El Museu de les Ciències complix 20 anys amb més de 12 milions de visitants

12/11/2020

- Una exposició gratuïta recorre estos 20 anys divulgant ciència i invita el públic a configurar una càpsula del temps que s’obrirà en 2040 - En estos vint anys s’han organitzat més de 300 exposicions i 1.700 activitats de divulgació
El Museu de les Ciències complix 20 anys amb més de 12 milions de visitants

 El Museu de les Ciències celebra el seu 20 aniversari amb més de 12 milions de visitants des que obrira les seues portes el 13 de novembre de 2000. El rècord va ser en 2019, amb un total de 891.645 visites. En estes dos dècades s’ha convertit en un destí per al món: Itàlia, França i Alemanya encapçalen la llista de visitants internacionals.

A més s’han posat en marxa més de 300 exposicions i més de 1.700 activitats com a tallers de la Ciència a Escena, conferències de divulgació, accions educatives, cicles d’astronomia i cafés de la ciència, entre altres propostes. L’objectiu ha sigut acostar la ciència a la societat. Cal destacar a més que durant estos vint anys el Museu ha rebut més d’un milió i mig d’escolars. 

En el carrer Menor del Museu es pot recórrer estos vint anys en l’exposició '20 amb tu, contigo, with you', un viatge a través d’estes dos dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra, de lliure accés, recorda com era la nostra vida l’any 2000. 

’20 amb tu, contigo with you' presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu de les Ciències com un referent en la ciència interactiva. Una forma de veure l’evolució de la seua història a través de peces de diferents exposicions que han servit al llarg d’estos 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l’experimentació i l’entreteniment. A més, a través d’un programa d’ordinador, els i les visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s’obrirà en 2040.

Programació especial 

Demà divendres, dia de l’aniversari, se sortejarà a més un mòbil  Iphone XR de 64 GBEl entre tots els i les participants en el concurs d’Instagram  #yotambiéncumplo20 que s’ha dirigit a les persones nascudes en 2000 que compten a més amb una entrada gratuïta al Museu fins a final d’any. 

En la programació especial pel vint aniversari, destaquen un descompte del 20 per cent en les entrades al Museu este mes, l’encesa verd de l’edifici a partir de les 20 hores i  les visites guiades especials 'infotours'. 

El públic que visite el Museu al novembre pot disfrutar d’estes visites especials, incloses en l’entrada. Són presentacions, a manera de benvinguda, d’uns 20 minuts, que es realitzen una al matí i una altra a la vesprada, amb aforament reduït. El grup, guiat per personal del Museu, recorre alguns dels principals punts d’interés del Museu de manera que els i les participants poden realitzar després un itinerari d’acord amb els seus gustos. Entre les novetats del Museu, destaquen la nova exposició 'Play. Ciència i música' i l’espectacle científic 'Alt Voltatge' en el Teatre de la Ciència.