Històric de notícies 2006

28/12/2006

"A tota vela!", nova exposició del Museu de les Ciències Príncipe Felipe

El Museu de les Ciències ha incorporat este Nadal una nova exposició interactiva dins de l’oferta de continguts de divulgació científica i cultural d’este recinte. Es tracta de la mostra “A tota vela!” que, en relació directa amb la celebració de la 32a edició de l’America’s Cup a València l’any que ve, té el vent, la mar i la navegació com a protagonistes principals.

Continuar llegint

14/12/2006

El Museu de les Ciències acull l'exposició "Félix, 25 anys de consciència ecològica"

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull, fins al 25 de març, l’exposició “Félix, 25 anys de consciència ecològica”, una mostra que reflectix la importància de Félix Rodríguez de la Fuente com a pioner en la divulgació mediambiental i la protecció de la natura i oferix una visió actualitzada de l’estat dels boscos, rius i terres d’Espanya, a més de mostrar l’evolució de la cultura mediambiental de la societat espanyola durant els últims 25 anys.

Continuar llegint

10/12/2006

Més de 190.000 persones visiten la Ciutat de les Arts i les Ciències durant el pont de la Constitució i la Immaculada

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut més de 190.000 visitants durant el pont de la Constitució i la Immaculada. Divendres passat, 8 de desembre, fou el dia que hi hagué més afluència de públic a L’Hemisfèric, al Museu de les Ciències i a l’Oceanogràfic, amb 42.613 visitants en els tres recintes.

Continuar llegint

04/12/2006

L'estany del Museu de les Ciències es convertix en una gran pista de patinatge fins al 7 de gener

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha instal•lat una gran pista de patinatge en l’estany del Museu de les Ciències que quedarà oberta al públic durant tot el mes de desembre i fins al 7 de gener.

Continuar llegint

04/12/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el VI Festival de Nadal el dissabte 16 i el diumenge 17 de desembre

Per sisé any consecutiu la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra, el 16 i 17 de desembre, el seu Festival de Nadal que inclou una àmplia oferta de propostes d’oci com ara teatre, tallers, animacions i una pista de patinatge en l’estany del Museu de les Ciències que funcionarà des de demà dimarts, 5 de desembre, fins al 7 de gener. A més, una representació del programa de televisió Mira quién baila farà una demostració i impartirà una classe de ball al públic que acudisca al Festival

Continuar llegint

02/12/2006

El Museu de les Ciències acull la Conferència Internacional sobre Contaminants Alimentaris i Trastorns en el Desenvolupament Neuronal

Presentar les últimes investigacions sobre els efectes dels contaminants que hi ha en la cadena alimentària sobre el desenvolupament cerebral i discutir les possibles implicacions dels resultats d’estes investigacions en la política europea són els principals objectius de la Conferència Internacional sobre Contaminants Alimentaris i Trastorns en el Desenvolupament Neuronal (International Conference on Food Contaminants and Neurodevelopment Disorders), organitzada per la Càtedra Santiago Grisolía, adscrita a la Fundació Ciutat de les Arts i les Ciències, i que comença demà al Museu de les Ciències.

Continuar llegint

01/12/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències exposa la nau ESP-51 del Desafío Español 2007

La Ciutat de les Arts i les Ciències exposa a partir de hui al Museu de les Ciències Príncipe Felipe, l’ESP-51 del Desafío Español 2007, el primer dels seus vaixells emprats en els entrenaments l’America’s Cup.

Continuar llegint

30/11/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà a València l'exposició "Titanic"

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, i el representant de Centenari Titanic 2012, Jesús Ferreiro, han firmat hui el conveni pel qual la Ciutat de les Arts i les Ciències acollirà, de l’1 de març del 2007 al 30 de març del 2008, la mostra “Titanic”, que recrea la història de la mítica nau a través d’objectes originals, imatges i documents.

Continuar llegint

29/11/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències designa l´anell perimetral de L´Hemisfèric anell Carl Sagan

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, el director del Museu de les Ciències, Manuel Toharia, i l’escriptora Ann Druyan, principal col•laboradora i viuda de Carl Sagan, han presidit hui l’acte pel qual l’anell perimetral de L’Hemisfèric passa a denominar-se anell Carl Sagan.

 

Continuar llegint

27/11/2006

La beluga nascuda a l'Oceanogràfic mor vint-i-cinc dies després de nàixer

Tot i els esforços de veterinaris i cuidadors per evitar-ho i malgrat la vigilància constant de mare i fill, la beluga nascuda el 2 de novembre, i per primera vegada en un centre zoològic europeu, ha mort hui dilluns, 27 de novembre, a les 12.15 hores.

Continuar llegint

27/11/2006

La tercera edició del cicle de conferències Els Dimarts de L'Oceanogràfic es dedica als mars polars

La Ciutat de les Arts i les Ciències comença demà la tercera edició d’Els Dimarts de L’Oceanogràfic amb la conferència “El continent antàrtic i l’oceà que el rodeja; últims espais verges del planeta”, que serà impartida pel director de l’Institut Polar Francés, Gérard Jugie. Coincidint amb l’Any Polar Internacional, esta nova edició del cicle de conferències és dedicada monogràficament als mars polars i el seu entorn.

Continuar llegint

23/11/2006

Guanyadors del IX Concurs de Dibuix de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències

El dibuix d’Eugenio Romero Martín, alumne de 2n d’ESO del col•legi Martí Sorolla II de València, ha sigut el guanyador del IX Concurs de Dibuix de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències a què s’han presentat més de mil obres d’estudiants de Primària i Secundària de la Comunitat Valenciana. El dibuix guanyador és la imatge de la felicitació de Nadal del complex d’oci cultural i científic de la Generalitat Valenciana.

Continuar llegint

17/11/2006

La Ciutat de les Arts i les Ciències exposa el simulador d'Alinghi

L’estany de L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències exposa a partir de hui el simulador Alinghi, una rèplica a mida real del SUI 64.

Continuar llegint

17/11/2006

L'Oceanogràfic acull la conferència del premi Nobel de Medicina, Sydney Brenner

El premi Nobel de Fisiologia i Medicina 2002, Sydney Brenner presentarà hui dilluns, 20 de novembre, a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, la seua tasca de recerca en l’estudi de genètica, de la marina a la humana.

Continuar llegint

16/11/2006

La cria de beluga complix dos setmanes d'edat amb pronòstic reservat

La cria de beluga que va nàixer el 2 de novembre, un mascle, acaba de fer dos setmanes, encara que les probabilitats de supervivència continuen sent poques, segons han explicat el director de biologia de l’Oceanogràfic, Pablo Areitio, i el cap de Veterinària, Daniel García.

Continuar llegint

14/11/2006

El delfinari de l'Oceanogràfic tanca per obres de millora i d'adequació de la instal.lació

La instal.lació del delfinari de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències tancarà després del pont de la Immaculada i durant aproximadament tres mesos a fi de millorar i adequar la piscina principal d’esta instal•lació perquè puga acollir futurs projectes que enriquiran l’activitat de l’Oceanogràfic.

Continuar llegint

13/11/2006

El Museu de les Ciències acull el III Simposi Internacional sobre Avanços en Dermatologia Oncològica

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acollirà els dies 16 i 17 de novembre el III Simposi Internacional sobre Avanços en Dermatologia Oncològica que reunirà vora 300 dermatòlegs procedents d’arreu del món i on es presentaran les últimes novetats en el diagnòstic i tractament dels tumors cutanis.

Continuar llegint

11/11/2006

El VI aniversari del Museu de les Ciències se celebra amb vora 18 milions de visitants

Vora 18 milions de persones han visitat el Museu de les Ciències des que es va obrir el 13 de novembre de l’any 2000. A més, i coincidint amb el sisé aniversari, el Museu acull este cap de setmana la reunió anual de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica.

Continuar llegint

10/11/2006

Diumenge se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències la segona edició del Dia de l'Esport

Per segon any consecutiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el Dia de l’Esport, una jornada especial de participació i d’aprenentatge, oberta a tothom i de caràcter gratuït, que tindrà lloc diumenge que ve, 12 de novembre, amb l’objectiu de contribuir a conéixer millor i fomentar la pràctica esportiva

Continuar llegint

09/11/2006

El Museu de les Ciències celebra el VI aniversari com a seu de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica

El Museu de les Ciències acull dissabte que ve, 11 de novembre, la reunió anual de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica, que es reunix a València este cap de setmana a fi de presentar la seua nova etapa i amb motiu de la celebració del sisé aniversari del centre interactiu dirigit per Manuel Toharia, que es va obrir al públic al novembre del 2000.

Continuar llegint