Exposiciones RSS http://www.cac.es/va/exposiciones-rss.html ca Teatre musical escolar Ramona i Cajal. El secret del Museu /va/web/educacion/primaria-museo/Entrada-General-Museo/Teatre-musical-escolar-Ramona-i-Cajal.html dt., 04 de gen. 2022 10:52:00 +0100 Descobreix l'únic musical científic d'Espanya, en aquesta divertida representació musical, en la qual els alumnes descobriran el divertida que pot ser la ciència. 

]]>
CAC /va/web/educacion/primaria-museo/Entrada-General-Museo/Teatre-musical-escolar-Ramona-i-Cajal.html Dos joves, Ramona i Cajal, viuran una nit d'aventures en el Museu dels Ciències mentre busquen un secret ocult en el seu interior. Durant aqueixes hores es trobaran amb personatges clau de la història de la ciència, cantaran amb la poma de Newton "El rap de la gravitació universal" i se sorprendran en escoltar a Einstein cantar sobre els secrets de l'espai i el temps. Altres grans personalitats es creuaran amb els protagonistes per a acostar-nos els moments més rellevants de la ciència.

Esta obra original de Juan Luis Mira, també dirigida per ell, s'ha realitzat en col·laboració amb el Màster en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant, amb John Sanderson, director acadèmic d'aquest Màster, al capdavant de la producció.

 

 

]]>
Técnic/a Arquitectura /va/hemisferic/proyecciones/OPE-TEC-ARQUITECTURA.html dv., 03 de des. 2021 13:52:00 +0100
 • DATA PUBLICACIÓ: 29/09/2021
  S'ha publicat el document número 2021/9649 en el Diari Oficial núm. 9184 de Dimecres, 29 de setembre de 2021.
 • REQUISITS ESPECÍFICS D'INSCRIPCIÓ
  • Formació acadèmica: títol universitari oficial enginyeria, arquitectura, o equivalent o bé, títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assenyalades.
 • ]]>
  CAC /va/hemisferic/proyecciones/OPE-TEC-ARQUITECTURA.html

  Técnic/a Arquitectura

  • DATA PUBLICACIÓ: 29/09/2021
   S'ha publicat el document número 2021/9649 en el Diari Oficial núm. 9184 de Dimecres, 29 de setembre de 2021.
  • REQUISITS ESPECÍFICS D'INSCRIPCIÓ
   • Formació acadèmica: títol universitari oficial enginyeria, arquitectura, o equivalent o bé, títol universitari oficial de grau que, d'acord amb els plans d'estudi vigents, habiliten per a exercir les activitats de caràcter professional relacionades amb les funcions assenyalades.
  • GRUP PROFESSIONAL: D
  • CONDICIONS DELS LLOC OFERIT:
   • IDENTIFICADOR LLOC: 18
   • PERSONAL LABORAL: Técnic/a Arquitectura
   • CONVENI COL·LECTIU: II CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL AL SERVEI DE L’ADMINISTRACIÓ AUTONÒMICA.
   • GRUP PROFESSIONAL: A CD20 E023.
   • RETRIBUCIÓ (BRUT ANUAL): 31.443,86 euros
   • ENQUADRAMENT: DIRECCIÓ TÈCNICA I DE MANTENIMENT
   • LOCALITAT: VALÈNCIA
   • REQUISITS: TÍTOL UNIVERSITARI OFICIAL ENGINYERIA, ARQUITECTURA, O EQUIVALENT O BÉ, TÍTOL UNIVERSITARI OFICIAL DE GRAU QUE, D'ACORD AMB ELS PLANS D'ESTUDI VIGENTS, HABILITEN PER A EXERCIR LES ACTIVITATS DE CARÀCTER PROFESSIONAL RELACIONADES AMB LES FUNCIONS ASSENYALADES.
   • FUNCIONS GENERALS: GESTIONAR LA CONSERVACIÓ ARQUITECTÒNICA I NETEJA DE LES INFRAESTRUCTURES DE CACSA.
  • FASE INSCRIPCIÓ: Tancada
  • DOCUMENTACIÓ:
   • Bases convocatòria
   • Temari: ANNEX I de la convocatòria.
   • Amb caràcter general les referències normatives s'entendran realitzades a les normes vigents en el moment de la realització dels exercicis o proves. Si des de la publicació del temari a la realització dels exercicis o proves es modificara o substituïra alguna disposició normativa, aquestes referències s'entendran realitzades a les normes vigents que les substituïsquen.
  • FASE OPOSICIÓ:

   Llistat provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves selectives.

   Els aspirants podran, en el cas d'exclusió o error en les dades identificatives recollides en el llistat, realitzar les al·legacions que consideren oportunes, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l'endemà al de la publicació de la present Resolució, en portal d'ocupació de CACSA.

   Les al·legacions de dirigiran a empleo@cac.es on s'indicarà en l'assumpte AL·LEGACIONS INSCRIPCIÓ ARQUITECTURA. L'escrit d'al·legacions haurà de contindre:

   1. Nom, cognoms i DNI
   2. Motiu de l'al·legació.
   3. Signatura.
    

   Per a atendre l'al·legació s'haurà d'aportar totes les dades indicades i adjuntar arxiu amb imatge del DNI, per a identificar al candidat/a.

   Examinades les al·legacions i esmenats els defectes, si procedira, es dictarà Resolució que elevarà a definitiva la llista de persones admeses i excloses de les proves, i s'establirà la data, hora i lloc dels exercicis de la fase d'oposició.

  • FASE CONCURS:
  • CRONOGRAMA:
   • 29/09/2021. Publicació convocatòria.
   • 29/09/2021 - 28/10/2021. Termini de presentació de sol·licituds.
   • 16/11/2021.Publicació llistats provisionals personal admés/a- exclòs/a.
   • 17/11/2021 - 30/11/2021. Període d'al·legacions.
  ]]>
  ACTIVITATS EN ELS LLACS /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html dc., 01 de des. 2021 11:00:00 +0100 Vine a provar les activitats que oferim en els nostres llacs.

   

  ]]>
  CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html
  Les Nocturnes d'hivern /va/hemisferic/planetarios-en-directo/Las-Nocturnas/Las-Nocturnas-de-invierno.html dt., 30 de nov. 2021 11:00:00 +0100 La millor forma de passar les nits d'hivern és... mirant al cel. Sessions de planetari amb narració en directe. Dissabtes del 8 de gener al 12 de març de 2022

   

  ]]>
  CAC /va/hemisferic/planetarios-en-directo/Las-Nocturnas/Las-Nocturnas-de-invierno.html En l’Hemisfèric pots disfrutar del planetari "Les Nocturnes d’hivern" que unix música i astronomia per a conéixer com és el cel nocturn durant l’estació més freda. Guiats per la narració en directe d’un educador, visita alguns dels llocs més fascinants del cel hivernal: visitaràs algunes de les nebuloses més brillants, en Canis Major veuràs una agrupació estel·lar formada per centenars de components i en Ursa Major assistiràs a la majestuosa dansa còsmica que protagonitzen Mizar i Alcor. 

  Durant la sessió coneixeràs fascinants històries mitològiques, com naixen, evolucionen i moren les estreles i els planetes més estranys, alguns d’ells tan sorprenents que fins fa poc es creia impossible la seua existència: mons de foc i gel, planetes infernals amb pluges formades per gotes de ferro colat, mons errants amb nits eternes que vaguen solitaris per l'espai interestel·lar i molt, molt més...

  PROGRAMA:
  Dissabtes del 8 de gener al 11 de març de 2022
  Totes les sessions se celebraran en castellà en la sala de projeccions de l’Hemisfèric.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. MÉS ENLLÀ DE LES ESTRELES. EL MAKING OF DE LA PEL·LÍCULA /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/pelicula-mas-alla-estrellas-making-off.html dv., 26 de nov. 2021 11:02:00 +0100 Gonzalo Gurrea. Director de cinema, guionista i actor

  19.00 hores. Dijous, 20 de gener de 2022

  Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/pelicula-mas-alla-estrellas-making-off.html Conferència "Més enllà de les estreles. El making of de la pel·lícula" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 20 de gener de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

  El 10 d'abril de 2019 va tindre lloc un dels esdeveniments científics més impactants del segle: l'obtenció de la primera imatge d'un forat negre. Una fotografia que va convulsionar al món ja que confirmava una de les teories científiques més influents de la història de ciència: la teoria de la relativitat d'Einstein. Però com s'arriba a un descobriment tan rellevant? d'on sorgixen les idees genials? què motiva als científics a treballar en este camp?

  La pel·lícula documental "Més enllà de les estreles. Fotografiant un forat negre", estrenada amb èxit en el passat Festival de la Seminci i projectada en cinemes, conversa amb els físics més prestigiosos del nostre país, incloent diversos que van intervindre en l'obtenció de la imatge i indaga en les seues motivacions personals amb l'objectiu de donar resposta a estes preguntes tan fonamentals. El seu director, el cineasta Gonzalo Gurrea, explica el procés de creació de la pel·lícula i l'experiència del rodatge.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. EXPLORANT L'UNIVERS AMB LES ONES GRAVITATÒRIES: PRESENT I FUTUR /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/ondas-gravitatorias.html dj., 25 de nov. 2021 12:46:00 +0100 Isabel Cordero. Doctora en Astrofísica. Universitat de València

  19.00 hores. Dijous, 10 de febrer de 2022

  Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/ondas-gravitatorias.html Conferència "Explorant l'univers amb les ones gravitatòries: present i futur" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 10 de febrer de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

  Els interferòmetres de les col·laboracions Virgo, LIGO i KAGRA estan dissenyats per a detectar de manera directa ones gravitatòries. Són un fenomen físic que apareix en la teoria de la Relativitat General d'Einstein, proposta en 1915. Després d'un segle d'esforços teòrics, computacionals i tecnològics, i malgrat els dubtes del mateix Einstein, les recents deteccions d'ones gravitatòries estan revolucionant la comprensió dels esdeveniments més violents de l'univers i juntament amb altres tipus de senyals estan marcant l'inici de l'astronomia de multi-missatgers. En esta conferència explicarem què són les ones gravitatòries, com podem detectar-les, quins senyals hem sigut capaços de detectar i els futurs passos que estan per arribar en este camp. Les deteccions actuals ens han permés corroborar l'existència d'objectes amb propietats mai vistes fins ara i les futures observacions ens faran anar més enllà llançant llum sobre les propietats de les poblacions d'aquests i altres objectes.

  Al final de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Lluna Gibosa al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència sobre l'activitat

  Programa: 
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència 
  20.30: observació 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. OBSERVANT LA LLUM DE L'UNIVERS MÉS LLUNYÀ /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/universo-lejano.html dc., 24 de nov. 2021 13:29:00 +0100 Licia Verde. Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica. Doctora en Ciències Físiques i professora d'Investigació Física i Astronòmica en la Institució Catalana d'Investigació i Estudis Avançats (ICREA)

  19.00 hores. Dijous, 10 de març de 2022

  Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/universo-lejano.html Conferència "Observant la llum de l'univers més llunyà" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 10 de març 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

  Gràcies a Einstein, sabem que mirar lluny en l'espai és mirar arrere en el temps. Així que hem capturat la llum i pres fotografies no sols de l'univers contemporani sinó també de l'univers jove, adolescent i infantil. En el camí hem aprés molt sobre el cosmos que ens envolta, el seu origen, evolució i les lleis físiques que el regixen. El model cosmològic estàndard ha sigut establit i els seus paràmetres han sigut mesurats amb una precisió sense precedents. No obstant això, encara hi ha moltes preguntes encara sense resposta: de què es compon l'univers? com va començar tot? què és el que propulsa la seua expansió? Esta dècada serà l'època daurada dels grans cartografiats, un gran esforç coordinat de la comunitat científica en el camp està en marxa per a "fotografiar” el cosmos produint una quantitat de dades exponencialment creixent. Això ens proporcionarà nous desafiaments i oportunitats.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA "VACUNES COVID-19: L'ÚLTIMA FRONTERA". 17 DE FEBRER DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/vacunas-covid.html dt., 23 de nov. 2021 18:00:00 +0100 Conferència "Vacunes COVID-19: l'última frontera" a càrrec d'Antonio Carmona Serrano, investigador de l'àrea d'Investigació de Vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 17 de febrer de 2022 a les 19.00 hores. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/vacunas-covid.html Com cada gran crisi en la història de la humanitat, la pandèmia de COVID-19 ha obert la porta a un desenvolupament tecnològic sense precedents en el camp de la vacunologia i ha accelerat la creació de col·laboracions entre les institucions públiques i el sector privat per a aconseguir que estes vacunes siguen segures, eficaces i puguen estar a l'abast de tot el món. En esta conferència aprofundirem en l'impacte i els reptes que les vacunes COVID-19 han suposat per a la nostra societat a nivell global, anant més enllà de qualsevol de les fronteres geogràfiques que delimiten Espanya i Europa. A més, tindrem l'oportunitat d'aprofundir en alguns dels “trending topics” de les vacunes COVID-19, com per exemple les vacunes COVID-19 de segona generació i els últims progressos en el món de les vacunes COVID-19, així com els reptes que han sorgit durant el desenvolupament i comercialització d'estes vacunes (tant de primera com de segona generació).

  El SARS-CoV-2 no entén de fronteres, per la qual cosa una alta cobertura vacunal de COVID-19 a Espanya o a Europa pot significar poc o res si en països menys desenvolupats hi ha una cobertura mínima. Per què? per l'amenaça que suposa que estos països es convertisquen en potencials granges de noves variants que ens facen de nou replantejar-nos l'efectivitat de les vacunes administrades fins hui. És per això que hem d'aspirar a complir un objectiu més solidari d'immunitat a nivell global i tractar d'aconseguir una taxa de cobertura vacunal molt alta a tot el món, i no sols a Europa. En este sentit, l'actual crisi sanitària ha impulsat múltiples col·laboracions internacionals, com per exemple la iniciativa mundial per a fer arribar les vacunes COVID-19 a tothom (COVAX, èxit o fracàs?), així com per a avaluar la seua efectivitat en el món real (COVIDRIVE, en el qual la Comunitat Valenciana juga un paper clau), les quals també analitzarem amb deteniment durant esta conferència. 

  Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  18.30: accés a la sala
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA "BENVINGUTS A l'ERA DEL VIDRE. CELEBRANT L'INTERNATIONAL YEAR OF GLASS 2022 DE NACIONS UNIDES". 23 DE FEBRER DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/era-vidrio-.html dt., 23 de nov. 2021 17:00:00 +0100 Conferència "Benvinguts a l'era del vidre. Celebrant L'International Year of Glass 2022 de Nacions Unides" a càrrec d'Alicia Durán, doctora en Física. Professora d'Investigació del CSIC i presidenta de la International Commission on Glass (ICG). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 23 de febrer de 2022 a les 19.00 hores. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/era-vidrio-.html Durant els últims 60 anys l'Assemblea General de l'ONU ha reconegut contribucions i iniciatives globals de gran importància per a la societat mitjançant la Declaració d'Anys Internacionals. En el segle XXI van reconéixer l'Any Internacional de l'Astronomia (2009), l'Any de la Química (2011), l'Any de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum (2015) i, en 2019, l'Any de la Taula periòdica i l'Any Internacional de les Llengües Indígenes.

  En este context, va sorgir la idea, amb fort suport internacional, de proposar un Any Internacional del Vidre de les Nacions Unides per a 2022 que subratllarà la importància tecnològica, científica i econòmica del vidre, un material que pot facilitar un desenvolupament més just i sostenible per a enfrontar els desafiaments de la globalització. La Comissió Internacional del Vidre (ICG), amb la col·laboració de la Community of Glass Associations (COGA), i ICOM-Glass han promogut la Declaració de l'any 2022 com l'Any Internacional del Vidre per part de Nacions Unides (IYOG2022), aprovat per l'Assemblea General d'UN el 18 de maig de 2021. 

  Amb la seua incomparable versatilitat i capacitats tècniques, el vidre ha impulsat nombrosos avanços culturals i científics en comunicacions, òptica, energia i medicina, arguments essencials per a proposar que estem vivint en l'ERA DEL VIDRE. 

  - La fibra òptica és la base física del canvi de paradigma i la revolució d'Internet i les comunicacions. 
  - Les energies netes inclouen vidres en processos d'energia solar i eòlica, i en la captura i segrest de carboni (CCS).
  - Les composicions de Bioglass han possibilitat millorar la medicina amb la seua capacitat d'integrar-se amb l'os humà, estimular les defenses naturals per a cicatritzar ferides, recuperar i crear teixits i resoldre problemes d'audició i dentals.
  - L'òptica i l'optoelectrònica han evolucionat des de la creació del telescopi de Galileu fins a les lents que van capturar els primers passos de l'home en la superfície de la lluna i que permeten seguir l'evolució i comprensió de l'univers.

  En resum, el vidre és l'eina invisible i transparent que ens permetrà construir un món més sostenible i més just. 

  La proposta, que compta amb més de 1.900 suports de 87 països dels 5 continents, està en marxa amb milers d'activitats industrials, científiques i artístiques a tot el món. En esta xarrada es descriuran els suports rebuts, així com el tipus i calendari de les activitats en marxa tant internacionals com nacionals. 

  Benvinguts a l'Era del Vidre!

  Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  18.30: accés a la sala
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA "LA DIMENSIÓ INFINITA, DE LA TEORIA D'EINSTEIN AL DIAGNÒSTIC PER IMATGE". 1 DE MARÇ DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/dimension-infinita.html dt., 23 de nov. 2021 16:00:00 +0100 Conferència "La dimensió infinita, de la teoria de l'Einstein al diagnòstic per imatge" a càrrec d'Olga Gil Medrano, matemàtica i catedràtica jubilada de la Universitat de València. Cicle "Actualitat" se celebrarà l'1 de març de 2022 a les 19.00 hores. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/dimension-infinita.html Fa trenta anys vam obtindre una sèrie de resultats sobre la geometria d'un cert espai de dimensió infinita amb la finalitat d'entendre millor el significat de les equacions d'Einstein sobre la forma de l'univers. Actualment eixos resultats s'utilitzen per a calcular distàncies entre formes que és essencial en el reconeixement d'imatges. L'objectiu d'esta xarrada és transmetre per mitjà d'este exemple el significat dels models matemàtics i la raó per la qual els resultats en la nostra disciplina tenen un índex d'obsolescència molt baix. 

  Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  18.30: accés a la sala
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  PREGUNTA-LI A UNA CIENTÍFICA. "COMPRENDRE L'UNIVERS". ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 11 DE MARÇ DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/preguntale-comprender-universo.html dt., 23 de nov. 2021 15:00:00 +0100 Licia Verde, Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica, doctora en Ciències Físiques i professora d'Investigació de Física i Astronomia en la Institució Catalana d'Investigació i Estudis Avançats (ICREA), participa l'11 de març en l'activitat "Pregunta-li a una científica" en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan les seues preguntes sobre l'univers. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/preguntale-comprender-universo.html Gràcies a Einstein, sabem que mirar lluny en l'espai és mirar arrere en el temps. Així que hem capturat la llum i pres fotografies no sols de l'univers contemporani sinó també de l'univers jove, adolescent i infantil. En el camí hem aprés molt sobre el cosmos que ens envolta, el seu origen, evolució i les lleis físiques que el regixen. El model cosmològic estàndard ha sigut establit i els seus paràmetres han sigut mesurats amb una precisió sense precedents. No obstant això, encara hi ha moltes preguntes encara sense resposta: de què es compon l'univers? com va començar tot? què és el que propulsa la seua expansió? Esta dècada serà l'època daurada dels grans cartografiats, un gran esforç coordinat de la comunitat científica en el camp està en marxa per a "fotografiar” el cosmos produint una quantitat de dades exponencialment creixent. Això ens proporcionarà nous desafiaments i oportunitats.

  El divendres, 11 de març a les 11 hores, Licia Verde, Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica, doctora en Ciències Físiques i professora d'Investigació de Física i Astronomia en la Institució Catalana d'Investigació i Estudis Avançats (ICREA), respondrà a les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa "Pregunta-li a una científica". Els alumnes descobriran de primera mà el treball que realitza i l'abast i importància de la seua investigació. 

  Els col·legis interessats a participar poden enviar les seues preguntes al correu divulgación@cac.es, abans del 5 de març, amb les dades del centre i els noms dels alumnes que formulen les qüestions. Es realitzarà una selecció. 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. "PROTEGIR LES TERRES SEQUES PER A ACONSEGUIR ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE". 22 DE MARÇ DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/tierras-secas.html dt., 23 de nov. 2021 14:00:00 +0100 Conferència dins de la "Setmana del Planeta", "Protegir les terres seques per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible" a càrrec de Fernando Maestre, Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2020 i investigador de l'Institut Multidisciplinari per a l'Estudi del Medi "Ramón Margalef" de la Universitat d'Alacant. Cicle "Actualitat" se celebrarà el 22 de març de 2022 a les 19.00 hores. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/tierras-secas.html Les terres seques, que inclouen a aquells llocs amb clima *hiperàrid, àrid, semi-àrid i sec-subhumit, comprenen el 41% de la superfície terrestre i alberguen quasi al 40% de la població global. L'ús insostenible dels seus recursos, el canvi climàtic i els canvis demogràfics i d'ús de la terra estan portant a la seua degradació i desertificació a escala global, la qual cosa impedirà que s'aconseguisquen els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU. En esta xarrada parlarem d'alguns dels principals problemes mediambientals que afecten les terres seques a nivell global i de les solucions que podem prendre per a revertir l'ús insostenible dels seus recursos i salvaguardar així la seua capacitat de sostindre una biodiversitat única i els més de dos bilions de persones que habiten aquests llocs.

  Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  18.30: accés a la sala
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  PREGUNTA-LI A UN CIENTÍFIC. "LA TRANSICIÓ NECESSÀRIA: CLIMA, TERRITORI I BIODIVERSITAT". ACTIVITAT PER A ESCOLARS. 24 DE MARÇ DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/clima-territorio-biodiversidad.html dt., 23 de nov. 2021 13:00:00 +0100 Andreu Escrivá, llicenciat en Ciències Ambientals i doctor en Biodiversitat de la Universitat de València, participa el 24 de març en l'activitat "Pregunta-li a un científic" organitzat dins de la Setmana del Planeta, en la qual estudiants de Secundària i Batxillerat formularan les seues preguntes. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/clima-territorio-biodiversidad.html El canvi global ens aboca a una transició que va molt més allà del purament energètic. Necessitem entendre quines són les arestes d'esta transformació que marcarà el segle XXI i que ve definida per uns límits planetaris que cada vegada són menys difusos i més pròxims. L'ús del territori, l'impacte del canvi climàtic i la crisi de la biodiversitat definixen els escenaris possibles, però també les nostres accions. Som a temps d'orientar esta transició i construir un món més humà, verd i just. 

  El dijous, 24 de març a les 11 hores dins de la "Setmana del Planeta" de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el doctor en Biodiversitat de la Universitat de València, Andreu Escrivá, respondrà les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa "Pregunta-li a un científic". 

  Els col·legis interessats a participar poden enviar les seues preguntes al correu divulgación@cac.es, abans del 13 de març, amb les dades del centre i els noms dels alumnes que formulen les qüestions. Es realitzarà una selecció. 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA "GENS DE COLORS: PER QUÈ NO TOTS TENIM ELS ULLS, LA PELL O EL PÈL DEL MATEIX COLOR? 7 D'ABRIL DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/genes-colores.html dt., 23 de nov. 2021 12:00:00 +0100 Conferència "Gens de colors: per què no tots tenim els ulls, la pell o el pèl del mateix color?, a càrrec de Lluis Montoliu, doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, investigador del CSIC i del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa en Malalties Rares en el Centre Nacional de Biotecnologia a Madrid (CIBERER-Institut de Salut Carles III). Cicle "Actualitat" se celebrarà el 7 d'abril de 2022 a les 19.00 hores. 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/genes-colores.html En el nostre genoma tenim diversos centenars de gens que determinen la pigmentació dels nostres ulls, el nostre pèl o la nostra pell. Són els nostres gens de colors. De la combinació de variants de tots estos gens resulta la gran diversitat de pigmentacions que presentem els éssers humans. Hem aprés de tots estos gens gràcies als estudis en altres animals, com els ratolins, que ens han ajudat a entendre la funció de cada gen i el que succeïx quan no funcionen adequadament, quan estan mutats. La història de les investigacions sobre la pigmentació i sobre la genètica van de la mà i s'han ajudat mútuament. En esta xarrada aprendrem per què no tots tenim els mateixos colors d'ulls, de pell o de pèl, i també com es generen els patrons de colors tan singulars de les nostres mascotes, dels nostres gossos o gats.

  Lliure accés prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  18.30: accés a la sala
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric).

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. QUAN LES GALÀXIES XOQUEN. /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/cuando-galaxias-choca.html dt., 23 de nov. 2021 11:42:00 +0100 Carlos López San Juan. Responsable de l'Àrea d'Investigació del Centre d'Estudis de Física del Cosmos d'Aragó (CEFCA)

  19.00 hores. Dijous, 21 d'abril de 2022

  Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/cuando-galaxias-choca.html Conferència "Quan les galàxies xoquen" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 21 d'abril de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

  Al començament del segle XX descobrim que la nostra llar en el cosmos és una galàxia entre moltes altres. La diversitat de les galàxies va ser palesa des del primer moment, amb galàxies el·líptiques de forma esferoidal i poblacions estel·lars envellides, galàxies espirals amb braços i formació estel·lar intensa, galàxies irregulars sense una forma definida i galàxies peculiars amb característiques notables. Ara entenem estos objectes peculiars com a galàxies xocant en un procés de fusió. Al llarg d'esta ponència descobrirem l'origen de les galàxies peculiars, el seu impacte en l'evolució de l'univers i la seua importància per al futur de la nostra galàxia, la Via Làctia.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA I OBSERVACIÓ. POLS CÒSMICA /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/polvo-cosmico.html dl., 22 de nov. 2021 14:17:00 +0100 Olga Muñoz. Doctora en Ciències Físiques. Científica titular del departament el Sistema Solar de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA-CSIC)

  19.00 hores. Dijous, 13 d'octubre de 2022

  Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Astronomia/polvo-cosmico.html Conferència "Pols còsmica" dins del cicle d'Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dijous, 13 d'octubre de 2022 a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

  Les xicotetes partícules de pols còsmica són les rajoles a partir de les quals es formen els sistemes planetaris inclòs, és clar, el nostre sistema solar. En esta conferència veurem on i com es forma la pols còsmica. Per què és important saber la seua grandària i com podem caracteritzar-lo a partir de l'anàlisi d'observacions astronòmiques o de les dades proporcionades per missions espacials. En particular parlarem de la missió Rosetta de l'Agència Espacial Europea (ESA) que ha acompanyat al cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko en el seu viatge al voltant del Sol. Les dades proporcionades per Rosetta han revolucionat, entre moltes altres coses, el coneixement que teníem sobre la pols cometària. A més, es presentarà el Laboratori de Pols Còsmica de l'IAA, on se simula la interacció de la llum solar (o de qualsevol altra estrela) amb núvols de pols còsmica.

  Al final de la conferència, si les condicions meteorològiques ho permeten, es realitzarà una observació de la Galàxia d'Andròmeda i Júpiter al Jardí d'Astronomia de l'Umbracle a càrrec de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència sobre l'activitat

  Programa: 
  19.00: conferència a l'Auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència 
  20.30: observació 

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. ELS INCENDIS FORESTALS. DANYS EN ELS SÒLS, ESTRATÈGIES DE RESTAURACIÓ I EDUCACIÓ /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-incendios-forestales-.html dj., 18 de nov. 2021 12:03:00 +0100 Artemi Cerdà. Soil Erosion and Degradation Research Group. Departament de Geografia. Universitat de València

  19.00 hores. Dijous, 27 de gener de 2022.

  Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-incendios-forestales-.html Els incendis forestals són vistos com un problema ambiental sense solució a causa de la seua recurrència, a les negatives previsions de canvi climàtic, la gestió d'un territori caracteritzat per l'abandó del camp, el creixement de les zones periurbanes i de les urbanitzacions en terreny forestal. Un dels impactes més negatius dels incendis forestals és la degradació dels sòls. Un augment sobtat de l'erosió, pèrdua de matèria orgànica i alteració de l'estructura del sòl, donen lloc a condicions que no permeten la recuperació de les masses forestals. Incendis recurrents danyen els ecosistemes i reduixen la seua sostenibilitat.

  Les solucions han de trobar-se amb el consens de tots els agents implicats: usuaris del territori i gestors en col·laboració amb la ciència. Part d'eixes solucions venen per millores en la restauració dels espais afectats per incendis quan siga necessari i també per mantindre la presència del foc com a element natural en la seua justa mesura. S'apel·la a la necessitat d'una educació en la qual els incendis forestals siguen part dels programes educatius.

  En esta conferència es revisarà el que sabem dels incendis forestals i el paper de bombers, científics, agricultors, pastors, gestors i educadors en l'enteniment d'un procés complex. També tractarem aquells aspectes desconeguts i que ens porten a interrogants per a la gestió futura. Es plantejaran tant solucions com interrogants. El debat està servit.

  La conferència serà presentada per Jose Luis Rubio, Premi Rei Jaume I de Protecció Mediambiental 1996 i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

   

  ]]>
  Auxiliar Atenció al públic amb anglés (quatre llocs)-20-07-2021 /va/hemisferic/proyecciones/OPE-AUX-ATP-INGLES.html dj., 18 de nov. 2021 11:54:00 +0100
 • DATA PUBLICACIÓ: 20/07/2021
  S'ha publicat el document número 2021/7729 en el Diari Oficial núm. 9131 de Dimarts, 20 de juliol de 2021.
 • REQUISITS ESPECÍFICS D'INSCRIPCIÓ
  • Formació acadèmica: títol d'ensenyament secundari obligatori o títol de tècnic o certificat de professionalitat de nivell 2 o equivalent en la família professional hostaleria i turisme.
  • Idioma anglés B2
  • Tindre díhuit anys, atés que les condicions aparellades a la jornada de treball que cal fer impossibiliten legalment l'ocupació dels llocs oferits per persones menors d'aquesta edat.
 • GRUP PROFESSIONAL: D
 • ]]>
  CAC /va/hemisferic/proyecciones/OPE-AUX-ATP-INGLES.html

  Auxiliar Atenció al públic amb anglés (quatre llocs)

  • DATA PUBLICACIÓ: 20/07/2021
   S'ha publicat el document número 2021/7729 en el Diari Oficial núm. 9131 de Dimarts, 20 de juliol de 2021.
  • REQUISITS ESPECÍFICS D'INSCRIPCIÓ
   • Formació acadèmica: títol d'ensenyament secundari obligatori o títol de tècnic o certificat de professionalitat de nivell 2 o equivalent en la família professional hostaleria i turisme.
   • Idioma anglés B2
   • Tindre díhuit anys, atés que les condicions aparellades a la jornada de treball que cal fer impossibiliten legalment l'ocupació dels llocs oferits per persones menors d'aquesta edat.
  • GRUP PROFESSIONAL: D
  • CONDICIONS DELS LLOC OFERIT:
   • IDENTIFICADOR LLOCS: 163-20035-30127-30133
   • PERSONAL LABORAL: AUXILIAR ATENCIÓ AL PÚBLIC AMB ANGLÉS
   • CONVENI COL·LECTIU: II CONVENI COL·LECTIU DEL PERSONAL LABORAL AL SERVEI DE L’ADMINISTRACIÓ AUTONÒMICA.
   • GRUP PROFESSIONAL: D CD12 E020.
   • RETRIBUCIÓ (BRUT ANUAL): 20.983,18 euros
   • TREBALL A TORNS I FESTIVITAT .
   • ENQUADRAMENT: DIRECCIÓ MARKETING I SERVEIS
   • LOCALITAT: VALÈNCIA
   • REQUISITS: TÍTOL D'ENSENYAMENT SECUNDARI OBLIGATORI O TÍTOL DE TÈCNIC O CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT DE NIVELL 2 O EQUIVALENT EN LA FAMÍLIA PROFESSIONAL HOSTALERIA I TURISME. IDIOMA ANGLÉS B2.
   • FUNCIONS GENERALS: REALITZAR LA VENDA D'ENTRADES, LLIURAMENT DE RESERVES, ATENCIÓ Al PÚBLICO I VISITES GUIADES, UTILITZANT L'IDIOMA INGLÉS QUAN EL SERVEI EL REQUERISCA.
  • FASE INSCRIPCIÓ: Tancada

    Llistat provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves selectives. Data publicació 23.09.2021

   Les persones incloses en la citada llista, podran realitzar les al·legacions que consideren oportunes, en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l'endemà al de la seua publicació en el portal d'ocupació de CACSA. Les al·legacions es dirigiran a empleo@cac.es on s'indicarà en l'assumpte AL·LEGACIÓ INSCRIPCIÓ i en el cos del correu l'escrit d'al·legacions haurà de contindre:

   • Nom, cognoms i DNI (adjuntar arxiu amb DNI) de la persona candidata.
   • Motiu de l'al·legació Per a atendre l'al·legació s'haurà d'aportar totes les dades indicades i adjuntar arxiu amb imatge del DNI, per a identificar al candidat/a.

   Transcorregut el termini d'al·legacions, es publicarà en el portal del personal de CACSA, el resultat definitiu de persones admeses, per a la provisió definitiva dels llocs citats en l'encapçalament del present Acord.

   ACORD D'11 D'OCTUBRE DE 2021 DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ PER A LA PROVISIÓ DEFINITIVA DEL DELS lLLOCS Núm. 63-20035-30127-30133 D'AUXILIAR D'ATENCIÓ AL PÚBLIC AMB INGLÉS.

    Llistat definitiu de persones admeses i excloses a la realització de les proves selectives.

  • DOCUMENTACIÓ:
   • Bases convocatòria
   • Òrgan tècnic de selecció
   • Temari: ANNEX I de la convocatòria.
   • Amb caràcter general les referències normatives s'entendran realitzades a les normes vigents en el moment de la realització dels exercicis o proves. Si des de la publicació del temari a la realització dels exercicis o proves es modificara o substituïra alguna disposició normativa, aquestes referències s'entendran realitzades a les normes vigents que les substituïsquen.
   • Manuals Annex I de la convocatòria.
  • FASE OPOSICIÓ:: Convocatòria proves selectives 03 de novembre de 2021
   • Data: 03/11/2021.
   • Hora: 14:00 hores.
   • Lloc: Auditori Santiago Grisolía - Museu de les Ciències
    

   Amb l'antelació adequada es publicarà en el Portal d'Ocupació de CACSA https://www.cac.es/portalocupacio/, les instruccions sanitàries pertinents per a la realització de la prova, que seran d'obligat coneixement i compliment.

   L'incompliment de l'obligació citada podrà ser causa d'exclusió de la realització de la prova.

   Es recorda que de conformitat amb el que s'estableix en les bases de la convocatòria:

   1. Abans de l'inici de les proves, i sempre que s'estime convenient durant el desenvolupament d'aquestes, els membres del tribunal, els seus ajudants o assessors comprovaran la identitat dels aspirants mitjançant la presentació del DNI, del passaport o del permís de conduir, sense que per a aquest efecte siguen vàlides les fotocòpies compulsades d'aquests documents.
   2. Els aspirants quedaran perduts el dret si es personen en el lloc de celebració de les proves quan ja s'hagen iniciat, o per la inassistència a aquestes, encara que es dega a causes justificades.
   3. L'ordre de crida dels aspirants començarà amb la lletra «F», conforme al resultat del sorteig celebrat el dia 7 de gener de 2019 (DOGV 8473, 28/01/2019)
    

   INSTRUCCIONS SANITÀRIES PER A la REALITZACIÓ DE PROVES SELECTIVES: MESURES DE PREVENCIÓ ENFRONT DEL CORONAVIRUS (COVID-19) PER A l'ORGANITZACIÓ I DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES SELECTIVES EN CACSA

    ACORD DE 03 DE NOVEMBRE DE 2021 DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ PER A LA PROVISIÓ DEFINITIVA DE 4 LLOCS D'AUXILIAR D'ATENCIÓ Al PÚBLICO

   PLANTILLA PROVISIONAL RESPOSTES CORRECTES

   ACORD D'12 DE NOVEMBRE DE 2021 DE L'ÒRGAN TÈCNIC DE SELECCIÓ PER A LA PROVISIÓ DEFINITIVA DE CUATRO LLOCS DE AUXILIAR D'ATENCIÓ AL PÚBLIC AMB ANGLÉS

   ANEXO I: PLANTILLA DEFINITIVA RESPUESTAS CORRECTAS.

   ANEXO II: CALIFICACIONES OBTENIDAS POR LAS PERSONAS ASPIRANTES EN EL EJERCICIO PREVISTO EN LA FASE DE OPOSICIÓN PROCESO SELECTIVO.

   ANEXO III: LISTA DE PERSONAS QUE HAN SUPERADO LA FASE DE OPOSICIÓN, POR ORDEN DE PUNTUACIÓN, Y QUE PASAN A LA FASE DE CONCURSO PROCESO SELECTIVO.

  • FASE CONCURS:
  • CRONOGRAMA:
   • 20/07/2021. Publicació convocatòria.
   • 21/07/2021 - 17/08/2021. Termini de presentació de sol·licituds.
   • 23/09/2021 Publicació llistats provisionals personal admés/a- exclòs/a
   • 24/09/2021 - 07/10/2021. Període d'al·legacions.
   • 13/10/2021. Publicació llistats definitius admesos i exclosos.
   • 03/11/2021. Celebració proves selectives.
   • 04/11/2021. Publicació plantilla provisional de respostes correctes.
   • 04/11/2021. Publicació plantilla provisional de respostes correctes.
   • 12/11/2021. Publicació plantilla definitiva de respostes correctes
   • 12/11/2021. Publicació puntuacions obtingudes fase oposició.
   • 13/11/2021 - 26/11/2021. Periodo de alegaciones puntuaciones fase oposición.
  ]]>
  CONFERÈNCIA. LA BIÒPSIA LÍQUIDA I ELS ORGANOIDES EN CÀNCER DE CÒLON COM A INSTRUMENT DE MEDICINA DE PRECISIÓ /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-cancer-colon.html dc., 17 de nov. 2021 13:00:00 +0100 Andrés Cervantes. Cap de Servei d'Oncologia Mèdica. Hospital Clínic Universitari de València

  19.00 hores. Dijous, 3 de febrer de 2022.

  Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-cancer-colon.html El càncer colorectal (CCR) és un problema important de salut pública que representa la segona causa de mort per càncer a nivell mundial. La identificació de pacients amb alt risc de recaiguda després de cirurgia amb intenció curativa suposa un desafiament. Actualment, l'estadificació clàssica basada en el TNM continua sent el factor pronòstic més important i guia les nostres decisions terapèutiques. No obstant això, un 40% dels pacients recaurà malgrat rebre un tractament òptim inicial. El DNA tumoral circulant és un potencial biomarcador que pot monitorar amb precisió la resposta o resistència dels pacients a la teràpia. A més, la caracterització de les cèl·lules tumorals circulants podria determinar si l'abordatge de la malaltia mínima residual (EMR) pot conduir a la selecció de tractaments que prolonguen la duració de la resposta sobre les teràpies estàndard actuals.
   
  En la nostra comunitat comptem amb diverses tècniques que estan a l'avantguarda de la investigació en CCR. En el nostre centre estem emprant prometedores eines com la biòpsia líquida, plataformes d'alt rendiment com la seqüenciació massiva de nova generació que inclou tècniques genòmiques i tecnologia ultrasensible com la seqüenciació de l'exoma complet i la PCR digital, respectivament. El desenvolupament de models preclínics com els organoides i l'anàlisi de cèl·lules úniques mitjançant tecnologia Single-cell RNA-seq ajudaran a entendre l'heterogeneïtat tumoral i millorar així el pronòstic dels nostres pacients.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>
  CONFERÈNCIA. GENS, BIG DATA I SALUT /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-genes-big-data.html dt., 16 de nov. 2021 13:22:00 +0100 Francisco García. Cap de la Unitat de Bioinformàtica i Bioestadística del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF)

  19.00 hores. Dijous, 5 de maig de 2022.

  Auditori Santiago Grisolía. Museu de les Ciències 

  ]]>
  CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-genes-big-data.html Què tenen en comú les xarxes socials, una cadena de supermercats, un banc i un hospital? Tots ells generen i tracten grans volums de dades, convertint-se en informació útil que permet conéixer millor com són els seus clients, predir situacions de necessitat o de demanda. Tot això és Big Data. Afortunadament, estos mètodes i eines també poden ser utilitzats per a millorar els serveis sanitaris i actuar sobre les malalties. De quina forma? Coneixent millor per què apareixen algunes patologies, interrogant als nostres gens, ajustant de forma personalitzada i precisa els diagnòstics, reforçant àrees sanitàries amb majors riscos...

  La nostra vida està plena de Big Data. En esta sessió coneixerem junts les claus de les grans quantitats d'informació i especialment, les seues aplicacions en Salut, a través de la Genòmica.

  Accés lliure prèvia inscripció. La inscripció finalitza a les 14 hores del dia de la conferència

  Programa: 
  19.00: conferència a l'auditori Santiago Grisolía
  20.00: fi de la conferència i inici del col·loqui
  20.30: fi de l'activitat

  L'accés a l'activitat s'efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (al costat de l'Hemisfèric)

  Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuals i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

  ]]>