“De qui vos refieu més, de mi o del que veieu?” - Groucho Marx

Hui en dia hi ha multitud de qüestions relacionades amb la salut, amb la nutrició, el medi ambient i els avanços tecnològics. I ens pensem que sabem coses sobre estes qüestions a partir del que veiem a la televisió o ens conta algun suposat expert a través de la ràdio, en revistes...

Però és fiable això que ens pensem que sabem? Fins a quin punt eixa informació, sovint parcial i incompleta, ens aporta claus sòlides i ben fonamentades per a poder entendre tota la complexitat i importància d’eixes qüestions? Quant de material defectuós o mantàfules ens fan arribar a través d’eixes explicacions, sovint exposades de manera apressada i simplista, que sentim per ací i per allà i que ens empassem a ulls clucs, de manera acrítica?

En este programa comuniquem de manera senzilla i atractiva alhora, tot allò que se sap “de ciència certa” (en el sentit que té la primera accepció de la paraula “ciència” en el Diccionario ideológico de la lengua española: “coneixença certa de les coses”) sobre qüestions molt pròximes al nostre viure quotidià. Qüestions relacionades amb la manera de viure, d’emmalaltir, de consumir, de menjar, d’aprendre, de moure’ns, de comunicar-nos, de descobrir el món que ens envolta… Tots els ponents convidats, els encarregats de donar-nos eixes claus fiables i atractives, tenen en comú que són divulgadors científics de gran prestigi i provada solvència. Ells ens mostraran tot allò que sabem de ciència certa, i també tot allò que desconeixem, sobre eixes qüestions.

Així, participar en este programa comporta, abans de res, atrevir-nos a posar en dubte allò que sabem, o que ens pensem que sabem, com a condició per a poder començar a saber un poc més i, sobretot, una miqueta millor. Esperem que, tot plegat, ens assacie la set de coneixements i curiositat.