Comprendre el cosmos

Comprendre el cosmos des de finals del segle XIX fins als nostres dies, l'astronomia ha experimentat una autèntica revolució tant en les seues formulacions teòriques com en els descobriments que ha vingut fent. Gràcies a la qual cosa coneixem la grandària i l'edat del nostre univers, hem vist la tènue llum que van emetre les primeres galàxies fa més de 13.400 milions d'anys, els nostres telescopis han observat planetes que giren al voltant d'altres estreles, una legió de sondes espacials han visitat multitud d'astres del sistema solar i estan revolucionat la nostra concepció sobre estos cossos. I, no obstant això, ens queda tant per descubrir...

Perquè quant major és el nostre coneixement, més i més xicotets ens sentim, quasi insignificants. Hui sabem que girem al voltant d'una vulgar estrela ubicada en un racó de la Via Làctia. La nostra galàxia està composta per més de 100.000 milions d'estreles i, per si no fóra poc, la Via Làctia és tan sols una entre centenars de milers de milions de galàxies. I en tot això, evocant el gran Carl Sagan, la Terra no és més que un punt blau pàl·lid perdut en la immensitat de l'espai.

El present cicle de conferències ens oferix un recorregut pels temes més apassionants i candents de l'astronomia moderna. Comptarem amb investigadors de primer nivell de ens desvelaran les últimes investigacions en el seu camp d'una forma atractiva i accessible.

Compartix amb nosaltres este fascinant viatge pel cosmos per a sorprendre't amb ell mentres ho descobrixes.