MUSEU DE LES CIÈNCIES Príncipe Felipe

MUSEU DE LES CIÈNCIES Príncipe FelipeEl 13 de novembre del 2000 el Museu de les Ciències "Príncipe Felipe" va ser inaugurat pel president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana.

 El 13 de novembre del 2000 el president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, inaugura este museu. En aquell temps José Luis Olivas era president del Consell d'Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències i Pilar García-Argüelles era directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El Museu de les Ciències 'Príncipe Felipe' és un espectacular edifici de més de 40.000 m 2 dedicats a l'acostament de la ciència i la tecnologia al ciutadà, a més de disposar de zones d'esbarjo i menjar. L'obertura d'este espai va consolidar la projecció nacional del complex.

Interactivitat

 Amb grans espais d'accés lliure, el Museu de les Ciències 'Príncipe Felipe' facilita l'accés a tota classe d'activitats i iniciatives relacionades amb l'evolució de la vida i la divulgació científica i tecnològica. Destaca perquè és un museu d'última generació, amb exposicions interactives, amb el lema de 'Prohibit no tocar, no pensar, no sentir'.

Els quasi 30.000 metres quadrats d'exposicions emmarcades per la sorprenent arquitectura dissenyada per Calatrava es troben al servici de la cultura científica. La programació del Museu no és permanent, sinó que els continguts, dedicats a diversos aspectes de la ciència i la tecnologia, es renoven periòdicament.

A més d'exposicions interactives, el Museu també promou la difusió del nombre més gran possible d'activitats i publicacions relacionades amb la ciència i creadores d'opinió en els ciutadans.

L'objectiu final del Museu és clar: millorar el nivell cultural de les persones que el visiten provocant-los la reflexió i reactivant-los la capacitat crítica.

Consell Assessor de la Ciutat de les Arts i les CiènciesEl Consell Assessor de la Ciutat de les Arts i les Ciències - Comunitat Valenciana.

El Museu participa en la producció conjunta de material expositiu i didàctic i també en la programació d'activitats dels museus de ciència més importants: Exploratorium de San Francisco, la Cité des Sciences et de l'Industrie -La Vilette- de París, el National Sciencie Museum de Londres, el Pacific Science Centre de Seattle, la Casa das Ciencias de la Corunya i el Parque de las Ciencias de Granada . El Museu ha constituït un Comité Científic Assessor integrat per set premis Nobel. Altres vint persones de reconegut prestigi professional, acadèmic o científic configuren el Comité d'Experts del Museu.

Detall de la cara sud de l'edifici Detall de la cara sud de l'edifici.

El Consell Assessor de la Ciutat de les Arts i les Ciències El Consell Assessor de la Ciutat de les Arts i les Ciències - Comunitat Valenciana.

El Museu de les Ciències ja és referent en la ciència interactiva i un dels centres més visitats del país, amés, ha acostat la ciència i les noves tecnologies al públic de totes les edats.

A més, cal destacar que s'ha convertit en centre de grans reunions i congressos internacionals.

Fotografia nocturna de l'edifici Preciosa fotografia nocturna de l'edifici, amb el gran estany que el rodeja en primer terme.