Exposiciones RSS http://www.cac.es/va/exposiciones-rss.html ca TALLER "LA QUÍMICA MOLA. NANOFÀRMACS INVISIBLES PERÒ REALS". DIA INTERNACIONAL DE LA CULTURA CIENTÍFICA. 28 DE SETEMBRE 2021 /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/taller-dia-cultura-cientifica.html dj., 23 de set. 2021 13:17:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a la celebració del Dia Internacional de la Cultura Científica amb la realització en les seues instal·lacions del taller "La Química mola. Nanofàrmacs invisibles però reals" a càrrec d'investigadors del Centre d'Investigació Príncipe Felip (CIPF). Accés lliure 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/taller-dia-cultura-cientifica.html El dimarts, 28 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Cultura Científica (DICC), una efemèride que té com a objectiu evidenciar la importància de la cultura científica en la societat i celebrar les activitats i institucions que brinden espais perquè les persones facen de la ciència una part rellevant de les seues vides.

La Ciutat de les Arts i les Ciències s'unix a esta commemoració amb dues sessions gratuïtes del taller "La Química mola. Nanofàrmacs invisibles però reals" a càrrec d'investigadors del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF) que es realitzaran a les 11.00 i les 12.30 hores en l'exterior de la parpella oest del Museu de les Ciències. 

La Química mola. Tot el que ens ocorre dia a dia té una explicació química darrere, fins la màgia! A través de personatges com Thor, Blancaneu i molts més, realitzarem experiments explicant la ciència que amaguen.

Nanofàrmacs: invisibles però reals. T'imagines un fàrmac que sàpia a quines cèl·lules del cos ha d'anar? Les nanomedicines poden fer això i molt més, i el millor és que... no són ciència-ficció, estan en les nostres vides! Amb nosaltres descobriràs què són, com es creen i per què són la nostra aposta per a la medicina del futur.

Si vols assistir mana un correu a divulgacion@cac.es

]]>
Concurs "Cristal·lització en l'escola". 6 de maig de 2022 /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/concursos/concurso-cristalizacion.html dc., 15 de set. 2021 10:30:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I col·laboren per huité any consecutiu en l’organització del concurs "Cristal·lització en l’escola" dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat. L’exposició de projectes i entrega de premis es realitzarà el dia 6 maig de 2022.

]]>
CAC /va/home/agenda/Actividades-y-concursos/concursos/concurso-cristalizacion.html El certamen "Cristal·lització en l’escola" està dissenyat per a descobrir els estudiants la cristal·lografia d’una forma original i divertida, de manera que participen a manera de congrés científic. Els alumnes seguixen el format de “concurs competitiu” i utilitzen els elements del mètode científic: des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats en un “congrés”. 

El principal objectiu d’esta iniciativa és ressaltar la importància que té el món dels vidres en la societat actual i sobretot fomentar l’estudi, el treball sistemàtic, el pensament racional i la comunicació entre els jóvens estudiants, emprant per a això experiments atractius de cristal·lització.

La presentació de projectes i entrega de premis es realitzarà el dia 6 maig de 2022.

Més informació sobre el concurs "Cristal·lització en l’escola 2022"

]]>
OCEANS. A PARTIR DE L'1 D'OCTUBRE /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-oceans.html dt., 31 d’ag. 2021 09:06:00 +0200 Descobrix l'hàbitat més gran i menys explorat del nostre planeta: el món misteriós dels nostres oceans i de les sorprenents criatures que l'habiten.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/pelicula-oceans.html Any: 2018
Director: Mark Brownlon i Rachel Butler
Duració: 40 minuts
Qualificació: apta per a tots els públics
Idiomes: castellà, valencià, anglés i francés

"Oceans", pel·lícula en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que et transportarà des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics, un recorregut per els nostres mars en el qual descobriràs l'espectacular vida que es troba sota les ones. Dofins surfistes, un enginyós peix ullal que usa una eina per a obrir el seu menjar o un polp astut que utilitza petxines com a armadura dels depredadors, són alguns dels fascinants personatges d'esta aventura submarina.
 
Sabem molt menys sobre els oceans que sobre la vida en la terra, de fet, han estat més persones en la Lluna que en les parts més profundes de la mar. Els oceans són el sistema de suport vital per a una riquesa de vida inimaginable i també per a nosaltres. Esta projecció et donarà a conéixer nous descobriments científics i revelarà la connexió entre les costes i les profunditats oceàniques, així com que, en última instància, el futur de l'oceà és el nostre futur.

 Bucle magnètic

 

]]>
De 12:00 a 20:00 h. /va/hemisferic/proyecciones/De-12-00-a-20-00-h.-Oceanografic.html dv., 27 d’ag. 2021 09:24:00 +0200 CAC /va/hemisferic/proyecciones/De-12-00-a-20-00-h.-Oceanografic.html LEIKO IKEMURA. ACÍ ESTEM. A PARTIR DEL 30 DE SETEMBRE /va/umbracle/Exposiciones-del-Umbracle/paseo-del-arte/esculturas-leiko-ikemura.html dj., 05 d’ag. 2021 12:43:00 +0200 La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés “Leiko Ikemura. Ací estem”, una sèrie de sis escultures de l'artista japonesa Leiko Ikemura que s'exposen en el llac sud de l'Hemisfèric.

Fins al 6 de març de 2022 

www.leiko.info 

]]>
CAC /va/umbracle/Exposiciones-del-Umbracle/paseo-del-arte/esculturas-leiko-ikemura.html

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull l'exposició de lliure accés “*Leiko Ikemura. Ací estem”, una sèrie de sis escultures de l'artista japonesa Leiko Ikemura. Es tracta de la mostra més significativa de l'artista fins al moment a Espanya.

Totes les figures, situades en el llac sud de l'Hemisfèric, insinuen en secret criatures noves i desconegudes, una poesia lírica en el marc d'èpica estructural envoltada per l'arquitectura dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

La gran escultura "Usagi Greeting" representa a una llebre-Bodhisattva, la mare de totes les existències. Este ésser híbrid és buit per dins amb una obertura en la part davantera de la falda. Les seues llargues orelles són similars a antenes que indiquen verticalitat, apuntant cap a l'univers. Les altres peces, realitzades també en bronze i amb subtils pàtines de color, consistixen en figures jacents o recolzades sobre lleugers pedestals de manera ovalada.
 
Leiko Ikemura va nàixer en Tsu, prefectura de Mie, el Japó. Actualment viu i treballa a Berlín, Alemanya. És una artista de renom internacional amb grans exposicions en importants museus i institucions de tot el món. Llocs com el Centre Nacional d'Art de Tòquio, el Kunstmuseum de Basilea a Suïssa, i el Centre Sainsbury d'Arts Visuals en Norwich, el Regne Unit, entre altres.

]]>
Proyecció escolar 'L'Escull encantat: Kaluoka'hina' /va/web/educacion/infantil-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/Proyecci-n-escolar-El-arrecife-encantado--Kaluoka-hina.html dj., 20 de maig 2021 11:12:00 +0200 La immensitat dels oceans del nostre planeta amaga secrets inimaginables. Disfruteu d'esta projecció que ens mostra la importància de preservar el medi ambient, a través d'una excitant història plena de màgia.

]]>
CAC /va/web/educacion/infantil-hemisferic/Proyecciones-Hemisferic/Proyecci-n-escolar-El-arrecife-encantado--Kaluoka-hina.html Connecta't amb tota la bellesa del món submarí en 3D i pantalla FULLDOME, amb la companyia de peix serra anomenat Jake, i el seu simpàtic amic Shorty, els qui tenen l'eixelebrada missió de restablir la màgia de Kaluoka’hina. La seua única pista: una antiga llegenda relacionada amb la lluna…

Emociona't i aprén amb el teu grup la importància de conservar els ecosistemes marins.

]]>
L'escull encantat: Kaluoka'hina (Sistema FULLDOME 3D) /va/hemisferic/proyecciones/arrecife-encantado-fulldome-3D.html dt., 20 d’abr. 2021 08:17:00 +0200 L’escull encantat: Kaluoka’hina relata una divertida aventura plena d’humor. Este espectacle d’entreteniment dirigit a tota la família presenta una excitant història amb d’informació sobre el fantàstic món submarí.

]]>
CAC /va/hemisferic/proyecciones/arrecife-encantado-fulldome-3D.html Any: 2004
Produïda per: Softmachine GmbH
Duració: 33 minuts
Qualificació: apta per a tots els públics
Idiomes: castellà, valencià, anglés i francés

L’escull encantat: Kaluoka’hina 3D relata una divertida aventura plena d’humor. Este espectacle d’entreteniment dirigit a tota la família presenta una excitant història amb d’informació sobre el fantàstic món submarí.

La immensitat dels oceans del nostre planeta amaga secrets inimaginables. Un dels més preciosos és l’escull encantat: Kaluoka’hina, la màgia del qual el protegix de ser descobert pels humans. Els habitants de Kaluoka’hina sempre han viscut en pau… fins que el volcà entra en erupció i l’encanteri es trenca.

Ara al jove peix serra Jake i el seu esvalotat amic Shorty tenen la missió de reestablir la màgia de Kaluoka’hina. L’única pista que tenen és una antiga llegenda que parla de tocar la Lluna. Però com s’ho pot fer un peix per a tocar la Lluna?

Un espectacle educatiu i emocionant alhora que ens mostra la importància de preservar el medi ambient.
 
 
Bucle magnètic

]]>
MÚSICA EN OBERT AMB BERKLEE /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/musica-abierto-berklee.html dv., 26 de març 2021 10:00:00 +0100 La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music oferix una nova edició del programa d'activitats "Música en obert amb Berklee"

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Actividades-y-concursos/Actividades/musica-abierto-berklee.html La Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb Berklee College of Music presenta una nova edició de 'Música en obert amb Berklee'.

La Ciutat de les Arts i les Ciències i el campus a València de Berklee College of Music col·laboren de nou en un programa d'activitats culturals que inclou concerts de lliure accés, projeccions, tallers i demostracions on ciència, creativitat i música es combinen de la mà d'uns músics dotats d'un extraordinari talent. 

“Un llac de concerts” porta al llac sud del Palau de les Arts de maig a juliol a les 20.00 hores, al setembre i octubre a les 19.00 hores, les actuacions de lliure accés a càrrec dels estudiants i professors del campus a València de Berklee amb la interpretació de composicions de diferents estils musicals: Jazz, Pop, Rock, Electrònic, Hip-Hop etc...

Més informació en Música en obert 

]]>
ELLAS TIENEN LA FÓRMULA (Itinerant) /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/Itinerantes/ellas-tienen-la-formula-itinerante.html dl., 08 de febr. 2021 09:23:00 +0100 Itinerància de l'exposició “Ellas tienen la fórmula” 

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/Itinerantes/ellas-tienen-la-formula-itinerante.html En 2019, coincidint amb l'Any Internacional de la Taula periòdica, la Ciutat de les Arts i les Ciències va produir “Ellas tienen la fórmula”, una mostra que presentava el treball de les dones que s'han dedicat a l'estudi de la química des de l'antiguitat fins al moment actual. 
 
L'exposició constava d'una sèrie de panells amb les científiques la investigació de les quals va resultar transcendental per al desenvolupament de l'alquímia en primer lloc i després de la Química. “Ellas tienen la fórmula” descriu el treball de 39 dones des de Tapputi-*Beletakallim (1200 a. C.), considerada la primera química de la història, fins a joves promeses de l'actualitat com Cristina Nevado. 
 
Després de l'èxit de la seua exhibició en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències han sigut moltes les peticions de reproducció realitzades per diferents organismes i institucions. Diferents adaptacions de l'exposició original han viatjat als següents llocs: 
 
 
 
 
  • Laboratoris Roche a Basilea (Suissa)
  • Dubai. Emirats Àrabs Units (EAU). A través de l'Ambaixada d'Espanya en EAU i l'Associació de Científics i Investigadors espanyols en EAU. 
  • Universitat Jaume I de Castelló. Coincidint amb el 30 aniversari d'aquesta Universitat
  • Ajuntament de Bonrespós i Mirambell (València) 
  • Ajuntament d'Aldaia (València)
]]>
MART. LA CONQUISTA D'UN SOMNI (Itinerant) /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/Itinerantes/marte-conquista-sue-o-itinerante.html dl., 08 de febr. 2021 07:25:00 +0100 Itinerància de l'exposició "Mart. La conquista d'un somni"

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/exposiciones/Itinerantes/marte-conquista-sue-o-itinerante.html La mostra “Mart. La conquista d'un somni” ens acosta a la fascinació pel planeta roig i als reptes d'una futura colonització humana. Oferix una visió de totes les perspectives del planeta, tant des del punt de vista científic com cultural i històric.

El Museu Casa de la Ciència de Sevilla, centre de divulgació i cultura científica del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) compta amb una adaptació d'esta exposició que permet conéixer Mart amb peces reals i elements interactius.

 

]]>
Astromenuts. Públic general /va/hemisferic/planetarios-en-directo/Astromenuts/planetario-astromenuts-publico-general.html dj., 04 de febr. 2021 13:16:00 +0100 Sessió de planetari en directe per a públic infantil de 3 a 6 anys. L'activitat es realitza sols en castellà

]]>
CAC /va/hemisferic/planetarios-en-directo/Astromenuts/planetario-astromenuts-publico-general.html L'Hemisfèric es convertix en una nau espacial que espera als astronautes del futur. El públic infantil, de 3 a 6 anys, descobrix els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que envolten les constel·lacions.

En un vertiginós viatge a través del sistema solar recorren planetes i intenten atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. Una aventura única que no poden perdre's. Duració 30 minuts. Sessió en castellà.

Sessió basada en el programa "Bebenautas" del planetari d'Osca Espai 042. 

]]>
De 10:00 a 18:00 h. Oceanogràfic /va/hemisferic/proyecciones/De-10-00-a-18-00-h.-Oceanografic0.html dt., 12 de gen. 2021 15:02:00 +0100 CAC /va/hemisferic/proyecciones/De-10-00-a-18-00-h.-Oceanografic0.html De 10:00 a 17:00 h. /va/hemisferic/proyecciones/De-10-00-a-17-00-h.-Oceanografic.html dt., 12 de gen. 2021 14:49:00 +0100 CAC /va/hemisferic/proyecciones/De-10-00-a-17-00-h.-Oceanografic.html Conferència en línia. Simbiosi en insectes: aprenent a conviure /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-simbiosis-insectos-museu.html dl., 11 de gen. 2021 12:00:00 +0100 Amparo Latorre. Catedràtica de Genètica. Investigadora de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (l2SysBio). Universitat de València - CSIC.

19:30 horas. Dijous, 18 de febrer de 2021.

Conferència en línia

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-simbiosis-insectos-museu.html Des que a finals de 1960 Lynn Margulis, per mitjà de la seua teoria simbiòtica per a l’evolució cel·lular, va proposar que els procariotes van ser essencials en la generació de la cèl·lula eucariòtica, simbiosis estables entre eucariotes i procariotes han sigut documentades en pràcticament qualsevol llinatge principal de l’arbre de la vida. Actualment, gràcies principalment als avanços de la Genòmica, que es consolida com a tal després de la publicació del Genoma Humà fa 20 anys, es reconeix el paper essencial d’estes associacions per a l’emergència de novetats evolutives en els eucariotes. La majoria d’estes associacions tenen una funció nutricional, subministrant els bacteris endosimbiòtics els nutrients que l’hospedador eucariota no pot ni fabricar ni obtindre de la seua dieta. De vegades, les associacions són mutualistes, on tots els membres (dos o més) es beneficien, com és el cas de les simbiosis en insectes. La relació pot ser tan íntima que els bacteris es troben “segrestats” en cèl·lules especialitzades de l’hostatjat, els bacteriets. Durant la transició des de vida lliure a intracel·lular, el bacteri patix profunds canvis metabòlics, genètics i estructurals, sent una característica comuna en tots els sistemes estudiats una dràstica reducció del genoma per pèrdua de gens.

Un cas model és Buchnera aphidicola, l’endosimbionte obligat dels pugons, a qui subministra els compostos que falten en la seua desequilibrada dieta (el floema de les plantes), principalment aminoàcids essencials i algunes vitamines. A més de Buchnera, molts pugons alberguen altres bacteris, conegudes com endosimbiontes secundaris o facultatives. Entre estos, Serratia symbiotica és un cas molt interessant per a estudiar el procés d’erosió genòmica, ja que hi ha diferències notables en la grandària del genoma en diferents llinatges. La genòmica comparada de tots estos endosimbiontes, junt amb genomes d’espècies de Serratia de vida lliure (la majoria bacteris patògens), ens ha permés postular un escenari evolutiu del procés de transició des de vida lliure a endosimbionte obligat.

Veure la conferència:

]]>
Conferència en línia. Com viure per a envellir millor? /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-envejecimiento-calidad-vida-museu.html dl., 11 de gen. 2021 11:00:00 +0100 José Viña. Catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València. Col·laborador del Centre d'Investigació Príncipe Felipe (CIPF)

19:30 hores. Dijous, 25 de febrer de 2021.

Conferència en línia

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-envejecimiento-calidad-vida-museu.html Un dels grans problemes de la societat actual és l’envelliment de la població. No obstant això, hem de veure-ho més com una oportunitat que com un problema. Naturalment, hem aconseguit que la major part de la població arribe a ser major, és a dir, passe dels 70 anys. En l’actualitat, es tracta sobretot que els últims anys de vida siguen un exemple de qualitat de la mateixa. Les persones majors solen ser més feliços que les jóvens perquè saben el seu lloc en el món. No obstant això, si no s’han preparat per a tindre una vellesa sana, els alifacs i molèsties poden impedir esta etapa de felicitat. És molt important saber que l’envelliment és modulable. Per mitjà de senzilles pràctiques com fer exercici, cuidar l’alimentació, controlar l’estrés i la medicina preventiva, podem augmentar molt la qualitat de les persones majors. 

En la xarrada, discutirem la importància del control de l’estrés, la importància de la son, la de l’exercici físic i la de l’alimentació. A més, farem insistència en com millorar la qualitat de vida durant el treball i les relacions laborals i personals. Finalment, s’abordarà el fet de que envellir no és una malaltia, encara que hi ha moltes malalties associades a l’envelliment. Acabarem amb unes reflexions sobre com els considerables avanços en la ciència bàsica de l’envelliment, açò és la gerontologia, poden portar-se a la pràctica en la geriatria (és a dir, el tractament mèdic de les persones majors) i inclús de la gerontologia social. Les expectatives que oferix la ciència actual per a un envelliment saludable i feliç són enormes i es discutiran en esta xarrada.

La conferència serà presentada per José Manuel García Verdugo, catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat de València i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Veure conferència:

]]>
CONFERÈNCIA EN LÍNIA. 100 anys de malalties rares del metabolisme, què hem aprés? /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-enfermedades-metabolismo.html dl., 11 de gen. 2021 10:00:00 +0100 Isidro Vitoria. Cap de la Unitat de Nutrició i Metabolopaties. Hospital Universitari La Fe.

19.30 hores. Dimarts, 2 de març de 2021.

Conferència en línia

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-enfermedades-metabolismo.html Les metabolopaties descrites per primera vegada pel Prof. Sir Archilbald Garrod en 1908 com malalties del metabolisme congènites i hereditàries, són considerades rares, encara que en el seu conjunt suposen un cas per cada 600-800 nounats. Hi ha grups de població com els amish en els quals són més freqüents. La major capacitat diagnòstica gràcies als avanços de la Bioquímica i la Genètica, ha permés incorporar moltes d'elles al cribatge del nounat. Amb el diagnòstic precoç neonatal s'instauren tractaments nutricionals i farmacològics que eviten les conseqüències de la malaltia. Així doncs, en estos 100 anys hem aprés a tractar unes malalties greus abans que donen símptomes i així millorar la qualitat de vida dels pacients.

La conferència serà presentada per Vicente Rubio de l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC & CIBERER-ISCIII) i membre del Comité d'Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Veure conferencia:

 

]]>
CONFERÈNCIA EN LÍNIA. Materials biodegradables actius per a l’envasament d’aliments /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-materiales-biodegradables-museu.html dl., 11 de gen. 2021 08:00:00 +0100 Amparo Chiralt. Doctora en Química i catedràtica de Tecnologia d'Aliments. Universitat Politècnica de València (UPV)

19:00 hores. Dijous, 20 de maig de 2021.

En línia

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/Ciclos-y-conferencias/Una-Comunitat-amb-Ciencia/conferencia-materiales-biodegradables-museu.html Els envasos de plàstics permeten una millor conservació dels aliments frescos, però el 63 % dels residus plàstics provenen de l’envasament i menys del 14 % són reciclables. Els bioplàstics poden fer les funcions dels plàstics, però d’una forma més ecològica i sostenible. Estos provenen de fonts renovables o són biodegradables o ambdues coses.  Els biodegradables són sensibles a l’acció dels enzims excretats pels microorganismes, convertint-se en molècules més xicotetes que poden ser metabolitzades per ells, generant biomassa, aigua i anhídrid carbònic, integrant-se així en el cicle de la matèria orgànica.

Amb estos biopolímers es poden obtindre materials avançats per a la conservació d’aliments, com són els envasos actius, que exercixen accions específiques per a allargar la vida útil dels productes amb més seguretat alimentària. En l’elaboració d’estos materials, la utilització de compostos actius d’origen natural pot contribuir a la reutilització de residus vegetals i alimentaris al mateix temps que oferix solucions més saludables per al consumidor. 

La conferència serà presentada por Vicente Conejero, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Politècnica de València

Si has seguit esta conferència ens agradaria conéixer la teua opinió. En este enllaç trobaràs una enquesta de satisfacció sobre l'activitat

Pots veure-la a través del nostre canal de Youtube:

]]>
De 11:00 a 20:00 h. /va/hemisferic/proyecciones/De-11-00-a-20-00-h.-Oceanografic.html dt., 22 de des. 2020 09:27:00 +0100 CAC /va/hemisferic/proyecciones/De-11-00-a-20-00-h.-Oceanografic.html De 11:00 a 18:00 h. /va/hemisferic/proyecciones/De-11-00-a-18-00-h.-Oceanografic.html dt., 22 de des. 2020 09:16:00 +0100 CAC /va/hemisferic/proyecciones/De-11-00-a-18-00-h.-Oceanografic.html Ciència a Escena i Estudi de TV (PÚBLIC GENERAL) /va/museu-de-les-ciencies/talleres/ciencia-escena-museu.html dc., 16 de des. 2020 12:01:00 +0100 L'aposta per la ciència més interactiva està en la Ciutat de les Arts i les Ciències. T'esperem en "La Ciència a Escena", en les sessions especials "Química en acció", "La ciència invisible" i "Científic per un dia"

]]>
CAC /va/museu-de-les-ciencies/talleres/ciencia-escena-museu.html Les sessions especials de "La Ciència a Escena", "Química en acció" i "La ciència invisible" reunixen les millors experiències de "Màgia Química", "Fred, fred" "aLUZina!", "Horror al buit" i "En calent". S'oferixen per a un públic a partir de 8 anys ("Química en acció" a la sala 1) i "La ciència invisible", recomanada a partir dels 10 anys que es realitza a la sala 2. També, els més menuts, de 4 a 8 anys, es convertixen en científics i experimenten amb la matèria i les seus propietats en "Científic per un dia". També pots participar en l'Estudi de TV per a conéixer els secrets i trucs que intervenen en l'enregistrament d'un programa

Del 6 al 30 de setembre tots els dies

- Sala 1. Química en acció: 11.00 i 16.00 hores. 
- Sala 2. La Ciència invisible: 12.00 i 17.30 hores. 
- Sala 4. Científic per un dia. 12.30 hores (de dilluns a divendres) 17.00 hores. 
- Estudi TV. 13.00 hores

Els xiquets menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult qui també haurà d'adquirir l'entrada. Preu: 3,5 euros per taller i persona. PROGRAMACIÓ SUBJECTA A CANVIS

 

]]>