L’INTERNET DE LES COSES, TEMA DE LA CONFERÈNCIA DEL CICLE 'UNA COMUNITAT AMB CIÈNCIA'

03/11/2016

L’expert Carlos Palau Salvador explicarà com serà un futur d’objectes interconnectats Dijous, 3 de novembre, 19.30 h en l’Auditori del Museu dels Ciències, accés lliure prèvia inscripció
L’INTERNET DE LES COSES, TEMA DE LA CONFERÈNCIA DEL CICLE 'UNA COMUNITAT AMB CIÈNCIA'

Internet of Things (IoT) / Internet de les Coses representa el següent pas per a la digitalització de la nostra societat i la nostra economia, on els objectes i les persones s’interconnecten per mitjà de xarxes de comunicacions i informen sobre el seu estat i el de l’entorn en el que s’ubiquen.

Hi ha multitud de dominis d’aplicació en què introduir IoT, i un dels principals aspectes és aconseguir interoperabilitat entre diferents plataformes, la qual cosa pot permetre una major riquesa i varietat de dades per a ser empleats per les aplicacions i els servicis. En els pròxims anys assistirem a una evolució i creació d’unecosistema de noves aplicacions i servicis entorn de IoT i lesdiferents plataformes i dominis d’aplicació, permetent el seu úsde forma efectiva en processos de negoci i en entorns industrials.

Carlos Palau Salvador és el coordinador d’un dels projectes més importants que existixen en l’actualitat en este àmbit a nivell europeu: el projecte H2020 INTER-IoT. Ell serà l’encarregat de desenrotllar algunes de les línies d’investigació més punteres que es estan desenrotllant, hui en dia, en el camp d’Internet de les Coses.