Històric de notícies 2005

27/12/2005

El Museu de les Ciències incorpora una nova exposició sobre les màquines de Leonardo da Vinci

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull, a partir de hui i fins al 24 de febrer, l’exposició “Les màquines de Leonardo”, una mostra que reunix 12 màquines esculturals i reproduccions dels dibuixos elaborats fa 400 anys per Leonardo da Vinci.

Continuar llegint

18/12/2005

Més de 15.000 persones han visitat la Ciutat de les Arts i les Ciències durant el Festival de Nadal

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha rebut més de 15.000 persones durant la celebració del Festival de Nadal que en la V edició ha oferit un ampli programa d’activitats en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe, L’Hemisfèric i L’Oceanogràfic. Teatre, contacontes, animacions, tallers, els Simpson i el concert dels Lunnis, famosos personatges de televisió, han sigut, entre d’altres, les propostes d’enguany.

Continuar llegint

16/12/2005

Teatre, música, contacontes i tallers en el Festival de Nadal de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra este cap de setmana el seu V Festival de Nadal, un ampli programa d’activitats gratuïtes en el Museu de les Ciències Príncipe Felipe i L’Hemisfèric i amb entrada a preu de xiquet a L’Oceanogràfic. Tres obres de teatre, contacontes, animacions, tallers i el concert dels famosos Lunnis (ninots de televisió) són, entre d’altres, les propostes d’enguany.

Continuar llegint

08/12/2005

El Museu de les Ciències acull la presentació de l'estudi Percepció social de la ciència i la tecnologia a Espanya 2004

El director del Museu de les Ciències Príncipe Felipe i president de l’Associació Espanyola de Periodisme Científic (AEPC), Manuel Toharia, i el director de Programes i Estudis de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), José Manuel Báez Cristóbal, presentaran demà, divendres, 9 de desembre, l’estudi Percepció social de la ciència i la tecnologia a Espanya 2004, que analitza com perceben i estimen la ciència els espanyols, com també l’Anuari 2005 de l’AEPC.

Continuar llegint

01/12/2005

Torna El Pare Noel i el ninot de neu

La nova pel.lícula El Pare Noel i el ninot de neu porta a la pantalla de gran dimensió una divertida i entranyable història curulla de sentiments càlids i alegres dirigida al públic infantil, en què es relata com el solitari ninot de neu troba l’amistat en el poblat del Pare Noel.

Continuar llegint

15/11/2005

El Museo de las Ciencias pone en marcha el Taller Estudio de TV

El Museo de las Ciencias pone en marcha el Taller Estudio de TV, en el que los participantes tienen la oportunidad de conocer el funcionamiento de un estudio de televisión.

Continuar llegint

21/10/2005

CAC convoca el 6é Concurs de Disseny Gràfic

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat el V concurs de disseny gràfic per a dissenyadors de fins a 30 anys. Els joves interessats han de presentar una imatge representativa de la Ciutat de les Arts i les Ciències o dels continguts d’este projecte emblemàtic de la Generalitat Valenciana.

Continuar llegint

03/10/2005

Més de 2.000 persones observen l'eclipsi anular de Sol des del Museu de les Ciències Príncipe Felipe

Més de 2.000 persones han observat hui des del Museu de les Ciències Príncipe Felipe l’eclipsi anular de Sol, considerat el fenomen astronòmic més important de l’any. Per este motiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències, dins del programa d’astronomia que du a terme de forma totalment gratuïta, ha preparat l’observació amb telescopis des de la terrassa nord del Museu de les Ciències. L’activitat ha tingut gran afluència de públic des de bon matí.

Continuar llegint

02/10/2005

Camps visita l'Aula Magistral del Palau de les Arts Reina Sofia

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha destacat este matí les àmplies possibilitats que oferix el Palau de les Arts Reina Sofia perquè “independentment del plaer de vindre a escoltar o contemplar una representació o un concert en una de les sales, es pot passar per l’edifici constantment, les 24 hores del dia”.

Continuar llegint

23/09/2005

El Museu de les Ciències celebra el centenari de Severo Ochoa amb l'exposició fotogràfica 'Severo Ochoa. Una vida dedicada a la ciència'

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe oferix a partir de hui, al carrer Major, l’exposició fotogràfica “Severo Ochoa. Una vida dedicada a la ciència”, amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del premi Nobel espanyol que se celebra demà dissabte, 24 de setembre. La mostra reunix una col•lecció de fotografies en gran dimensió a través de les quals els visitants fan un recorregut al llarg de la vida del cèlebre investigador i en què es reflectixen diverses etapes de la seua trajectòria

Continuar llegint

20/09/2005

El Museu de les Ciències acull la i Trobada internacional de Joves Investigadors sobre Genòmica Bacteriana

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe acull del 28 al 30 de setembre la Primera Trobada Internacional de Joves Investigadors sobre Genòmica Bacteriana, que reunirà destacats experts procedents d’universitats i centres de recerca especialitzats en esta matèria en què es van fent importants descobriments per a la prevenció i el tractament de malalties

Continuar llegint

18/09/2005

La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza activitats d'astronomia amb motiu de l'eclipsi anular de Sol del 3 d'octubre

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat per a les pròximes setmanes una sèrie d’activitats amb motiu de l’eclipsi anular de Sol que hi haurà el dilluns 3 d’octubre i que és considerat el fenomen astronòmic més important de l’any. Els interessats a participar en estes activitats s’hi poden inscriure través de la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències, www.cac.es.

Continuar llegint

16/09/2005

Dofins, la nova pel.lícula IMAX, s'incorpora a la programació de L¿Hemisfèric.

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir de hui divendres, 16 de setembre, en la seua programació la pel•lícula IMAX Dofins (amb sessions a les 11.00 i 18.00 hores de dilluns a diumenge, i també a les 20.00 hores, els divendres i caps de setmana), nominada a l’Oscar al millor documental i que relata el viatge des de les Bahames fins a la Patagònia argentina d’un equip d’investigadors que estudien la comunicació i els hàbits socials dels dofins. A més, l’oferta de l’Hemisfèric es renova amb l’espectacle de planetari en directe La nova estrela, dirigida al públic infantil i de producció pròpia.

Continuar llegint

15/09/2005

Comença la presentació de l'oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al curs 2005-2006

Centres escolars de tot Espanya reben l’oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per al nou curs 2005-2006, en què es presenten els continguts pedagògics de L’Hemisfèric, del Museu de les Ciències Príncipe Felipe i de L’Oceanogràfic. A més, durant les pròximes setmanes hi haurà reunions amb docents procedents de províncies limítrofes i presentacions a ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla i Màlaga.

Continuar llegint

07/09/2005

Naix una foca a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ja té un nou exemplar en les seues instal•lacions. Es tracta d’una foca comuna, el segon exemplar d’esta espècie que naix en l’espai dedicat als mars temperats, després del naixement l’any 2003 de la primera cria de foca.

Continuar llegint

01/09/2005

L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències arriba als 4 milions de visitants este estiu

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha assolit durant este mes d’agost els 4 milions de visitants des que va inaugurar-se al febrer del 2003. Quant a l’afluència de públic durant els mesos de juny, juliol i agost del 2005, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha tingut vora 1,5 milions de visitants.

Continuar llegint

29/08/2005

'Dofins', nova pel.lícula IMAX a L'Hemisfèric a partir del 16 de setembre

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències incorpora a partir del 16 de setembre en la seua programació la pel•lícula IMAX Dofins, nominada a l’Oscar al millor documental i que relata el viatge des de les Bahames fins a la Patagònia argentina d’un equip d’investigadors que estudien la comunicació i els hàbits socials dels dofins. A més, l’oferta de L’Hemisfèric es renova amb l’espectacle de planetari en directe La nova estrela, dirigit al públic infantil i de producció pròpia.

Continuar llegint

12/08/2005

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe reunix en una mostra fotogràfica la història de l'òpera durant el segle XX

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe oferix, des de hui i fins al 31 d’octubre, l’exposició fotogràfica “L’òpera i València”. Instantànies històriques fetes per l’Agència EFE, un conjunt de 70 imatges que recorren els moments més destacats de la història de l’òpera del segle XX.

Continuar llegint

05/08/2005

Naixen els tres primers lleons marins a L'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències

A les instal.lacions de L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències hi ha tres noves criatures. Es tracta dels primers lleons marins que han nascut en l’exhibició Illes, una zona situada en el recorregut a l’aire lliure de L’Oceanogràfic que pren com a referència les illes situades al llarg de les costes d’Amèrica del sud, caracteritzades per les grans colònies de lleons marins de la Patagònia.

Continuar llegint

02/08/2005

La Ciutat de les Arts i les Ciències patrocina el Llevant UE durant la temporada 2005-2006

 

El secretari autonòmic d’Esdeveniments i Projectes, Luis Lobón, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, i el conseller delegat del Llevant UE, Julio Romero, han presentat hui el conveni d’esponsorització del Llevant UE per a la temporada 2005-2006, que s’emmarca dins de la iniciativa de la Generalitat de patrocinar els equips valencians de segona divisió.

Continuar llegint