisatge, no solament com a imatge estàtica, sinó com a territori viscut i d'experiències.


La mostra està dividida en 4 àmbits. En el primer es realitza una aproximació a la definició de paisatge mitjançant una Sandbox i mapes interactius que pretenen fer reflexionar al visitant sobre el que entén per turisme i paisatge. En el segon espai, a través d'una projecció de gran format, s'analitzen els valors patrimonials territorials que doten de caràcter a un paisatge, com el seu patrimoni material i immaterial, natural, economia, etc. La tercera part de la mostra se centra en la definició de paisatge més enllà de la fotografia: un paisatge d'experiències, per a ser viscut, on les sensacions són les protagonistes. En aquesta secció el visitant pot interactuar amb pantalles tàctils, fotografies, fitxes, audiovisuals, jocs, maquetes en 3D, rèpliques de peces arqueològiques, etc. El quart i últim àmbit té com a objectiu explicar el ‘cap a on volem anar’, cerca conduir al públic cap a un turisme on la clau siga la vivència, escapar de la imatge fixa, i experimentar la realitat del paisatge.