Exposiciones RSS http://www.cac.es/va/exposiciones-rss.html ca ANTE EL CAMBIO, CAMBIEMOS /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/exposicion-cambio-climatico.html dj., 23 de jul. 2020 13:00:00 +0200 Exteriors.- L'exposició "Ante el cambio, cambiemos" pretén donar a conéixer al públic la importància de l'actuació humana per a frenar el canvi climàtic

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/exposicion-cambio-climatico.html El canvi climàtic és un problema global que necessita de la implicació de tots els àmbits de la societat per a així unir esforços i intentar combatre el problema. L'exposició "Ante el cambio, cambiemos" mostra xicotetes pinzellades del que implica el canvi climàtic per al planeta Terra i crida a reflexionar al visitant sobre la manera d'actuar per a intentar pal·liar les greus conseqüències que comporta.

En la mostra es recullen també els principals projectes, programes i actuacions proposats per Nacions Unides per a combatre el canvi climàtic i poder arribar a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible que pretén l'Agenda 2030. "Ante el cambio, cambiemos" es fa ressò a més d'algunes de les últimes investigacions que s'estan desenvolupant des de diferents instàncies, com la Universitat de València, el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) o l'Agència Espacial Europea.

MÉS INFORMACIÓ "ANTE EL CAMBIO, CAMBIEMOS"

]]>
20 amb tu, contigo, with you /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/exposicion-veinte-aniversario-Museu.html dj., 23 de jul. 2020 12:39:00 +0200 Planta baixa.- Exposició de lliure accés que realitza un recorregut pels 20 anys del Museu de les Ciències a través dels elements més significatius que han format part de la seua història

 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/exposicion-veinte-aniversario-Museu.html El 13 de novembre el Museu de les Ciències complix 20 anys. Per este motiu, s'ha creat l'exposició "20 amb tu, contigo, with you", un viatge a través d'estes dues dècades de divulgació científica i compromís cultural. La mostra recorda com era la nostra vida l'any 2000. El principi d'un nou mil·lenni, una nova centúria i dècada en la qual començàvem a portar els nostres primers telèfons mòbils, la vida existia sense Internet i l'Estació Espacial Internacional estava en fase de construcció. 

"20 amb tu, contigo, with you" presenta, a manera de càpsula del temps, els elements més significatius que han definit al Museu de les Ciències com un referent en la ciència interactiva. Una manera de veure l'evolució de la seua història a través de peces i mòduls de diferents exposicions que han servit al llarg d'estos 20 anys per a comprendre els fenòmens científics a través de l'experimentació i l'entreteniment. A més, amb un programa d'ordinador, els visitants poden configurar una nova càpsula del temps que s'obrirà en 2040.

]]>
"Química en acció", "La ciència invisible" i "Estudi de TV" (PÚBLIC GENERAL) /va/museu-de-les-ciencies/talleres/ciencia-escena-museu.html dt., 16 de juny 2020 12:01:00 +0200 L'aposta per la ciència més interactiva està en la Ciutat de les Arts i les Ciències. T'esperem en "La Ciència a Escena", en les sessions especials "Química en acció" i "La ciència invisible". Coneix també el secrets de la gravació d'un programa en l'Estudi de TV

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/ciencia-escena-museu.html Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "Al roig viu".

S'ofereixen tots els dies per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2 

Del 15 al 19 de juny i del 7 al 30 de setembre de 2020 de dilluns a diumenge

- Sala 1: 11.00 i 16.00 hores
- Sala 2: 12.00 i 17.30 hores

Del 20 de juny al 6 de setembre de 2020 de dilluns a diumenge

- Sala 1: 11.00, 16.00 i 19.00 hores
- Sala 2: 12.00 i 17.30 hores

A més, del 15 de juny al 30 de setembre de 2020 de dilluns a diumenge a les 13.00 hores tens l'oportunitat de conéixer tots els secrets i trucs de la televisió en l'Estudi de TV. Descobrix els mecanismes que intervenen en l'enregistrament d'un programa i tot el que ocorre en el plató i a la sala de control.

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

 

]]>
Projecció escolar 'Amazon Adventure' /va/web/educacion/primaria-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/Proyeccion-Escolar-Amazon-Adventure.html dj., 05 de març 2020 12:09:00 +0100 Descobreix, juntament amb els teus alumnes, el fascinant viatge emprés per Henry Walter Bates en la selva amazònica, de mitjan del segle XIX, on la seua passió per la ciència i la investigació quasi li costen la vida.

]]>
CAC /va/web/educacion/primaria-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/Proyeccion-Escolar-Amazon-Adventure.html Este científic aventurer va recórrer l'Amazones descobrint i recol·lectant exemplars de més de 8.000 espècies noves per a la ciència. A més, va observar com alguns animals utilitzen la imitació per a sobreviure, aportant proves donant suport a la teoria de la selecció natural de Charles Darwin, sobrevivint en un dels entorns més hostils per a l'ésser humà.

La projecció amb imatges espectaculars i basada en fets reals, mostra el treball d'un dels naturalistes més importants de mitjan segle XIX, donant a conéixer la importància dels seus descobriments, a més del repte de treballar durant 11 anys en la selva amazònica, envoltat de naturalesa hostil per a l'home.

Submergeix-te en un món salvatge d'una bellesa impressionant i descobreix una de les històries més fascinants del segle XIX.

Descàrrega material didàctic en els següents enllaços 1 2 3 4 5 6

]]>
El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/cambio-climatico-infancia.html dj., 05 de març 2020 09:29:00 +0100 Planta baixa.- Exposició de lliure accés concebuda i realitzada pel nostre Consell de la Infància. Els xiquets i xiquetes compartixen amb els seus textos i dibuixos la seua visió del medi ambient i idees per a la seua protecció.

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/temporales/cambio-climatico-infancia.html El Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències està format per alumnes de tercer cicle de primària que col·laboren estretament amb el Museu de les Ciències amb l'objectiu d'integrar la mirada dels xiquets en els continguts i posar en valor la seua capacitat d'opinar, expressar i crear.

L'exposició "El Consell de la Infància contra el canvi climàtic. Junts podem aconseguir-ho" ha sigut concebuda i realitzada pels membres d'este Consell que han triat les temàtiques de les quals es parla i creat els textos i dibuixos de la mostra. D'esta manera, volen compartir amb els visitants la seua visió del medi ambient i inspirar amb les seues idees la seua protecció.

Boscos, oceans, fauna, Terra, atmosfera, energia, aigua, cultura, transport sostenible i consum responsable són els deu panells que, a manera de decàleg mediambiental, exposen cadascun un tema sobre medi ambient, el planeta o l'acció humana sobre este. 

Més informació sobre el Consell de la Infància de la Ciutat de les Arts i les Ciències

 

]]>
AMAZON ADVENTURE. PRÒXIMAMENT /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-amazon-adventure.html dg., 01 de març 2020 11:22:00 +0100 Acompanya al naturalista Henry Walter Bates en el seu extraordinari viatge d'onze anys a través de la selva amazònica. Descobreix com aquest jove investigador va arriscar la seua vida per la ciència en la dècada de 1850. 

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-amazon-adventure.html Any: 2017
Director: Mike Slee
Duració: 45 minuts
Qualificació: pendent de qualificació
Idiomes: castellà, valencià, anglés i italià.

La pel·lícula IMAX "Amazon Adventure" conta l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones que li va permetre realitzar contribucions crucials per a la biologia. Va identificar 8.000 espècies noves i el més important, va demostrar el procés d'aparició d'una nova espècie, al que Charles Darwin va anomenar la "bella prova" de la seua llavors controvertida teoria de la Selecció Natural.

Recorre l'exuberant regió amazònica, viu al costat de Bates el perill, la perseverança i l'èxit en un món fascinant on la imitació és el sorprenent fenomen amb el qual un animal pot adoptar l'aparença d'un altre i obtindre un avantatge per a sobreviure. Submergix-te en un món salvatge d'una bellesa impressionant i d'un comportament animal captivador. 

]]>
ELLAS TIENEN LA FÓRMULA. FINS AL 8 DE MARÇ DE 2020 /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/historico/exposicion-mujeres-cientificas-quimica.html dc., 19 de febr. 2020 10:30:00 +0100 Exteriors.- En l'Any Internacional de la Taula Periòdica coneix les aportacions en l’estudi de la química de destacades dones al llarg de la història

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/historico/exposicion-mujeres-cientificas-quimica.html L’exposició de lliure accés “Ellas tienen la fórmula” t’invita a celebrar que 2019 és l’Any Internacional de la Taula Periòdica mostrant el treball de les dones que s’han dedicat a l’estudi de la química des de l’antiguitat fins al moment actual.

La mostra consta de 24 panells retroil·luminats amb les científiques la investigació de les quals va resultar transcendental per al desenvolupament de l’alquímia en primer lloc i després de la Química. L’exposició descriu el treball de 39 dones des de Tapputi-Beletakallim (1200 a.C.), considerada la primera química de la història, fins a jóvens promeses de l’actualitat com Cristina Nevado. 
 
“Ellas tienen la fórmula” rendix homenatge a la premi Nobel Marie Curie que va descobrir el ràdio i el poloni, la química Rosalind Franklin el treball de la qual va ser transcendental en els estudis d’ADN, o Margarita Salas, primera dona a ingressar en l’Acadèmia de Ciències d’EUA, entre altres destacades dones.

MÉS INFORMACIÓ ELLAS TIENEN LA FÓRMULA

]]>
Visita guiada exposició Arne Quinze /va/hemisferic/proyecciones/visita-guiada-exposicion-arne-quinze.html dl., 10 de febr. 2020 14:37:00 +0100 Visita guiada gratuïta a l'exposició d'escultures "My secret garden" de l'artista belga Arne Quinze. 12:30 hores. Dissabtes del mes de febrer.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/visita-guiada-exposicion-arne-quinze.html
Dia Internacional de l'Audició /va/hemisferic/proyecciones/dia-audicion.html dv., 07 de febr. 2020 13:21:00 +0100 L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir este dia l'any 2007 per a crear consciència sobre com previndre la sordesa i la pèrdua de l'audició i promoure l'audició i la cura auditiva a tot el món.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-audicion.html
Dia Internacional de la Diversitat Biològica /va/hemisferic/proyecciones/dia-diversidad-biologica.html dv., 07 de febr. 2020 11:18:00 +0100 El Conveni sobre la Diversitat Biològica és l'instrument internacional per a "la conservació de la diversitat biològica, la utilització sostenible dels seus components i la participació justa i equitativa en els beneficis que es deriven de la utilització dels recursos genètics". Donada la importància de l'educació i la consciència públiques per a l'aplicació del Conveni a tots els nivells, l'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar el 22 de maig Dia Internacional de la Diversitat Biològica.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-diversidad-biologica.html
Dia Internacional de la Mare Terra /va/hemisferic/proyecciones/dia-tierra.html dv., 07 de febr. 2020 11:07:00 +0100 Celebrem el Dia Internacional de la Mare Terra per a recordar que el planeta i els seus ecosistemes ens donen la vida i el manteniment. Amb aquest dia, assumim, a més, la responsabilitat col·lectiva, com ens recordava la Declaració de Río de 1992, de fomentar esta harmonia amb la naturalesa i la Mare Terra.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-tierra.html
ACTIVITATS EN ELS LLACS /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html dv., 07 de febr. 2020 11:00:00 +0100 Vine a provar les activitats que oferim en els nostres llacs: Barques i caiacs

 

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/actividades/actividades-lagos.html
Dia Internacional dels Vols Espacials Tripulats /va/hemisferic/proyecciones/dia-vuelos-espaciales-tripulados.html dv., 07 de febr. 2020 11:00:00 +0100 El 12 d'abril de 1961, el rus Yuri Gagarin va realitzar el primer vol espacial tripulat, un esdeveniment històric que va obrir el camí a l'exploració de l'espai en benefici de tota la humanitat. Eixa és la raó per la qual l'Assemblea General de l'ONU va aprovar el 12 d'abril com a Dia Internacional dels Vols Espacials Tripulats.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-vuelos-espaciales-tripulados.html
Dia Meteorològic Mundial /va/hemisferic/proyecciones/dia-meteorologico.html dj., 06 de febr. 2020 14:23:00 +0100 Cada 23 de març se celebra el Dia Meteorològic Mundial (DMM) per a commemorar l'entrada en vigor, en 1950, del Conveni pel qual es va establir l'Organització Meteorològica Mundial. Esta commemoració posa en relleu la contribució fonamental que aporten els Serveis Meteorològics i Hidrològics Nacionals (SMHN) a la seguretat i al benestar de la societat

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-meteorologico.html
Dia Mundial de l'Aigua /va/hemisferic/proyecciones/dia-agua.html dj., 06 de febr. 2020 14:17:00 +0100 En 2010, les Nacions Unides van reconéixer que “el dret a l'aigua potable i el sanejament és un dret humà essencial per al ple gaudi de la vida i de tots els drets humà". Una gota d'aigua és flexible. Una gota d'aigua és poderosa. Una gota d'aigua és més necessària que mai.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-agua.html
Dia Internacional dels Boscos /va/hemisferic/proyecciones/dia-bosques.html dj., 06 de febr. 2020 14:16:00 +0100 Cada 21 de març, les Nacions Unides reten homenatge a la importància de tots els tipus de boscos i intenta generar una major consciència sobre aquest tema. Investiga, explora, meravella't i aprén sobre els boscos

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-bosques.html
Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència /va/hemisferic/proyecciones/dia-mujer-ni-a-ciencia.html dj., 06 de febr. 2020 13:08:00 +0100 Amb la finalitat d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les xiquetes, i a més per a aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les xiquetes, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/dia-mujer-ni-a-ciencia.html
CONFERÈNCIA. INFERMERIA I CATÀSTROFES NATURALS, COM AJUDAR? 7 D'OCTUBRE DE 2020 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/conferencia-enfermeria-catastrofes-naturales.html dj., 09 de gen. 2020 12:00:00 +0100 Conferència "Infermeria i catàstrofes naturals, com ajudar?" a càrrec de Mª José Rodríguez Navarro, supervisora infermera de quiròfan. Hospital Universitari La Fe de València. Cicle "Actualitat" de lliures accés fins a completar aforament, se celebrarà el dimecres, 7 d'octubre en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.    

 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/conferencia-enfermeria-catastrofes-naturales.html Per primera vegada en la història, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat l’any 2020 com l’any de la infermeria, any en què es complix el bicentenari del naixement de Florence Nightingale. Esta iniciativa de l’OMS suposarà una gran oportunitat per a ressaltar el paper de les infermeres en la salut tant en el present com en el passat i, així mateix per a conscienciar a la societat i als polítics de la necessitat d’enfortir a la infermeria com a professió.

Florence Nightingale, va nàixer el 12 maig de 1820, va decidir ser infermera i lluità per una millor atenció sanitària per a tot el món. La seua labor en la guerra de Crimea la va impulsar a continuar investigant amb una visió de futur. És considerada precursora de la infermeria professional moderna i creadora del primer model conceptual de la professió. El seu exemple ha sigut i continua sent font d’inspiració per a innombrables infermeres en tot el món. En 1912 es va crear una medalla en el seu honor per a reconéixer els infermers i infermeres i als auxiliars d’infermeria que han prestat servicis excepcionals als malalts i ferits durant una guerra o una catàstrofe natural.

Durant la conferència, es relataran situacions viscudes en primera persona durant els terratrémols de Perú, Haití, Nepal, Equador i el paper fonamental que va tindre la infermeria durant el brot d’ebola en Lunsar (Sierra Leone), així com els distints projectes d’actuació sanitària en África.

Accés lliure fins a completar aforament

Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

]]>
Documental. Els fantasmes de l'univers: la recerca de matèria fosca. 29 d'octubre 2020. HEMISFÈRIC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/Los-fantasmas-del-universo--la-busqueda-de-materia-oscura.html dj., 09 de gen. 2020 11:30:00 +0100 El 29 d’octubre explicarem en l’Hemisfèric què sabem sobre la matèria fosca y per què estem segurs de que existix. 

 

 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/Los-fantasmas-del-universo--la-busqueda-de-materia-oscura.html El dia 31 d'octubre s'organitza internacionalment el "Dia de la Materia Fosca". La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València celebra per segon any consecutiu el Dark matter day.

En els últims 20 anys la cosmologia ha revolucionat el nostre coneixement de l’univers. Durant les dècades anteriors havíem anat reunint evidències que la matèria de què estem fets no és l’única que habita l’univers, però va ser en els anys 90 quan comencem a encaixar les peces.  El dijous, 29 d’octubre en l’Hemisferic s'explicarà què sabem sobre la matèria fosca i per què estem tan segurs de que existix; viatjarem des dels primers instants de l’univers fins a les regions exteriors de les galàxies i veurem com la matèria fosca ha deixat la seua marca en tots eixos llocs. La recerca de materia fosca va començar en el segle XX, però s’ha convertit en una de les més apassionants del segle XXI.

L'activitat començarà a les 19:00 hores amb la xarrada d'un membre de l’IFIC que repassarà què sabem de la matèria fosca i com molts experiments en tot el món tracten d’identificar esta esquiva substància i fer llum sobre la seua naturalesa. Després de la xarrada es projectarà el documental "Els fantasmes de l’univers: la recerca de matèria fosca".

Accés lliure prèvia inscripció

 

]]>
CONFERÈNCIA. ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC EN LES COLLITES DEL FUTUR: TOLERÀNCIA A SEQUERA. 12 DE NOVEMBRE DE 2020 /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/conferencia-cambio-climatico-cosechas.html dj., 09 de gen. 2020 11:00:00 +0100 Conferència "Adaptació al canvi climàtic en les collites del futur: tolerància a sequera" a càrrec del Dr. Pedro L. Rodríguez Egea, Institut de Biología Molecular i Cel·lular de Plantes. Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) - Universitat Politècnica de València (UPV). Cicle "Actualitat" de lliures accés fins a completar aforament, se celebrarà el dijous, 12 de novembre en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:30 hores.  

 

 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Actualidad/conferencia-cambio-climatico-cosechas.html Més de 800 milions de persones patixen fam i més de 200 milions de xiquets menors de 5 anys patixen desnutrició crònica. Una de les principals causes d’això, a més dels conflictes i crisis econòmiques, són les pèrdues en el rendiment de les collites degut a condicions ambientals adverses. El creixement de les plantes pot veure’s greument afectat per la sequera, salinitat, fred o altes temperatures, la qual cosa pot reduir la productivitat mitjana dels cultius en un 50% a 80%. Estes pèrdues són particularment greus en un context caracteritzat per la creixent població mundial (7.700 milions en 2019, 9.700 milions en 2050), el calfament global de la Terra, l’escassetat d’aigua i el seu alt consum per part de l’agricultura. La concentració de gasos d’efecte d’hivernacle marca rècords cada any, la qual cosa incidirà en un augment de les temperatures, uns fenòmens meteorològics més extrems, pujada del nivell mar i estrés hídric. Atés que l’escassetat d’aigua i la sequera són les principals limitacions ambientals per a l’agricultura, és necessari generar noves varietats de plantes amb una major eficiència en l’ús de l’aigua i tolerància a episodis de sequera, tant pels mètodes clàssics de millora com per l’aprofitament de les tècniques moleculars d’edició genètica. A més de la modificació genètica, es discutiran abordatges dinàmics on hi ha intervenció d’agroquímics per a modular la tolerància a sequera.

L'any 2020 ha sigut declarat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, de les seues sigles en anglés) com a Any Internacional de la Sanitat Vegetal.

Accés lliure fins a completar aforament

Programa
19.30: conferència en l’Auditori Santiago Grisolía
20.30: fi de la conferència i inici del col·loqui
21.00: fi de l’activitat         

L’accés a l’activitat s’efectuarà per la porta oest del carrer Menor del Museu (junt amb l’Hemisfèric)

Esta conferència serà gravada en vídeo i retransmesa en directe, podent ser difosa en qualsevol dels mitjans audiovisuales i/ o espais de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en els canals de difusió de vídeos massius en Internet.

]]>