FLYING MONSTERS 3D (SISTEMA FULLDOME 3D)

Coneix com i per què els pterosaures van aconseguir governar els cels prehistòrics
FLYING MONSTERS 3D (SISTEMA FULLDOME 3D)

Any: 2011
Productora: National Geographic, Atlantic Productions, Sky 3D
Director: Matthew Dyas
Duració: 39 minuts
Qualificació: tots els públics
Idiomes: castellà, valencià, anglés i italià

"Flying Monsters 3D" ens conta la fantàstica història de les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la Terra.

La producció proposa descobrir la veritat dels enigmàtics pterosaures, gegants voladors que podien arribar a mesurar 12 metres, i esbrinar com eren capaços de desafiar la gravetat i elevar-se solcant els cels prehistòrics. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en esta pel·lícula que unix història, investigació i ciència.

Els pterosaures, amb dimensions que abastaven des de la grandària d'un teuladí fins a la d'un avió, governaven els cels del Juràsic i Cretàcic i inclouen el més gran dels vertebrats coneguts amb capacitat per a volar: el Quetzalcoatlus. L'aparició del vol en esta ordre d'animals està separada de l'evolució en els ocells i les ratapinyades. Els pterosaures no són dinosaures, encara que van conviure amb ells durant desenes de milions d'anys. Tampoc són ocells, hipotèticament van aparéixer uns 75 milions d'anys abans i els avantpassats de tots dos són molt diferents.

 Bucle magnètic