Professionals de més de 30 museus de tota Espanya debaten a València sobre el futur dels museus de ciència

25/10/2018

- El Museu de les Ciències acull la XIX Reunió Anual de Museus de Ciència i Tècnica d’Espanya - Este divendres 26 d’octubre a les 12.00 h conferències de lliure accés fins a completar aforament 'L’investigador com a comunicador de la ciència; cap a un nou model' i 'Pot haver-hi vida a Mart?'
Professionals de més de 30 museus de tota Espanya debaten a València sobre el futur dels museus de ciència

El Museu de les Ciències acull esta  setmana  la XIX Reunió Anual de Museus de Ciència i Tècnica d’Espanya, amb la presència de mig centenar de representants de més de 30 centres de ciència i planetaris dedicats a la divulgació.

Professionals de la gestió, comunicació i educació científica es reunixen fins demà divendres en l’Auditori del Museu de les Ciències per a compartir els reptes a què s’enfronten en els seus respectius centres i àrees en resposta al lema de la reunió 'El futur dels museus de ciència i dels seus professionals'. A més se celebren conferències públiques de lliure accés fins a completar l’aforament per als interessats en divulgació. 

La trobada va començar ahir amb la conferència inaugural 'Comunicar la ciència en el segle XIX. Entre la candidesa i el cinisme' impartida per Antonio Ariño Villarroya, Vicerector de Cultura i Esports de la Universitat de València. 

Conferències d’accés lliure

Hui dijous 25 d’octubre a les 16.30 h esta prevista la conferència d’experts 'Confusió en l’Edén' a càrrec de Guillermo Fernández, consultor de projectes museístics, i Erik Stengler, professor del màster de Museus del Cooperstown Gradua’t Program en l’estat de NI.

Demà divendres 26 d’octubre a les 12.00 h tindrà lloc la conferència de clausura 'L’investigador com a comunicador de la ciència; cap a un nou model'  a càrrec de José Antonio Gordillo Martorell. Science Communication Project Mànager. Group of Atmospheric Science. Luleå University of Technology, Suècia. També se celebrarà la conferència 'Pot haver-hi vida a Mart?' impartida per Javier Martin-Torres de l’Institut Andalús de Ciències de la Terra (UGR-CSIC), Granada. Luleå University of Technology.