Exposiciones RSS http://www.cac.es/va/exposiciones-rss.html ca Training Day. Star Wars /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/Training-Day-Star-Wars.html dv., 23 de set. 2022 14:28:00 +0200 Més de 400 personatges de l'univers "Star Wars" desfilaran vestits amb indumentària i armadures del bàndol imperial per una causa benèfica, en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències el pròxim 22 d'octubre, a partir de les 17.30 hores. 

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/Training-Day-Star-Wars.html La XII edició del Training Day, coorganitzat per la Spanish Garrison i la Ciutat de les Arts i les Ciències, és la concentració més important amb voluntaris i voluntàries que rendixen homenatge a la seua gran passió: l'univers "Star Wars".

Durant l'esdeveniment, s'instal·laran photocalls solidaris en l'anell perimetral Carl Sagan de l’Hemisfèric, on el públic podrà fer-se fotos amb els seus personatges favorits i realitzar els seus donatius. Els fons recaptats es destinaran, de manera íntegra, a la Casa Ronald Mcdonald de València.

L'accés és totalment gratuït, sense necessitat de comprar entrada.

Programa:
11.00 - 13.00 hores. Photocall solidari en l'anell perimetral Carl Sagan de l’Hemisfèric.
17.30 - 19.00 hores. Desfilada en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
19.30 - 20.30 hores. Photocall solidari en l'anell perimetral Carl Sagan de l’Hemisfèric.
20.30 hores. Fi de les activitats.

]]>
EXPOSICIÓ ESCOLAR 'VIRAL' /va/web/educacion/primaria-museo/Entrada-General-Museo/exposicion-escolar-viral.html dj., 02 de juny 2022 13:23:00 +0200 Coneix el poder de la ciència en esta mostra que explica què és el contagi, com funciona i el seu impacte en les nostres vides

]]>
CAC /va/web/educacion/primaria-museo/Entrada-General-Museo/exposicion-escolar-viral.html Esta exposició interactiva aborda les múltiples facetes del contagi a través d'una narrativa que inclou una varietat de fenòmens relacionats amb la biologia, l'epidemiologia i la salut pública, la ciència en xarxes, la psicologia o les ciències socials. L'alumnat pot participar en un simulacre de contagi, descobrir com les matemàtiques ens ajuden a entendre este fenomen, provar el "badallmetre" o entendre com funcionen les neurones espill mentre riuen a riallades. Viu una experiència positiva, divertida i...contagiosa!

La mostra ha sigut creada pel Pavilhão do Conhecimento - Centro Ciência Viva de Lisboa en cooperació amb Cité des Sciences et de l'Industrie a París i Heureka a Hèlsinki.

Recomanada per a alumnat des de 3r de primària

 

 

 

Descàrrega material didàctic
]]>
PROJECCIÓ ESCOLAR 'FLYING MONSTERS' /va/web/educacion/primaria-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/proyeccion-escolar-flying-monsters.html dj., 02 de juny 2022 12:35:00 +0200 "Flying Monsters 3D" ens conta la fantàstica història de les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra

]]>
CAC /va/web/educacion/primaria-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/proyeccion-escolar-flying-monsters.html Descobrix la veritat dels enigmàtics pterosaures, gegants voladors que podien arribar a mesurar 12 metres i solcaven els cels desafiant a la gravetat. En esta pel·lícula, que unix història, investigació i ciència, l'alumnat coneixerà a estos enormes animals que governaven el firmament prehistòric i que inclouen el més gran dels vertebrats coneguts amb capacitat per a volar: el Quetzalcoatlus.

L'aparició del vol en esta ordre d'animals està separada de l'evolució en els ocells i les ratapinyades. Els pterosaures no són dinosaures, encara que van conviure amb ells durant desenes de milions d'anys. Tampoc són ocells, hipotèticament van aparéixer uns 75 milions d'anys abans i els avantpassats de tots dos són molt diferents.

Recomanada per a alumnat des de 1r de primària

 

 

]]>
LES BANDES A LA CIUTAT /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/ciclo-bandas-musica.html dj., 26 de maig 2022 12:42:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana organitzen el cicle de concerts "Les bandes a la Ciutat"

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/ciclo-bandas-musica.html  

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han posat en marxa el cicle de concerts "Les bandes a la Ciutat", una sèrie d'actuacions de lliure accés a càrrec de grups musicals de xicotet format de les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana.

Els exteriors del Museu de les Ciències s'ompliran els dissabtes a la vesprada de la música en directe de les bandes de la Comunitat. Una activitat paral·lela que complementa el contingut expositiu del Museu relacionat amb la música, com és l'exposició "Play. Ciència i música", i que permet acostar al públic el col·lectiu de les societats musicals, considerat un moviment artístic, educatiu i social únic en el món.

Exteriors del Museu de les Ciències. Dissabtes 19 hores. A partir de novembre a les 12 hores. Accés lliure. 

 

- 25 de juny. Unión Musical y Cultural de Altura. Quintet de metalls.
- 16 de juliol. Centro Instructivo Musical Tendetes (València). Grup de clarinets.
- 6 d'agost. Ateneo Musical de Rafelguaraf. AMR Bras Quintet.
- 13 d'agost. Sociedad Unión Musical "La Aurora" (Albatera). Quartet de saxofons (CANCEL·LAT PER ALERTA METEOROLÒGICA. NOVA DATA 17/12/2022).
- 10 de setembre. Agrupación Musical "Los Silos" (Burjassot). Ensemble de clarinets.
- 17 de setembre. Societat Unió Musical de Catarroja. Quartet de clarinets. 
- 1 d'octubre. Societat Musical "La Primitiva setabense". Ensemble de tubes i bombardins de la "Música Vella" de Xàtiva.
- 29 d'octubre. Societat Unió Musical d'Alberic. Camerata de vents i percussió.
- 5 de novembre. Centro Instructivo Musical de Onil. Quintet de metalls.
- 12 de novembre. Unió Artístico Musical "Sant Francesc de Borja" de Gandia. Grup de cambra.
- 17 de decembre. Sociedad Unión Musical "La Aurora" (Albatera). Quartet de saxofons.
]]>
LES NOCTURNES D'ESTIU /va/hemisferic/proyecciones/Las-Nocturnas-de-verano.html dl., 16 de maig 2022 13:44:00 +0200 Sessions de planetari en directe per a disfrutar del cel i la música durant les nits d’estiu. Del 2 de juliol al 3 de setembre, dijous i dissabtes

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/Las-Nocturnas-de-verano.html Les Nocturnes d’estiu de l’Hemisfèric t'oferix l’oportunitat de descobrir el cel nocturn estival. Recorre el cosmos de la mà d’un dels nostres planetaristes, coneix les constel·lacions més representatives d’esta època de l’any i identifica les estreles més brillants. Nebuloses, cúmuls estel·lars i restes d’estreles moribundes es revelen de forma espectacular gràcies al sistema de projecció de l’Hemisfèric. Explora Saturn i sobrevola els anells més famosos de l’univers, contempla algunes de les llunes més estranyes del sistema solar o viatja als confins de l’univers per a descobrir una esglaiadora visió d'allò incommensurable.

Horari. Del 2 de juliol al 3 de setembre. Dijous i dissabtes a les 20:00 hores

Sessió recomanada per a majors de 8 anys. Activitat realitzada en castellà.

]]>
FLYING MONSTERS 3D (SISTEMA FULLDOME 3D) /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-flying-monsters-3d.html dj., 05 de maig 2022 08:27:00 +0200 Coneix com i per què els pterosaures van aconseguir governar els cels prehistòrics

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-flying-monsters-3d.html Any: 2011
Productora: National Geographic, Atlantic Productions, Sky 3D
Director: Matthew Dyas
Duració: 39 minuts
Qualificació: tots els públics
Idiomes: castellà, valencià, anglés i italià

"Flying Monsters 3D" ens conta la fantàstica història de les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la Terra.

La producció proposa descobrir la veritat dels enigmàtics pterosaures, gegants voladors que podien arribar a mesurar 12 metres, i esbrinar com eren capaços de desafiar la gravetat i elevar-se solcant els cels prehistòrics. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en esta pel·lícula que unix història, investigació i ciència.

Els pterosaures, amb dimensions que abastaven des de la grandària d'un teuladí fins a la d'un avió, governaven els cels del Juràsic i Cretàcic i inclouen el més gran dels vertebrats coneguts amb capacitat per a volar: el Quetzalcoatlus. L'aparició del vol en esta ordre d'animals està separada de l'evolució en els ocells i les ratapinyades. Els pterosaures no són dinosaures, encara que van conviure amb ells durant desenes de milions d'anys. Tampoc són ocells, hipotèticament van aparéixer uns 75 milions d'anys abans i els avantpassats de tots dos són molt diferents.

 Bucle magnètic

 

]]>
MÚSICA EN OBERT AMB BERKLEE /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/musica-abierto-berklee.html dv., 29 d’abr. 2022 16:00:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music oferix una nova edició del programa d'activitats "Música en obert amb Berklee"

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/musica-abierto-berklee.html La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music presenta una nova edició de 'Música en obert amb Berklee'.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València de Berklee College of Music col·laboren de nou en un programa d'activitats culturals que inclou concerts de lliure accés, projeccions, tallers i demostracions on ciència, creativitat i música es combinen de la mà d'uns músics dotats d'un extraordinari talent. 

Més informació en Música en obert 

]]>
ACTIVITATS EN ELS LLACS /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html dv., 29 d’abr. 2022 15:00:00 +0200 Vine a provar les activitats que oferim en els nostres llacs.

 

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html
Cursos per a professors. Programa CESAR TEACHERS TRAININGS /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/curso-profesores-programa-cesar-.html dv., 29 d’abr. 2022 13:00:00 +0200 Professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius compartixen experiències amb els científics i enginyers de l'Agència Espacial Europea (ESA) a través de videoconferències.

 

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/curso-profesores-programa-cesar-.html L'Agència Espacial Europea (ESA), el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de l'àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic (CEFIRE STEM) i la Ciutat de les Arts i les Ciències organitzen una sèrie de cursos dins del programa CESAR Teachers Trainings, un projecte pioner que permet ficar en contacte a professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius amb els científics i enginyers de l'ESA. 

Durant els cursos s'explicaran les principlas missions científiques i com la tecnologia espacial pot utilitzar-se a la Terra. També s'aportaran ferramentes educatives que poden aplicar-se en els centres escolars. Les últimes sessions dels cursos es dedicaran a mostrar distints continguts astronòmics de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

Més informació i inscripcions

]]>
El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/cambio-climatico-infancia.html dv., 29 d’abr. 2022 12:00:00 +0200 Planta baixa.- Exposició de lliure accés concebuda i realitzada pel nostre Consell de la Infància. Els xiquets i xiquetes compartixen amb els seus textos i dibuixos la seua visió del medi ambient i idees per a la seua protecció.

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/cambio-climatico-infancia.html El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències està format per alumnes de tercer cicle de primària que col·laboren estretament amb el Museu de les Ciències amb l'objectiu d'integrar la mirada dels xiquets en els continguts i posar en valor la seua capacitat d'opinar, expressar i crear.

L'exposició "El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho" ha sigut concebuda i realitzada pels membres d'este Consell que han triat les temàtiques de les quals es parla i creat els textos i dibuixos de la mostra. D'esta manera, volen compartir amb els visitants la seua visió del medi ambient i inspirar amb les seues idees la seua protecció.

Boscos, oceans, fauna, Terra, atmosfera, energia, aigua, cultura, transport sostenible i consum responsable són els deu panells que, a manera de decàleg mediambiental, exposen cadascun un tema sobre medi ambient, el planeta o l'acció humana sobre este. 

Més informació sobre el Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

]]>
Consell de la Infància /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/Consejo-de-los-Ni-os-del-Museu-de-les-Ciencies.html dv., 29 d’abr. 2022 12:00:00 +0200 Este Consell el conformen alumnes de 5é  i 6é de Primària de centres de la Comunitat Valenciana que desitgen col·laborar estretament amb el Museu, amb l'objectiu de millorar el seu funcionament des del punt de vista d'un xiquet

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/Consejo-de-los-Ni-os-del-Museu-de-les-Ciencies.html
Sessió regional del Parlament Europeu dels Joves. 27 de març de 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/sesion-parlamento-europeo-jovenes.html dv., 29 d’abr. 2022 11:00:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el 27 de març de 2022 la Sessió Regional del Parlament Europeu dels Joves (EYP, per les seues sigles en anglés)

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/sesion-parlamento-europeo-jovenes.html La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el diumenge, 27 de març de 2022 de 9.30 a 20.30 hores, la Sessió Regional del Parlament Europeu dels Joves (EYP, per les seues sigles en anglés), una organització que pretén que l'opinió dels joves forme part de la construcció del futur del continent. A més, perseguix promocionar una dimensió europea dins de l'educació i donar l'oportunitat a estudiants d'entre 16 i 22 anys de participar en una experiència pràctica i positiva.

L'Assemblea General de la Sessió Regional de València 2022 de l'European Youth Parliament España (EYPE) que se celebrarà en el Museu de les Ciències consistirà en una sèrie de sessions de debat on els assistents tindran l'oportunitat de presentar les seues respectives resolucions sobre un ampli ventall de temes concernents a l'actualitat social, econòmica i política de la Unió Europea, integrant així als més joves en els valors i principis de la societat europea actual.

 

]]>
El Museu de les Ciències acull "Verdi per a vent. Concert de cambra". 30 de març de 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-verdi-museu-ciencies.html dv., 29 d’abr. 2022 10:00:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències participa en l'activitat "Marató Verdi" organitzada pel Palau de les Arts i que porta les melodies més immortals del compositor a tots els racons de la Comunitat Valenciana

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-verdi-museu-ciencies.html Del 25 de març al 10 d'abril, el Palau de les Arts, amb motiu de l'arribada a la seua programació de l'obra Macbeth de Giuseppe Verdi, ha organitzat "Marató Verdi" que portarà les melodies més immortals del compositor a tots els racons de la Comunitat Valenciana mitjançant activitats participatives en col·laboració amb conservatoris i altres institucions musicals.

El Teatre de la Ciència del Museu de les Ciències acollirà el dimerces, 30 de març a les 19.30 hores "Verdi per a vent. Concert de cambra" a càrrec dels alumnes del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

L'entrada al concert és gratuïta prèvia inscripció i fins a completar aforament.

]]>
CONCERT "PASSAT, PRESENT, FUTUR: NOVES TENDÈNCIES CREATIVES". DILLUNS, 2 DE MAIG /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-nuevas-tendencias-.html dv., 29 d’abr. 2022 09:00:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el dilluns, 2 de maig el concert del Conservatori Superior de Música de València "Passat, present, futur: noves tendències creatives" 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-nuevas-tendencias-.html El Teatre de la Ciència del Museu de les Ciències acull el dilluns, 2 de maig a les 19.00 hores, el concert del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València (CSMV) "Passat, present, futur: noves tendències creatives" on s'escoltaran obres de tres generacions de compositors, separades per uns 40 anys, triades per la representativitat del seu temps i el seu context.

El primer Quartet de corda "Métamorphoses nocturnes" (1954) de György Ligeti (1923-2006), autor hongarés d'origen jueu, és una de les últimes obres abans de la seua eixida de l'àrea d'influència soviètica. Luis Naón (1961), autor argentí establit a França durant l'última dictadura militar, representa una generació posterior. La seua obra per a saxòfon sol "Cantos secretos", que obri i tanca el concert, està dedicada al gran saxofonista Claude Delangle, i és una espècie de cant íntim, una litúrgia laica, un so molt subtil que deixa espai a la reflexió a través de la bellesa del so del saxofonista.

D'altra banda, "Senderos... que bifurcan", que inclou una electrònica envolupant realitzada en cinc canals, s'inspira en el relat de Borges on la multiplicitat de camins i sendes d'un jardí ens obri un món de possibilitats reals i imaginàries, fins al punt de confondre la realitat amb l'alternativa. Finalment, les quatre obres dels estudiants de composició del CSMV, que s'estrenen, són una mostra de les noves vies d'exploració sonora que la nova generació de compositors nascuda al voltant del canvi de segle desenvolupa, amb una varietat estilística sorprenent i un estil, a pesar que encara d'establiment incipient, que comença a afirmar-se i demanar pas.

L'entrada al concert és gratuïta prèvia inscripció i fins a completar aforament.

]]>
HARMONIA QUÀNTICA 2022: LA MÚSICA DE LES ONES GRAVITACIONALS. 18 DE MAIG DE 2022 /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-armonia-cuantica.html dv., 29 d’abr. 2022 08:00:00 +0200 En el Dia Internacional dels Museus, la Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'activitat "Harmonia Quàntica" on s'unixen música i ones gravitacionals

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/concierto-armonia-cuantica.html La música, com la ciència, es compon de patrons. En música és la lògica del compositor la que està ordenant eixos elements; en ciència, és la lògica de la naturalesa. En tots dos casos nosaltres tractem de capturar eixa lògica, a vegades amb la raó, a vegades amb la intuïció, i en el millor dels casos amb una virtuosa combinació d'ambdues.

El dimecres, 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, la Ciutat de les Arts i les Ciències organitza un concert en l'Auditori Santiago Grisolia a a les 19.00 hores en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular de València (IFIC), el Grup Virgo València i el Conservatori Joaquín Rodrigo de València. "Harmonia Quàntica 2022: La música de les ones gravitacionals", té com a objectiu reunir estos dos mons diferents però paral·lels i crear un fòrum en el qual la ciència servisca d'inspiració a les arts. L'entrada al concert és gratuïta prèvia inscripció i fins a completar aforament.

El mes de setembre passat científics de l'IFIC i la Universitat de València es van reunir amb estudiants de composició del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo per a parlar de ciència. El tema eren les ones gravitacionals, oscil·lacions en el teixit de l'espaitemps que són les que permeten que la gravetat vibre a través de l'espai. Estes ones, estes oscil·lacions són, en una certa manera, el so de la gravetat. Predites per primera vegada a principis del segle XX per la teoria de la Relativitat General d'Einstein, les ones gravitacionals es produïxen en llocs on la gravetat és molt intensa i els objectes es mouen a velocitats molt altes. Podem pensar en elles com a gravetat que està “escapant” d'estos llocs i que es mou a la velocitat de la llum cap a altres regions del cosmos. Un exemple d'esta mena de sistemes és dos astres orbitant un entorn de l'altre: com més compactes siguen els astres i més ràpid es moguen, més gravetat se'ls escaparà i més intensa serà la seua emissió d'ones gravitacionals. La Terra i el Sol, sense anar més lluny, emeten ones gravitacionals, però són extremadament febles; dos forats negres, en canvi, sobretot si estan molt a prop un de l'altre, “criden” molt escandalosament en ones gravitacionals.

En els últims cinquanta anys molts experiments han intentat trobar estes oscil·lacions de l'espaitemps, però no va ser fins a l'any 2016 quan els dos observatoris LIGO van descobrir el primer senyal, procedent d'una parella de forats negres situats a més de 1000 milions d'anys llum. Des de llavors la llista no ha deixat d'augmentar, i s'han incorporat nous instruments: Virgo, a Europa, i KAGRA, al Japó. Precisament va ser una investigadora de l'observatori Virgo, Isabel Cordero Carrión, la que va dirigir fa uns mesos la trobada entre el grup de composició i l'equip científic, i la que va respondre les preguntes dels compositors i les compositores sobre les ones gravitacionals i com es detecten. D'aquella reunió van sorgir quatre peces musicals que són les que s'escoltaran el dimecres 18 de maig. Les quatre, cadascuna a la seua manera, tractaran de traduir este “so de la gravetat” en música, el “so per a éssers humans”. L'activitat s'iniciarà amb una breu xarrada de divulgació d'uns 20 minuts a càrrec d'Alberto Aparici de l'IFIC que explicarà alguns conceptes sobre la física de les ones gravitacionals

]]>
QUÍMICA EN ACCIÓ. LA CIÈNCIA A ESCENA /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-quimica-accion.html dc., 27 d’abr. 2022 11:15:00 +0200 El taller "Química en acció" de la Ciència a Escena recull les experiències més sorprenents per a mostrar-te la màgia de la química

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-quimica-accion.html Mira al teu voltant, tot el que t'envolta és química… des de l'aire que inhales, el menjar que ingerixes, la roba que portes posada, fins i tot l'energia que impulsa qualsevol mitjà de transport en el qual hages viatjat… Tot depén de multitud de reaccions químiques.

En "Química en acció" hem seleccionat les experiències més sorprenents per a mostrar-te la màgia de la química: globus que reaccionen de manera violenta quan entren en contacte amb una flama, líquids a temperatures criogèniques que impulsen màquines d'un altre temps, ciris que s'apaguen enigmàticament, líquids que canvien de color de manera sorprenent i rellotges que funcionen amb suc de taronja.

T'ho perdràs?

Sala 1. A partir de 8 anys

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

]]>
LA CIÈNCIA INVISIBLE. LA CIÈNCIA A ESCENA /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-ciencia-invisible.html dc., 27 d’abr. 2022 11:00:00 +0200 El taller "La ciència invisible" de La Ciència a Escena et convida a participar en diferents experiències relacionades amb la pressió

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-ciencia-invisible.html T'atrevixes a jugar amb el buit? Per molt que t'esforces no podràs véncer-lo, el buit pot pegar objectes amb tanta força que no podràs separar-los. El seu secret s'amaga darrere d'un concepte físic: la pressió. Domina-la i seràs capaç de tombar-te en un llit de claus sense patir el més mínim arrap.

Tots els objectes que ens envolten emeten energia en forma de calor, els teus ulls no poden veure-ho, però alguns animals com les serps sí que poden. En "La ciència invisible" et revelarem eixe món ocult: observa la teua petjada tèrmica, veuràs com es calfa un globus en estirar-lo, travessarem objectes com si els nostres ulls tingueren raigs X i molt, molt més…

Sala 2. A partir de 10 anys

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

]]>
SOS PLANETA. LA CIÈNCIA A ESCENA /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-sos-planeta-general.html dc., 27 d’abr. 2022 10:00:00 +0200 El taller "SOS Planeta" de La Ciència a Escena t'ajudarà a conscienciar-te sobre alguns dels reptes mediambientals que haurem de superar en les pròximes dècades

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/taller-sos-planeta-general.html El taller SOS Planeta està dedicat al medi ambient i al desenvolupament sostenible on et presentem un món en miniatura tancat i autosuficient que il·lustra el delicat equilibri que fa possible la vida en la Terra. A través de sorprenents experiments descobrixes alguns dels reptes que haurem de superar en les pròximes dècades: l'acidificació dels oceans, la pujada del nivell de la mar, el calfament global...

Gràcies a dos sofisticats sensors comprovaràs com la respiració i la fotosíntesi es complementen; realitzaràs experiments amb diòxid de carboni per a entendre les conseqüències del calfament global o podràs dissenyar el teu propi prototip d'aerogenerador. 

Sala 4. A partir de 10 anys

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

Si eres un centre educatiu punxa ací

]]>
CIENTÍFIC/A PER UN DIA. LA CIÈNCIA A ESCENA /va/museu-de-les-ciencies/talleres/cientifico-dia.html dc., 27 d’abr. 2022 09:00:00 +0200 En "Científic/a per un dia" de la Ciència a Escena els més menuts experimenten amb la matèria i les seues propietats. Per a xiquets de 4 a 8 anys

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/cientifico-dia.html Durant la nostra infància tots descobrim amb curiositat el que ocorre al nostre voltant. En este taller els més menuts, de 4 a 8 anys, se submergixen en el paper de científic: la sala es convertix en un lloc d'experimentació.

El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics plantejant diferents hipòtesis: substàncies enganxoses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses... Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats per a extraure les seues pròpies conclusions.

Descobrix al científic que portes dins!

Sala 4. Per a xiquets de 4 a 8 anys

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

Si eres un centre educatiu punxa ací

]]>
ESTUDI DE TV /va/museu-de-les-ciencies/talleres/Estudio-de-TV.html dc., 27 d’abr. 2022 08:00:00 +0200 Descobrix el que ocorre en un plató i a la sala de control durant l'enregistrament d'un programa en l'Estudi de TV

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/Estudio-de-TV.html Vols conéixer tots els secrets i trucs de la televisió? Vine al taller ‘Estudi de TV’ i presenta un programa de curta duració. Descobrix tots els mecanismes que intervenen durant l'enregistrament, què ocorre en el plató i a la sala de control. A més, podràs visualitzar el treball realitzat i comprar per 5 € una memòria USB amb les imatges.

No t'ho perdes!

L'activitat "Estudi de TV" és gravada per personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències i en ella apareixeran aquelles persones que participen com a voluntaris d'esta. CACSA guardarà durant 30 dies este enregistrament que podrà ser adquirit pels interessats per un preu de 5€. Transcorregut este termini, es destruiran els enregistraments sense guardar cap mena de dada personal/imatge dels assistents.

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

Si eres un centre educatiu punxa ací

]]>