www.gva.es Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Et trobes en: Inici | museo | conoce

Coneix el Museu de les Ciències Príncipe Felipe


Espais

El Museu de les Ciències compta amb més de 42.000 metres quadrats de superfície construïts, dels quals 26.000 metres quadrats són expositius. L'edifici es distribuïx en tres plantes. En la planta baixa, es troba el denominat Carrer menor, on s'ubiquen els principals servicis d'atenció al públic (taquilles, restauració, botigues,...), així com l'accés l'Auditori Santiago Grisolía, i Saló Arqueries, on se celebren tot tipus de congressos i actes. El Carrer Menor és de lliure accés al públic i acull diverses exposicions al llarg de l'any.

En la primera planta del Museu, el públic troba tallers i exposicions de ciència interactiva, on experimentar amb divertits mòduls, com "Exploratorium", "Amueblando el Hábitat", "L´Espai dels Xiquets" y Des de la primera planta s'accedix al Carrer Major, on es troba una representació artística de l'ADN a través d'una escultura de 15 metres d'altura, el Pèndol de Foucault que amb 34 metres de longitud, és un dels més llargs del món i canvi climàtic, que reunix una sèrie de panells gràfics, mòduls interactius, audiovisuals i objectes que mostren als visitants diversos aspectes relacionats amb el concepte de canvi climàtic, causes, dades històriques, conseqüències, etc. A més, es pot admirar la impressionant superfície envidrada del Museu, amb més de 4.000 vidres, i les vistes al jardí del Túria, des de les terrasses exteriors.

La planta segona esta dedicada a l'exposició "El Llegat de la Ciència". A través d'un recorregut cronològic recolzat en audiovisuals, es va mostrant la vida i evolució de les investigacions de tres destacats premis Nobel: Santiago Ramón i Cajal, Severo Ochoa i Jean Dausset. També es pot observar part del llegat d'Ochoa que consta de l'arxiu personal i científic, així com la seua biblioteca que conté més de 1.200 volums. En la planta segona també està la mostra dedicada a Santiago Grisolía.

En la tercera planta del Museu, el públic recorre l'impressionant "Bosc de Cromosomes" amb més de 2.600 metres quadrats dedicats a la major fita de la ciència moderna: la seqüenciació de l'ADN humà. Representació a gran escala dels 23 parells de cromosomes de l'espècie humana. Entorn de cada un, es desenvolupen 127 mòduls interactius relacionats amb gens concrets de cada un i amb el seu funcionament.

Entre altres exposicions interactives, en esta planta, es troba a més "Gravetat Zero", realitzada en col·laboració amb l'Agència Espacial Europea, i l'Acadèmia de l'Espai, que recrea a través de la simulació del moviment tres etapes en la preparació al llançament espacial fins a l'Estació Espacial Internacional.

Arquitectura

Este museu ja captiva des de l'exterior. Un edifici de proporcions grandioses i formes orgàniques que conté multitud d'activitats i d'iniciatives relacionades amb l'evolució de la vida i la divulgació científica i tecnològica.

Vista exterior del Museu de les Ciències Príncipe Felipe

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe, obra de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, inaugurat el 13 de novembre de 2000, és únic al món per la geometria de l'edifici, per l'estructura, pels materials que el formen i per la presència contínua de la natura.

En l'edifici del Museu s'establix una estreta relació entre arquitectura, enginyeria i art. Tant amb el món de la ciència i la tecnologia com amb alguns dels principis bàsics: simplicitat en els plantejaments i elegància en les formes arquitectòniques. Així, en l'edifici del Museu, continent i contingut assolixen una profunda coherència.

El Museu té personalitat pròpia, a l'estil de l'arquitectura moderna que convertix els contenidors dels museus en part de la mateixa col·lecció o contingut. Les grans dimensions del Museu permeten que continga diverses classes d'activitats alhora, a diferència dels museus menuts, que s'han de limitar a un camp particular de la ciència o la natura.

  • 20.000 metres quadrats de superfície envidrada amb més de 4.000 plaques de vidre.
  • 42.000 metres quadrats de superfície construïts, 26.000 dels quals són expositius. És el més gran d'Espanya en superfície total.
  • El rodeja una superfície de 13.500 metres quadrats de làmines d'aigua.
  • Fa 220 metres de llarg, 80 d'ample i 55 d'alt.
  • 58.000 metres cúbics de formigó i 14.000 tones d'acer emprats en la construcció.

Consulte la normativa del Museu

Compra d'Entrades

Arreplega les teues entrades en taquilles
o imprimix-les i accedix directament.

Horari atenció telefònica

De dilluns a divendres:
09.00 - 18.00
Caps de setmana i festius:
10.00 - 14.00

Meetings & events

Destacats

Pase anual Ciudad de las Artes y las Ciencias Ciencia a Escena Descarrega la nova APP de la Ciutat de les Arts i les Ciències

T'Interessa

CapAvant - Pla de mesures d'impuls i estalvi del Consell Perfil del Contratante