L’Hemisfèric complix 25 anys amb més de 10 milions d’espectadors i espectadores

14/04/2023

S’han projectat un total de 93 pel·lícules relacionades amb la naturalesa, l’astronomia i la ciència
L’Hemisfèric complix 25 anys amb més de 10 milions d’espectadors i espectadores

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra este cap de setmana el seu 25 aniversari. El 16 d’abril de 1998 es convertia en el primer dels edificis del complex cultural que obria les seues portes al públic i, durant estos anys, fins al dijous 13 d’abril,  10.250.793 espectadors han passat per la seua sala.

El total de projeccions ha sigut de 93 pel·lícules i 70.464 sessions  En la seua cartellera destaquen documentals sobre naturalesa, viatges i cultura, medi ambient, astronomia i exploració espacial, noves tecnologies i ciència. El planetari en directe ‘Les Nocturnes’, amb versions per a explicar el cel a l’hivern i estiu, també forma part de la seua oferta.

En estos 25 anys s’han realitzat més de 570 esdeveniments i uns 280 rodatges o anuncis amb drets d’imatge de tota índole, reunions empresarials i anuncis promocionals, en especial del sector de l’automòbil, moda, metge i companyies d’assegurança.

A més, ha sigut escenari de rodatges de diverses pel·lícules i sèries internacionals, com 'Westworld' i 'Citadel', que s’estrena este mateix mes.

El cine de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha estrenat en 2023 un nou sistema d’àudio que permet incrementar l’experiència inmersiva del públic espectador al millorar el so envolvent de les projeccions.

Es tracta d’un sistema d’àudio envolvent 3D, de 42 canals d’àudio, que enriquix la qualitat d’àudio amb un so de 360°, pel que les projeccions es tornen més realistes, més vives i més inmersivas per al públic espectador. El Sistema Atmós està subvencionat per l’Institut Valencià de Cultura.