UMBRACLE, "Un Passeig Mirador"

Dia de la inauguració de l'UmbracleDia de la inauguració de l'Umbracle, a la qual van assistir, entre d'altres, Rita Barberá, Pilar García-Argüelles i Eduardo Zaplana (d'esquerra a dreta en la imatge).

El 3 de novembre del 2000 el president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, inaugura este espai. En aquell temps José Luis Olivas era president del Consell d'Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències i Pilar García-Argüelles era directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La part inferior de l'Umbracle té capacitat per a 661 vehicles i 25 autobusos mentre que la part superior és un jardí central arbrat des del balcó del qual, situat al costat nord, es gaudix d'una magnífica panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Està poblat d'espècies autòctones, estepes, llentiscles, romers, buguenvíl·lies, que canvien de forma i color al llarg de les estacions i entapissen amb múltiples matisos les estructures i els racons; així sembren de microambients el seu agradable recorregut.