Descobrix l'Hemisfèric | Coneix l'Hemisfèric

Coneix l'Hemisfèric

Coneix els espais, arquitectura i instal·lacions de L'Hemisfèric.

ESPAIS

L'Hemisfèric compta amb el hall, entrada principal, la pròpia sala de projeccions, i el denominat Anell Perimetral.

En el hall, es troben els servicis principals d'atenció al públic (taquilles, cafeteria, botiga, informació, mostrador de reserves..) i a més disposa d'un espai central on s'ubiquen exposicions temporals.

La sala de projeccions, amb capacitat per a més de 300 persones, té una pantalla còncava de 900 metres quadrats de superfície i 24 metres de diàmetre.

I ja en la zona exterior, es troba l'Anell Perimetral "Carl Sagan", batejat així en honor al gran divulgador nord-americà; este espai està dedicat a la celebració d'actes de qualsevol tipus. Es tracta d'una zona ovalada o el·líptica que rodeja la cúpula de la sala de projecció, protegida per la gran coberta de l'edifici. Un estany de 24.000 metres quadrats rodeja tota esta estructura.

ARQUITECTURA

L'Hemisfèric és un edifici singular i espectacular, dissenyat per Santiago Calatrava, que representa un gran ull humà, l'ull de la saviesa. Este element simbolitza la mirada i l'observació del món que els visitants descobrixen a través de projeccions audiovisuals sorprenents.

És el primer element de la Ciutat de les Arts i les Ciències que es va obrir al públic, el 16 d'abril de 1998.

Té una coberta ovoide de més de 100 metres de longitud dins de la qual s'alça una gran esfera que conté la sala de projeccions. I ja en la zona exterior, es troba l'Anell Perimetral "Carl Sagan", batejat així en honor al gran divulgador nord-americà. Es tracta d'una zona ovalada o el·líptica que rodeja la cúpula de la sala de projecció, protegida per la gran coberta de l'edifici.

Un estany de 24.000 metres quadrats que rodeja esta estructura crea un conjunt de bellesa sorprenent. L'alçària màxima de l'edifici és de 26 metres.