PALAU DE LES ARTS REINA SOFÍA, "Coliseu del segle XXI"

PALAU DE LES ARTS REINA SOFÍA

Inaugurat el 8 d'octubre de 2005 per Sa Majestat la Reina Sofía i el Presidente de la Generalitat, Francisco Camps, el Palau de les Arts Reina Sofía es un majestuós edifici dissenyat per Santiago Calatrava, amb aproximadament 37.000 metres quadrats de superfície i 70 metres d'alçària, que dota la ciutat de València i la Comunitat Valenciana de la millor infraestructura per a introduir-les en els circuits internacionals, especialment en el que fa a l'òpera i els grans espectacles musicals i teatrals.

Com a centre que naix en el segle XXI, el Palau de les Arts disposa de les tecnologies més modernes, adopta la imatge que correspon a un espai avantguardista i actual i es convertix en dinamitzador cultural que situa la Comunitat Valenciana, des de la seua centenària tradició musical, en un lloc privilegiat entre les regions de tot el món.

PALAU DE LES ARTS REINA SOFÍA, "Coliseo del siglo XXI"

 Té quatre sales diferents:

  • Sala principal.
  • Aula Magistral.
  • Auditori.
  • Teatre Martín i Soler.

A més, l'edifici disposa d'instal·lacions per a activitats docents i altres activitats estretament relacionades amb els àmbits artístics i culturals.

El Palau de les Arts completa el component artístic que representa esta decidida proposta de la Generalitat Valenciana per la cultura en el sentit més ampli, juntament amb la ciència, la tecnologia i la natura.

Els objectius principals són potenciar l'art i la cultura com a element de dinamització social, crear un enclavament avantguardista des d'on es puguen oferir representacions d'arts escèniques, i contribuir a la difusió de diverses manifestacions artístiques i culturals, com la música, la dansa i el teatre.