L'Oceanogràfic i la conselleria de Medi Ambient alliberaran una tortuga amb un transmissor GPS per a seguir la seua ruta en el mar

07/06/2013

La tortuga ‘Mel' torna a València després de passar dos anys en l'Oceanario de Lisboa on li van instal·lar el dispositiu
L'Oceanogràfic i la conselleria de Medi Ambient alliberaran una tortuga amb un transmissor GPS per a seguir la seua ruta en el mar L'Oceanogràfic i la conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient alliberaran dimecres que ve 12 de juny en el parc natural de Serra Gelada a una tortuga a qui se li ha col·locat un trasmisor per satèl·lit. Així, serà possible conéixer la seua ruta en el mar i seguir-la pel Mediterrani a través de la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb l'aquari de Lisboa.

Història de la tortuga 'Mel'

‘Mel', de l'espècie Caretta Caretta, va ser capturada de forma accidental el 4 de febrer del 2011 per un barco de pesca en aigües de Castelló. La xicoteta tortuga, que pesava llavors 6 quilos i mesurava 34 centímetres, va ingressar en l'Àrea de Recuperació d'Animals (ARCA del Mar) de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on va rebre l'atenció i cures de l'equip veterinari.

Després de la seua rehabilitació, i gràcies a l'acord de col·laboració amb l'Oceanario, la tortuga va ser cedida al centre lisboeta al juny del 2011 per a participar en una exhibició sobre la vida de les tortugues marines i la seua supervivència. A canvi, l'aquari de Lisboa oferia la possibilitat de tornar a l'animal amb un trasmisor GPS per a poder seguir els seus moviments una vegada alliberada en el mar.

Quasi dos anys després i amb 23 quilos de pes, ‘Mel' ha tornat a València amb el transmissor incorporat amb fibra de vidre a la closca. Es tracta del sistema més utilitzat i no molesta a l'animal, pot durar uns dos anys i s'acabarà la bateria del GPS abans que caiga el dispositiu de la closca. Dimecres que ve 12 de juny ‘Mel' tornarà al mar i la seua ruta podrà ser seguida a través de www.cac.es.