"Motivació dels estudiants mitjançant activitats científiques atractives"
Curs per a professors Del 5 al 16 de setembre del 2016 De 16.00h a 20.00h
Presentació

El Museu de les Ciències, junt amb la Universitat Politècnica de València i el CEFIRE de València, organitzen la desena edició del curs "Motivació dels estudiants mitjançant activitats científiques atractives", que començarà el 5 de setembre del 2016.

El disseny i l’organització d’este curs va partir d’una preocupació compartida per molts de nosaltres: les dificultats amb què ens enfrontem cada dia en l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències, juntament amb la cada vegada més escassa motivació i falta d’interés dels estudiants per l’estudi de les ciències.

Tractant d’aportar algunes eines amb què es puguen encarar estos problemes, el curs va orientat a millorar la motivació i l’interés dels estudiants d’educació secundària. Amb esta finalitat, ens agradaria compartir una sèrie de coneixements i d’experiències: des de propostes interactives engrescadores del Museu de les Ciències fins a curiosos experiments de laboratori, l’ús de textos divulgatius i joguets científics per a despertar la curiositat dels alumnes i les experiències en este camp d’altres països europeus com ara Alemanya, França i el Regne Unit.

Però, sobretot, l’objectiu principal del curs és compartir un espai per a la reflexió, el debat, la presentació i l’intercanvi d’experiències d’ensenyament-aprenentatge des de la perspectiva d’una ciència amena, creativa i divertida.