La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca els concursos científics 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l’Escola'

Nov 8, 2019

Al gener de 2020 se celebrarà un curs de formació de cristal·lografia per a docents
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca els concursos científics 'Reacciona!' i 'Cristal·lització en l’Escola'

Promoure l’interés per la química i la cristal·lografia així com el mètode científic són els objectius principals dels concursos científics que la Ciutat dels Arts i els Ciències ha convocat els  concursos 'Reacciona!, organitzat amb la secció territorial de València de la Real Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) i 'Cristal·lització en l’escola' dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat i organitzat per sèptim anys consecutiu amb  la Universitat Jaume I.

El certamen 'Cristal·lització en l’escola' està dissenyat perquè els estudiants participen a manera de congrés científic, des de la investigació en el laboratori fins a la presentació de resultats.  A més, al gener de 2020, s’oferix el curs de formació de cristal·lització i cristal·lografia per a professors realitzat en col·laboració amb el CEFIRE CTEM i el CEFIRE de Castelló. L’exposició de projectes i entrega de premis se celebrarà el 8 de maig de 2020 en el Museu dels Ciències.

Projectes de química

El concurs Reacciona!  té com a finalitat incentivar als estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional de tota Espanya, a presentar un material multimèdia, d’una duració màxima de 5 minuts, que expose, de forma didàctica, creativa i original, algun procés químic; en especial aquells la contribució al dels quals benestar de la societat siga més patent o resulten més formatius o il·lustratius. La final i entrega de premis d’esta nova edició serà el 22 de maig de 2020 en el Museu dels Ciències.