"És veritat que en la ciència no hi ha camins reals, que la investigació s'obri camí en la selva dels fets, i que els científics excel.lents elaboren el seu propi estil de perquisicions". Mario Bunge

La Comunitat Valenciana ha aconseguit conformar un potent ecosistema investigador que li ha portat a aconseguir les primeres posicions en alguns dels ranking més prestigiosos, pel que fa a l'excel.lència, qualitat i projecció social del coneixement cientific-tecnològic. I, no obstant això, els seus habitants a penes coneixen els protagonistes, professionals que estan duent a terme una importantíssima i callada labor, des de la que estan millorant la societat en àrees del coneixement com la biomedicina, la nanotecnologia, les ciències mediambientals, la genòmica, la intel.ligència artificial, etc.

El cicle "Una Comunitat amb ciència" establix ponts entre l'investigador que exercix el seu treball, fonamentalment, en la Comunitat Valenciana, i el gran públic. Es tracta de que este últim conega, de primera mà, tot com s'està fent de bé des de les universitats, els laboratoris, els instituts d'investigació i tecnològics, els parcs científics. Tots aquells llocs on es conforma una autèntica societat del coneixement, en la que tots estem immersos, però on també estem cridats a participar.

Per a això comptarem amb investigadors de primer nivell que, junt amb els seus respectius equips, ens oferiran una visió atractiva i accessible, no sols de les principals línies d'investigació que estan desenrotllant a hores d'ara, sinó també d'algunes de les seues aplicacions socials més rellevants.

Els invitem que recórreguen amb nosaltres esta formidable geografia del talent investigador, que ens oferix tota "Una Comunitat amb ciència".