La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix nous continguts per al pont del Pilar

08/10/2021

- La nova pel·lícula Full Dome 'Oceans' i l'obra escultòrica de Leiko Ikemura, entre les novetats - El públic que s'acoste al Oceanogràfic podrà gaudir de l'exposició "Som Aigua" d'Isabel Muñoz i de les experiències "Backstage Tour" i "La mar a les teues mans"  
La Ciutat de les Arts i les Ciències oferix nous continguts per al pont del Pilar

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats per al pont del Pilar. A més de les novetats de tardor com l'estrena de la pel·lícula 'Oceans: our blue planet' en el Hemisfèric, l'exposició d'art 'Leiko Ikemura: Ací estem' en els exteriors i la nova exposició 'Som Aigua' del Oceanogràfic. Els tallers científics i l'espectacular xou científic 'Alt Voltatge' del Museu de les Ciències són també alguns dels atractius per a visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències durant els pròxims dies festius.

El Hemisfèric ha estrenat la pel·lícula 'Oceans: our blue planet', de la productora BBC Earth & OceanX Mitjana, que trasllada al públic al món submarí i descobrix la seua extraordinària biodiversitat des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics. Dofins, esculls de coral, polps, llúdries marines, balenes geperudes o el peix ullal protagonitzen la pel·lícula gravada amb les últimes tecnologies en filmació submarina. En la cartellera del Hemisfèric destaca també 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D' amb el nou sistema de projecció, el planetari infantil. 'Astromenuts' i la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure'

Disfrutar d'una exposició a l'aire lliure i gratuïta és una altra de les propostes de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a aquest pont. La mostra 'Leiko Ikemura. Ací estem' reuneix un total de sis obres en el llac sud del Hemisfèric i és la mostra més significativa de la reconeguda artista Leiko Ikemuro que s'ha realitzat fins al moment a Espanya. La gran escultura 'Usagi Greeting' s'exposa des d'en la Ciutat de les Arts i les Ciències juntament amb altres cinc obres que 'suren' sobre les aigües del llac sud del Hemisfèric. Es tracta de la nova aposta d'art urbà i públic de la Ciutat de les Arts i les Ciències que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

En el Museu de les Ciències, a més, s'amplien horaris i activitats el cap de setmana 9 i 10 d'octubre, així com del dimarts 12 d'octubre. Una de les millors propostes són les sessions especials de 'Ciència a Escena' "Química en acció" i "La ciència invisible". Estos tallers reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Roent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en "Científic per un dia". Els horaris del 9, 10 i 12 d'octubre seran: Química en acció (Sala 1): a les 11.30 i 16.00 h La ciència invisible (Sala 2): a les 17.15 h Científic per un dia (Sala 4): a les 13.00 h.

El Oceanogràfic també amplia els seus horaris per al pont de 10.00 a 20.00 hores i el dia 12 fins a les 18.00 hores amb l'objectiu que els visitants disfruten més temps del major aquari d'Europa.

Per als dies festius, l'aquari manté l'exposició "Som Aigua" de la Premi Nacional de Fotografia, Isabel Muñoz. Una col·lecció de 20 fotografies de gran grandària protagonitzades per la apneista japonesa, Ai Futaki, en les instal·lacions del Oceanogràfic de València i que pretén conscienciar sobre la conservació dels fons marins.

A més, el Oceanogràfic oferix noves experiències com el "Backstage Tour", en el qual conéixer les entranyes de l'aquari, i la nova activitat "La mar a les teues mans" amb la qual conéixer l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la mar (ARCA) de la Fundació Oceanogràfic. Una visita que, a més, va acompanyada d'una experiència sensorial en el nou aquari de contacte, a través de la qual es podrà "tocar" la mar i alguns dels seus habitants, com els cogombres de mar, les estreles o els eriçons marins conscienciar sobre la importància de cuidar i conservar els oceans.

Unes experiències que es completen amb les exhibicions educatives de la família de dofins i les sessions de Cinema 4D de les pel·lícules "20.000 llegües de viatge submarí" i "Shark", el documental de la BBC.